etli türlü



Malzeme :
3 büyük patates
3 orta boy kereviz
3 orta boy havuç
Yarım kilo pırasa
150 gr. arpacık soğanı
5 kaşık yağ
200 gr. koyun döşü
4 bardak su
Tuz.

Yapılışı :
Bir tencereye yağ, soyulmuş arpacık soğanı ile kuş­başı doğranmış koyun eti koyun. Et ve soğanlar iyice su­larını salıp tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırarak orta ısıdaki ateşte 20 dakika pişirin. Bunlara su ve tuz da ksttıktan sonra hafif ateşte bir buçuk saat pişmeye bıra­kınız. Öte yandan bir başka tencereye su, küçük doğran­mış kereviz, yeşil tarafları atılmış ve ince doğranmış pıra­sa ile yağ koyup tencerenin kapağını kapatın Kuvvetlice bir ateşte tencereyi sallayarak sote edercesine 15 dakika pişirin. Sonra tencereyi ateşten alarak kereviz ve pırasa* lerı sulariyle birlikte olduğu gibi et tenceresine katıp pi­şirmeye devam edin. Bir tavaya ayrıca yağ koyup, ince kesilmiş havuçları 3 – 4 dakika sote edercesine katın. Ta­vadaki kızgın yağa doğranmış patatesleri de katarak tava­yı, sallamak suretiyle 5 dakika kızartınız. Yağıyla birlikte olduğu gibi et tenceresine katıp, et ve sebzeleri iyice pi­şinceye kadar ateşte bırakıp, sonra servis yapınız

Kötü bir döneme girdiğinde ve herşey sana karşı gibi göründüğünde, Bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde ''sakın pes etme'', Çünkü işte orası gidişatın değişeceği yer ve zamandır....//mevlana

Kötü bir döneme girdiğinde ve herşey sana karşı gibi göründüğünde, Bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde ''sakın pes etme'', Çünkü işte orası gidişatın değişeceği yer ve zamandır....//mevlana


Gülbin'e teşekkürlerimle...