1 Kasım 2010
etli türlü
Malzeme :
3 büyük patates
3 orta boy kereviz
3 orta boy havuç
Yarım kilo pırasa
150 gr. arpacık soğanı
5 kaşık yağ
200 gr. koyun döşü
4 bardak su
Tuz.
3 orta boy kereviz
3 orta boy havuç
Yarım kilo pırasa
150 gr. arpacık soğanı
5 kaşık yağ
200 gr. koyun döşü
4 bardak su
Tuz.
Yapılışı :
Bir tencereye yağ, soyulmuş arpacık soğanı ile kuşbaşı doğranmış koyun eti koyun. Et ve soğanlar iyice sularını salıp tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırarak orta ısıdaki ateşte 20 dakika pişirin. Bunlara su ve tuz da ksttıktan sonra hafif ateşte bir buçuk saat pişmeye bırakınız. Öte yandan bir başka tencereye su, küçük doğranmış kereviz, yeşil tarafları atılmış ve ince doğranmış pırasa ile yağ koyup tencerenin kapağını kapatın Kuvvetlice bir ateşte tencereyi sallayarak sote edercesine 15 dakika pişirin. Sonra tencereyi ateşten alarak kereviz ve pırasa* lerı sulariyle birlikte olduğu gibi et tenceresine katıp pişirmeye devam edin. Bir tavaya ayrıca yağ koyup, ince kesilmiş havuçları 3 – 4 dakika sote edercesine katın. Tavadaki kızgın yağa doğranmış patatesleri de katarak tavayı, sallamak suretiyle 5 dakika kızartınız. Yağıyla birlikte olduğu gibi et tenceresine katıp, et ve sebzeleri iyice pişinceye kadar ateşte bırakıp, sonra servis yapınız
Kötü bir döneme girdiğinde ve herşey sana karşı gibi göründüğünde, Bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde ''sakın pes etme'', Çünkü işte orası gidişatın değişeceği yer ve zamandır....//mevlana
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)