7 Mart 2013

Kendimi Hayatın Akışına Bırakıyorum...Kendi Merkezimdeyim...Sakin Ve Dengedeyim...

.Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini inadına mutlu ol..


Bugün Yaşayacağın Her Şeyi Sen Seçeceksin; Ya kızacaksın yağmura etrafı ıslatıyor diye, Ya da seveceksin onu çiçeklerini suladığı için...

Ya sıkılacaksın param yok diye, Ya da harcamalarını planlayıp, müsriflikten uzak kalmaya çalışacaksın......

Ya sızlanacaksın bozulan sağlığına, Ya da hayatta olmayı kutlayacaksın...

Ya içli içli sitem edeceksin anne babana, seni büyütürken veremedikleri şeyler yüzünden, Ya da onları yürekten seveceksin seni dünyaya getirdikleri için...

Ya sıkıntı basacak dikenli güllere katlanmak zorundayım diye, Ya da dikenlerin gülleri var diyerek umut dolacaksın...

Ya kaybettiğin dostlar için yas tutacaksın, Ya da yeni insanlarla yeni dostluklar peşinde koşacaksın...

EL SENDEDİR,GÜL SENDE DİKEN SENDE, GÜL SENDE HER AN İMTİHANDASIN AĞLASAN DA GÜLSEN DE..

Kendini yorgun hissetsen bile, Başarı senden kaçsa bile, Bir hata sana zarar verse bile, Hatta ihanet sana acı verse bile,

Bir hayat yok olsa bile, Gözyaşları gözlerini yaksa bile, Kimse gayretini fark etmese bile, Nankörlük ödünün olsa bile,

Anlayışsızlık seni gülmekten alıkoysa bile, Ve hatta her şey ,hiç bir şey olsa bile, Yüreğini yakan felaketler varsa

Yangınını söndürecek mucizelerde var elbet Vazgeçme…Yeniden başla…

ÇÜNKÜ; HAYAT YAŞAMAYA & SEVGİ PAYLAŞMAYA DEĞER

Her şey sende başlar, sende biter.

.Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini inadına mutlu ol..

Yüzünüzden GÜLÜCÜK, Yüreğinizden SEVGİNİZ Eksik Olmasın.Herşey Gönlünüzce Olsun.

Patates Deyip Geçmeyin




 İçinizde kötü bir şey olacakmış gibi bir his mi var? Sebepsiz bir heyecan mı yaşıyorsunuz? Sizde hızlı kan şekeri düşüklüğü olabilir. Hipoglisemi hastalarında kan şekeri ani olarak düşmektedir. Aynı şekilde bazı ins...anların da öğünlerinden birkaç saat sonra kan şekerleri ani olarak düşmektedir.


Bu ani düşüş hastaların kendilerini garip hissetmelerine neden olmaktadır. Bu durumda iken, sanki ani olarak bir şey olacakmış duygusuna kapılırlar. Sebebi bilinmeyen heyecan yaşarlar. Bu durumu sık sık yaşayan bu insanların yaşam kalitesi olumsuz etkilenir.


Hızlı kan şekeri düşüklüğü yaşayanlara mükemmel destekleyici çözüm; öğle yemeklerine başlamadan önce orta boy bir adet haşlanmış patates tüketmeleridir. Her gün öğle yemeklerinden önce tüketecekleri orta boy bir adet patates, onların gün içerisinde ani şeker düşüşlerine karşı adeta bir sigortadır.


Eğer ağır hipoglisemi hastası iseler, sabah ve öğle yemeğinden önce birer adet patates yiyebilirler. Kısa sürede şikayetlerin ortadan kalktığı görülecektir. Kullanılacak olan patateslerin filizlenmemesine, yeşillenmemesine, kararmamış ve yara almamış olmasına dikkat etmek gerekir. Yeşillenmiş patates solanin maddesi içerir. Patatesler kesinlikle buzdolabında saklanmaz. Çünkü soğuk ortamda saklanan patateslerde redükleyici özelliği olan şeker oluşur.


Bu şeker acrylamid (kanserojen madde) maddesinin oluşmasına neden olur. Patatesleri ne kadar çok sıcak ortamda koruma altına alırsanız da, içerdiği nişasta o kadar hızlı şekere dönüşür ve tatlılaşır. Bu sağlık açısından istenmeyen bir durumdur

bitkiblog

Ananasın Faydaları...



Besin içeriği oldukça zengin olan ananas hem tadıyla hem de vücuda faydalarıyla favori meyvelerinizden biri olmalıdır. Bromelinden zengindir Güçlü bir enzim ola...n bromelin sindirim sistemini düzenler, ödem atımını hızlandırır, toksik maddeleri atar, ülseratif kolit şikayetlerini azaltır.


Zayıflamaya destektir Hiçbir besin direkt yağ yakmaz ama sindirimi hızlandırıcı özelliğinden dolayı zayıflamaya yardımcıdır ayrıca ödem atımını da hızlandırdığı için ananas tüketimi zayıflama diyetlerinde yer alabilir. Cildi güzelleştirir Ananas manganezden zengindir, dolayısıyla sağlıklı bir cilt için önemli bir meyvedir, ayrıca kan şekerini dengeler, bağışıklı sistemini güçlendirir.


Yine cilt sağlığı için önemli olan C vitamini içerir, C vitamini kolajen sentezini hızlandırır ve cildi yeniler. Enerji verir B1 vitamini enerji üretiminde görevli etkili bir vitamindir, karbonhidratların enerjiye dönüşümünde rol alır ve ananas B1 vitamininden zengindir. Eklem ağrılarını giderir Anti enflamatuar etkisi nedeniyle ananas artritte sıklıkla oluşan eklem ağrılarını giderir. Çocuklarda büyümeyi hızlandırır Kemik gelişimi için önemli bir meyve olan ananası çocukların da sıklıkla yemesinde fayda var.


Kalp sağlığını güçlendirir Potasyum kalp sağlığı için önemli bir mineral, kan basıncını ve kalp atım hızını düzene sokar, böbrekleri güçlendirir ve ödem atımını sağlar.


Portakal suyuna eşdeğer Nezle, grip olduğunuzda içtiğiniz portakal suyuna eşdeğer oranda C vitamini içerir, ayrıca öksürükten dolayı mukus atımını da hızlandırır.

bitki blog

Bu gün etrafınızdaki insanlara kalbinizden sevdiğinizi söyleyiniz...Özelliklede sizi kızdıran, sizin sevginizi haketmediğinidüşündüklerinizde buna dahil...



Bu gün etrafınızdaki insanlara kalbinizden sevdiğinizi söyleyiniz...

Dıştan söyleyemiyorsanız bile içinizden söyleyiniz...

Özelliklede sizi kızdıran, sizin sevginizi haketmediğini düşündüklerinizde buna dahil...

Bu günün enerjisi harika... Sevgi ve aşkla...
Sizi seviyorum...
Bülent gardiyanoğlu

KISKANÇ EŞİN ZARARLARI_?

 


Kendine güweni yoktur sürekli korku halinde kaybetme korkularıyla çırpınır.

Çünkü kendinde çok eksiklikler wardır bunun farkındadır daha iyisini eşi bulacağını bildiği için sürekli korku endişe tereddüt kaybetme kor.kularıyla yaşar bu  kişiler.

Eşi boşanmak istediğinde çohu boşamak istemez eşini bıçakla yaralar öldürür.

Bu tür insan kılıklı yaratıklardan daima uzak olun.

 Kıskanmayın.

Seven kıskanmaz,,

Sevgi kıskanmaz,,

Sevgi paylaşmaktır

kAYNAK: sEVGİYOGA MEDİTASYON TELAPİ

Cin Feng Sui ...ÇİN KİŞİLİK TESTİ...%100 DOĞRU...KAÇIRMAYIN...


Birkac dakikanizi ayirin ve ne oldugunu gorun. Eger durust olursaniz bu size gercekleri soyleyecek. Cevaplarinizi bir kagida yazin ve burcunuzu asagida okuyun. ...

1 - Favori renginiz hangisi : Kirmizi - Siyah - Mavi - Yesil - Sari

2 - İsminizin ilk harfi ?

3 - Dogdugunuz ay?

4 - Hangisini daha cok seversiniz? Siyah mi Beyaz mi

5 - Sizinle ayni cinsiyette birinin adi?

6 - Favori sayiniz?

7 - Hangisine gitmek istersiniz? Kaliforniya - Florida ?

8 - Göl mü seversiniz Okyanus mu?

9 - Mantıklı bir dilek tutun. Tüm sorulara cevap verince aşağıya bakın; Ama kopya çekmeyin!1 - Eger sectiginiz renk; Kirmizi : Alarm durumundasiniz (acik/ uyanik) ve hayatiniz sevgiyle dolu Siyah  : Kapali ve agresif birisiniz Yesil   : Ruhunuz huzurlu ve rahatsiniz. Mavi    : Spontane, ask opucukleri ve sevkatli biriniz Sari : Mutlu bir insansiniz.. Kotu modda olanlara iyi tavsiyeler veriyorsunuz.



2 - Eger bas harfiniz; A-K Hayatinizda bolca sevgi ve dostluk var L-R Hayatinizi maksimumda yasamaya calisiyorsunuz, yakinda hayatiniz yeniden yeserecek. S-Z Baskalarina yardim etmeyi seviyorsunuz. . Geleceginiz guzel


3 - Eger dogdugunuz ay; Ocak - Subat - Mart : Yil sizin icin guzel gececek. Hic ummadiginiz birine asIk olacaginizi kesfedeceksiniz. Nisan - Mayis - Haziran :Sonsuza kadar devam edecek bir sevgi iliskisine sahip olacaksiniz Temmuz - Agustos - Eylul :Cok guzel bir yil yasayacaksiniz ve hayatinizda koklu degisimlere sebep olacak deneyimler yasayacaksiniz. Ekim Kasim - Aralik : Ask hayatiniz muhtesem olcak, ruh esinizi bulacaksiniz.


4 - Eger sectiginiz ; Siyah : Hayatiniz bambaska bir yone dogru hareket edecek.Sizin icin en iyi sey bu olacak ve bu degisimden memnun olacaksiniz. Beyaz : Sizi tamamlayan ve sizin icin herseyi yapabilecek dostlara sahipsiniz ama bunun farkina varmayabilirsiniz.


5 -seçtiğiniz kişi Bu kisi sizin en iyi dostunuz.


6 -seçtiğiniz sayı Bu sayi hayatinizda sahip oldugunuz en yakin arkadaslarinizin sayisini gosteriyor.


7 - Eger sectiginiz; Kaliforniya : Macera seviyorsunuz Florida : Yan gel yat bir tipsiniz. (uyusuk)


8 - Eger sectiginiz; Göl: Sizin arkadaslarina, sevgilisine tamamen baglilik gosteren birisiniz. Okyanus : Spontane ve insanlari mutlu etmeyi seven birisiniz. 9 - Dilek; 1 saat icinde bunu paylaşırsanız dileginiz gerceklesecek ,,,10 kisi beğenirse, dileginiz dogum gununuzden once gerceklesecek

kAYNAK: hAYAT GÜZELDİR

Meleklerle Nasıl İletişim Kurabiliriz ve Nasıl Yardım Talep Edebiliriz ?

 

Meleklerimizin varlıgı Bizi gerçekten her anlamda destekleyen Meleklerimiz var. Her konuda ve her an onları çağırıp dileklerimizi, isteklerimizi, kaygılarımızı onlara... söyleyip yardım isteyebiliriz. Bizler yardım istemeden onlar bizler için hiçbir şey yapamazlar. Yaradanın insanlara bahşettiği bir özgür irade kavramı var, yani biz istemedikçe hiç kimse hiçbirşey bize müdahele edemez. Meleklerimizde bizden çağrı beklerler ve bu çağrı geldiğinde (yardım istiyorum dediğinizde) hemen bizler için çalışmaya başlarlar… Meleklerimizle iletişim kurarken ilk adım ne olmalı? Meleklerimizle iletişim kurarken ilk adımızı Koruyucu Melegimize iletişim kurmaktır. Koruyucu melegimizle iletişim kurmak icin ise Buyuk BasMeleklerden yardım istebiliriz.


Başmeleklerin birçok görevi vardır. Bunlardan biri de bizlere yol gosterme ve isteklerimize ulasmada yardımcı olmaktır. Bu yuzden eger koruyucu Meleğimiz ile iletişim kurmak istiyorsak Başmelekler bu konuda da bize yardımcı olacaklardır.   Günlük hayatımızda karşılaştığımız zorluklarda meleklerden nasıl yardım alabiliriz? Meleklere her konuda danışabiliriz. Yapacağımız iş anlaşmasının tüm detaylarını ya da o gün ne giyeceğimize kadar aklınıza gelebilecek her konuda destek isteyebiliriz. Toplantılarda guzel fikirler, sınavlarda yanımızda olmalarını ve basarı elde etmemiz icin bize yardımcı olmalarını isteyebiliriz. Güç, güven, huzur, sevgi, cesaret vermelerini isteyebiliriz. Konu ne olursa olsun fark etmez yaşamımızın her alanında meleklere danışabiliriz. Burada önemli olan ve mutlaka yapmamiz gereken: soruyu sorduktan ya da ihtiyacımız olan desteği talep ettikten sonra cevabın ve çözümün geleceğiniden emin olmak ve buna rahatlikla inanmaktır. Gelen cevabı zihnimizle sorgulamamak ve en önemlisi cevap bizim duymak istediğimizden farklı bile olsa kabul etmek ve hayata geçirmektir. Meleklerle tam olarak nasıl iletişim kuruyorum?   Meleklerle herkes iletişim kurabilir. Melekler bize yardım için, yaşamımızı daha kolay ve guzel ve keyifli hale getirmek için her an hazırdırlar.


Tek şart var: Özgür irademizle bu desteği onlardan talep etmek. Çünkü asla biz istemeden bize müdahale etmezler. Yani ilk önce onlardan gelen bilgiyi ve desteği alıp kabul etmeyi istemek gerekiyor. Sonrasında meleklerle iletişim kurmanın her kişiye özel çeşitli yolları var. Benim iletişim şeklim ağırlıklı olarak rüyalarla, zihnime akan düşünceler yoluyla ve sezgisel olarak yani bedenimde hissettiğim hisler yoluyla’dir. Seanslar ve kart acma sırasında tüm duyularım tamamen açılıyor ve bilgi akışını ( fiziksel ve ruhsal ) hissederek , insanlara gelen rehberliği mesajları aktarıyorum.


Meleklerle iletisim kurmak istedigimizde neler söylememiz gerekiyor?
Meleklerle iletişim kurmak istediğimizde ve onlardan yardım talep etmek istediğimizde ilk önce onların enerjisi kullanmak icin hem Rabbimizden hemde kendilerinden izin istememiz gerekiyor. Ve isimden once mutlaka Melek kelimesini kullanmamiz gerekiyor, Örnek: - Allahım senden ve sevgili Meleklerimizden onların enerjisini kullanmak icin izin istiyorum, Teşekkür ederim. Daha sonra kullanacağimiz cümlelere herzaman Sevgili Melek ( iletisim kurmak istediginiz Melegin ismi...) veya Sevgili Meleklerim..diye devam ediyoruz. - Sevgili Melek Mikail bugünümün korkusuz endişesiz huzurlu ve mutlu gecmesi icin bana yardimci olurmusun lutfen. Senin sevgine yardimina ve ışıgına ihtiyacim var. Hep yanimda olurmusun lütfen..Teşekkür ederim.... - Sevgili Melek Cebrail, kendime olan özgüvenimin artması icin bana yardımcı olurmusun lütfen. Arzuladıgım su...( dilek soyleniyor ) gercekleşmesi icin bana yardımcı olurmusun ve bana yol gösteririmisin lütfen. Teşekkür ederim...vs vs.   Meleklerin bizi duyduklarindan ve yanimizdan olduklarindan nasıl emin olabiliriz?   Meleklerimizden iletişim kurduğumuzda ve onlardan yardım talep ettigimizde onlardan bizi duyduklarına ve yanımızda olduklarına dahil işaret isteyebiliriz. Işaretlerin şekli şöyledir: - vücüdunuzda enerji akışı hissedeceksinizdir, mesela ellerde karıncalanma.. - burnunuza aniden güzel bir koku gelecektir - gözünüz beklenmedik bir anda veya herhangi yerde iletişim kurdugunuz Meleğin rengine takılacaktır. - Yine beklenmedik bir yerde kar beyaz kücük tüy veya tüyler göreceksin.......


Sevgiler   estanbul

kaaynak: Suna Tamay

Dualarınıza Dikkat Edin, GERÇEKLEŞEBİLİR...

Fındığın Faydaları...


Fındık sık tüketilen, sağlığa oldukça faydalı bir besindir. Daha çok atıştırmalık olarak yenilen fındık çiğ, kavrularak ya da tuzlanarak yenilebilir. Fındık dengeli bir diyette olması gereken çok önemli bir besin maddes...idir. Hastalıklara karşı koruyucu özellikleri son derece güçlüdür.


Fındık ve fındık yağı E vitaminin en önemli kaynaklarındandır. E vitamini sağlık için zorunludur. Hücrelerin yenilenmesi ve yapımı, alyuvarların bütünlüğünü sağlaması en önemli özelliğidir.   Kanserli hücrelerle de savaşmaktadır. Kalp kasları başta olmak üzere vücudun tüm kaslarının sağlık ve dayanıklılığını sağlar.


Günlük tüketilen 25 gram fındık kalp ve damar hastalıklarından, kanserden koruyucudur. Fındığın bir diğer önemli içeriği folik asittir. Folik asit yetişkinler için faydalı olmakla birlikte özellikle bebeklerin gelişimi için yararlıdır. Akyuvar üretimini sağlar ve kanda oksijenin dolaşımını sağlar.


Fındık B grubu vitaminlerde B1, B2 ve B12′yi içermektedir. Kas ve doku üretimi için temel oluşturan bu vitaminler fındığa değer katmaktadır. İnsan vücudunun enerji ürtebilmesi için yağa ihtiyacı vardır. Ancak alınan yağın kalitesi sağlık durumunu ve vücut ağırlığını etkiler.


Bununla birlikte hayvansal yağlar damar tıkanıklıkları, kalp sorunları gibi çeşitli problemlere sebep verebilir. Fındık yağı ise kaliteli ve sağlıklı yağlardandır. Sağlığı geliştirir. Fındık yağı doymamış yağlar grubuna girer ve omega3 yağ asitleri içerir. Böylece antioksidan özellik kazanarak vücuttaki toksinlerin atılmasına yardım eder. Düzenli fındık tüketilmesi cildi güzelleştirir.


Kan dolaşımını düzenler ve zihinsel işlevleri maksimuma çıkarır. Cinsel gücü de arttırmaktadır. Günlük hayatta tüketilen pek çok sağlıksız abur-cuburu sadece 1 avuç fındıkla değiştirmek toplam sağlığa çok büyük katkı sağlayacaktır. 45 gram fındıkta 283 kalori, 7 gram protein, 27 gram yağ, 8 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 51 miligram kalsiyum, 2 mg. demir, 73 mg. magnezyum, 131 mg. fosfor ve 30 mg. potasyum bulunmaktadır.

alıntı

Facebook Foto/ Orijinal Foto

Nar Kabuğu Her Derde Deva

 

Meyve ve meyve suyu olarak tüketilen narın kabuğunun, meme kanseri başta olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydaları olduğu bildirildi.
Meyve ve meyve suyu olarak tüketile...n narın kabuğunun, meme kanseri başta olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydaları olduğu bildirildi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, narın insan sağlığına faydalarının saymakla bitmeyeceğini, bu nedenle de bol bol tüketilmesi gereken bir meyve olduğunu söyledi.


Tacıyla adeta meyvelerin kralı olan narın, her derde deva bir ilaç olduğunu ifade eden Uslu, ”Nar bağışıklık sistemini güçlendirerek, bizleri başta kanser olmak üzere pek çok hastalıktan da korumaktadır. İçerdiği flovanoidler, vitaminler, polifenoller, antosiyaninler, taninler vasıtasıyla kolesterol ve şekeri de dengeleyen özellikle hicaz narı, kalp ve damar sağlığımızı koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini çok önemli oranda engellemektedir” dedi. Mucizevi bir şifa kaynağı olan narın kabuk, zar, çekirdek ve sudan oluştuğunu vurgulayan Uslu, şunları söyledi: ”Nar suyunun genel damar sağlığını, özellikle de kalbi koruduğu, damar tıkanıklıklarını geriletme ve tansiyon düşürücü etkileri herkes tarafından bilinmektedir. Halkımız narı, suyunu içerek tüketmektedir.


Narın içindeki zarlar ile yendiğinde mide ülserini iyileştirdiği ise pek az kişi tarafından biliniyor. Yine son günlerde pek çok firmanın satışa sunduğu nar çekirdeği yağı, çok değerli punicic acid içermektedir. Nar çekirdeği yağı özellikle cildimizde kırışıklıkları ve yaşlanmayı gidermekte, saçlarımızda canlılık ve saç çıkarıcı etkileri nedeniyle ilaç endüstrisi tarafından önemli miktarda kullanılmaktadır.” ”Nar kabuğu, suyundan daha fazla değerlidir” Nar kabuğunun ise Türk halkı tarafından hiç kullanılmadan çöpe atıldığına dikkati çeken Uslu, şöyle devam etti: ”Halbuki Çin’deki Instutute of hygiene and Environmental Medicine (Hijyen Enstitüsü ve Çevresel Tıp Bilimi) kuruluşunun yaptığı son araştırmalara göre, nar kabuğu, suyuna göre daha fazla oranda değerli bileşikler içermektedir. Yani nar suyu bir ilaç gibi sağlığımız için faydalıdır, ancak kabuğu suyundan daha fazla değerlidir. Nar kabuğu içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlamaktadır.


Nar kabuğundaki flavanoitler, fenolik bileşikler ve antioksantlar suyundan çok daha fazla miktardadır.” Prof. Dr. Uslu, araştırmaların, nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağladığını gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti: ”Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde anti-kanser özelliğini göstermiştir. Ellagik asit P53 geninin kanser hücrelerince yok edilmesini engellemektedir. Ellagik asit kansere neden olan moleküllere bağlanarak onları çok önemli bir oranda etkisizleştirmektedir. Bu yüzden özellikle kanserli hastaların kullanımı amacıyla ellagik asitli içecekler başta İsrail olmak üzere pek çok ülkede eczahanelerde satılmaktadır. Nar kabuğu narın en değerli yeri iken ülkemizde meyve suyu fabrikaları bu değerli maddeyi üstüne bir de para vererek çöpe atmaktadır. Yine kanserli hastaları tedavi etmek için nar kabuğundan hazırlanmış ellegik asitli kapsüller 50 gramı 50 dolardan eczahanelerde satılmaktadır. Bir firma yüzde 95 saflıktaki nar kabuğundan ürettiği ellagik acitin 1 gramını 83 avrodan satmaktadır.


Görüldüğü üzere nar kabuğu nar suyundan çok çok daha fazla değerlidir. Kanserli hastaların ilk başta vücutlarının pH’sını 7.4′ün üzerine çıkarmaları gerekmektedir. Bunun için gerekli çabayı göstermeleri gerekmektedir. O halde hem kansere yakalanmamak için hem de kansere çözüm amacıyla artık hiçbir işe yaramayan siyah çay, asitli içecekler yerine yeşil çay, ada çayı, zeytin yaprağı çayı gibi bitki çayları ve özellikle de nar kabuğu çayını tüketelim.” ”Sıkılan narın kabukları asla atılmamalı” Ellagik asit sayesinde nar kabuğunun, kanser hastalığına karşı çok önemli koruyucu, hatta kanseri tedavi edici özellikleri olduğu vurgulayan Uslu, ”Bununla ilgili literatürde çok fazla makale yayınlanmıştır. Tüm bu etkileri nedeniyle özellikle meyve suyu fabrikalarından atılan tüm nar kabuklarının kurutularak özellikle büyükbaş hayvanların gıdalarına karıştırılması durumunda bu hayvanların da daha az hastalığa yakalanması ve sağlıklı olmaları sağlanacaktır. Böylece büyükbaş hayvanlara gereksiz yere antibiyotikler verilmeyeceğinden, bu hayvanların sütünü ve etini kullanan bizlerin de bu antibiyotiklerden etkilenmemizin önüne geçilmiş olacaktır” dedi.


Prof. Dr. Uslu, evde sıkılan narın kabuklarının asla atılmaması gerektiğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutarak, ufaladığımız nar kabuklarını serin bir yerde saklayalım. Daha sonra 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen her gün çay olarak tüketelim. Böylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak üzere pek çok hastalıktan kendimizi korumuş olacağız. Hatta çay içmekten üşenirsek, kurutulmuş ve parçalanmış nar kabuklarını, kahve çekme makinelerinde toz haline getirip, bir çay ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir gibi gıdalarla direk olarak ta tüketebiliriz. Özellikle şeker hastaları beta hücrelerini artıracak bu tozu tüketmeye özel çaba göstermelidir.


Genelde tüm meyvelerde olduğu gibi narın da en değerli yeri kabuğudur. Bir ilaç gibi içtiğimiz nar suyundan arta kalan kabukları da asla atmayalım ve başta kanser, şeker ve kalp olmak üzere hemen hemen tüm hastalıklardan korunalım.”
gıda gerçekleri ve saglık

Kes Dırdırı Da Atla!..

Nereye Gidiyorsun?

Kendinize sorun; bir yıl sonra bunun bir önemi olacak mı?


Küçük şeyleri dert etmeyin.

Kusursuz olmayabileceğinizi kabullenin. R

ahat ve ılımlı insanların başarılı olamayacağı düşüncesini bırakın.

Sevgi kapasitenizi geliştirin.

Birisine iyilik yapın ve hiç kimseye bundan söz etmeyin.

İçinde bulunduğunuz anı yaşamayı öğrenin.

Sizden başka herkesin bilgili olduğunu düşünün.

Bırakın çoğu zaman başkaları haklı olsun.

Sabırlı olun. Kendinize sorun; bir yıl sonra bunun bir önemi olacak mı?

Her gün, bir dakikanızı, teşekkür edecek birisini bulmak için harcayın.

Gülümseyin ve merhaba deyin insanlara.

Daha iyi bir dinleyici olun.

Savaşlarınızı akıllıca seçin.

Gönlü bol olmayı, haklı olmaya yeğleyin.

Bugün üç kişiye, onları ne çok sevdiğinizi söyleyin.


-Dr. Richard Carlson

YENİ AY GÜZELLİKLERİ TAMAMLASIN İNŞALLAH!




 Arkadaşlar Vedic Değerlerine göre; 11 Mart 2013 Vedic için, Kova Burcunda saat 21.50'de Purvabhadra Nakhastrasında, Yöneticisi Jüpiter olan bir Yeni Ay doğumu gerçekleşecek...


KOÇ-YENGEÇ-OĞLAK KANDAKA SATÜRN, ... TERAZİ-BAŞAK-AKREP SADESATİ, BALIK ASTHAMA SATÜRN evresinden dolayı hayatları karışmış vaziyette… Kova Burcunda ki gezegen yığılımının, Kovada yer alan Retro Merkür'ün, Venüs'ün olumsuz görünümler almaması olumlu bir Yeni Aya işaret etmekte..


KOÇ: Sosyal ortamlar, Dostluklar ve büyük kardeşleriniz adına sevineceğiniz bir süreç..Belkide arınmak tam karşıdınız olan Terazi Burcunun yöneticisi Venüs'ün etkisiyle yeni bir Aşk doğabilir yada beyninizin içerisinde dönen kurtulmak istediğiniz eski Aşkınızı düşünce bazında tam anlamıyla sonlandırabilirsiniz, sosyal ortamlarda yeni kişilerle arkadaşlıklar içinde olumlu açılar hakim….


Dön diyorsun iki gözün iki çeşme mümkünü yok...:))


BOĞA: Mesleğini sosyal statüsünü ve toplumdaki rolünü gösteren 10.evinde Yeni Ay, bireysel başarılarınızı, mesleki kariyerinizi, toplum içindeki statünüzü, başarı ve başarısızlıklarını, ilişkiniz olduğu insanlar üzerindeki otorite durumunuzu rahatsız eden düşünceleri bertaraf edebilmeniz için harika bir fırsat..


Hay senin afrana tafrana egona kibirine....:))


İKİZLER: 9. ev  Yeni Ay son derece uğurlu kabul edilen bu ev için sizlere diyorum ki; yabancı ülkelere yapılan uzun yolculuklar ve seyahatler ,yüksek öğretim din ve hukuk gibi konularla ilgili gelişmeler, Uluslararası ticaret ve yabancı insanlarla ilişkiler, Allah veya tanrı kavramları; inançlar, soyut fikirler, felsefi düşünceler, yaşamın sırlarına dönük arayışlar, hayata gerçek bakış açısını ve hayatın anlamını algılayış şekliniz de bir kabulleniş ve Babanıza duyacağınız özlemin, sevginizin artışı…

Taşır bu yürek anılar uzar oradan oraya, yollar uzar nasıl olsa...:))


YENGEÇ:8.Ev Yeni Ay,  Ölümler ve yeniden doğuşlar,cinsel tatminler ve tecrübeler ve cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması enerjiniz son derece yükselecek anlaşılan…Çalışarak kazandığınız paralar ikinci ev tarafından yönetilse de çalışmadan kazanılan ödüller ve paralarla 8. ev ilgilenir.Sizin ödemek zorunda olduğunuz veya size ödenmek zorunda olan nafaka vergi iadesi gibi konular ayrıca eşinizin parasal durumunda da gelişmeler yaşayacaksınız….


Yıldızlara sordum yine, hani benim yarim nerde:))


ASLAN: 7.Ev Yeni Ay, Ortaklarınız yahut sözlü birliktelikler ve en önemlisi evlilik hayatı ile ilgili son derece olumlu gelişmeler...Kişinin birlikte olacağı kişileri ve onlarla ilişkileri ve beklentilerini, insanlara bakış açısını olumlu yönde geliştirmesi... Maddi beklentileriniz yada Mahkeme konularınız varsa olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz…


Ne bir dost, ne bir sevgili, Beni sarar melankoli...:))


BAŞAK:6.Ev zararlı biliyorsunuz daha öncelerinde hep yazmıştım….Gündelik hayat ve rutin işleri ve bu işlerde kullandığınız metotları yani çalışma yöntemleriniz de belikli değişmesi gereken kalıplar var…Vücut sağlığınız için dikkatli olunuz.. Hoyrat rüzgar,canım yanar, bu böyle nereye kadar!:)


TERAZİ:5.Ev olumlu Koç burcunun hemen karşıtı, artık Aşk ve Eğlence adına yüzünüz gülsün değil mi? Satürn kabus gibi çöktü üzerinize bu yetmezmiş gibi Rahu devrede...Aşk hayatı,tutkular ve sevgi ihtiyacı,kumar, piyango, borsa gibi riskli işler, eğlence ve zevkler,  sosyal aktiviteler, bu ortamlar size iyi gelecek... Ayrıca çocuklar adına hoşnut olacağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz…


Her geceden biriktirilen cebimde bozuk hayallerim ve ben...:))


AKREP:4.Evinizde ki Yeni Ay, Kişinin hayatına temel teşkil edecek esasları ve sahip olacağı yaşam tarzını ,anne, ebeveyn durumundaki kişilerle olan ilişkilerimiz de halledemediğimiz kafanızı meşgul eden sorunlarda gelişmeler… Kişisel bağlılıklar, alışkanlıklar, ev ve aileyi, duygusal güveni, duygusal kökenli ben imajını, korunma ve sahip olma ihtiyacınızda ki artışı tetikleyecek…Uzun zamandır değiştirmek istediğiniz mekanınız, satmak istediğiniz gayrimenkulünüz varsa gelişmeler kapıda..!


Sen bizi yaşata, yaşata öldürüyorsun be hayat...:))


YAY:3.evinizde Yeni Ay, zeka, fikir düzeyi, ilim kapasitesi, iletişim, haberleşme gibi konuları, yakın Arkadaşlar ile kurulacak sözlü, keyifli sohbetler... Yakın çevremiz, kardeşler, arkadaşlarımız hakkında fikirleriniz de değişebilir…. Kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, arkadaşlık ilişkileri, kısa yolculuklar size keyif verecek….


Dedim sana bak bir gün ben üzerim...:))


OĞLAK: 2.Evinizde Yeni Ay, parayı nasıl kazanacağımız, sahip olacağımız mal mülk, geçim durumumuz, maddi kayıplar ve ekonomik sorunlar Ekim Ayından bu yana adeta bir gölge gibi peşinizde maddi zorluklara bir nebze olsun fayda gelecektir bu olumlu Yeni Ay da… Aşamadı gitti ne zır cahili, ne en olgunu..:))


KOVA: 1.Evinizde ki Yeni Ay, Mars çok yordu sizleri ve Aslanları, Aile içi sözlü ve ateşli diyaloglar yaşamanıza sebebiyet verdi bu Yeni Ay değişmek istiyorsunuz ağırlıklı olarak dış görünümümüz üzerinde etkili olacaktır...Başkalarının bizi nasıl gördüğü yani kısaca dışa açık olan yönümüzde yumuşama daha bir mütevazi olma hali gözlemlenecek...Dıştan gelen etkilere karşı tepkilerimiz veya uyum sağlama ayrıca kişinin dünyaya bakış açısı ile bir bütünlük sağlaması gerektiğini Venüs sayesinde öğrendiniz..


Senin, kalıbına, kıyafetine, stiline hayranım..:))


BALIK: 12.Evinizde ki Yeni Ay ve Balık Burcuna yerleşen Mars iç sesinizi dinlemeniz için fakat bu bir isyan, bir iç uyanış, bir haykırış hayaller, rüyalar, ruhsal ihtiyaçlar, sırlar, gizli kapaklı ilişkiler, işler, bunu yanında gizli düşmanlar dikkat edin sadece siz belki kurtuluş, belki de belaya yeniden bulaşma olarak yorumluyorum…. Hem girdin gizli bahçeme, Hem Çiçeklerimi tarumar ettin, Ne zaman iflah olacaksın!:)) Beni koşulsuz sevdiğinizi biliyorum, bende sizler için sevgiyle yazdım…

Baki Sevgi ve Saygılarımla….

NAMASTE

AYŞEN TOK