18 Haziran 2012
Hayatlar evler gibi olabilse keşke. Kapısına kilit vurup biraz dışarı çıkabilseniz.
"Hayatlar evler gibi olabilse keşke.
Kapısına kilit vurup biraz dışarı çıkabilseniz.
Selam veren tanıdıklara, 'kusura bakmayın ben bir süreliğine ben değilim, kendim de. tatildeyim' diyebilseniz."
-İçeriden Kıyıdan Konuşmalar
Kapısına kilit vurup biraz dışarı çıkabilseniz.
Selam veren tanıdıklara, 'kusura bakmayın ben bir süreliğine ben değilim, kendim de. tatildeyim' diyebilseniz."
-İçeriden Kıyıdan Konuşmalar
Ne kadar ZOR olursa olsun... Yeniden AYAĞA kalk ve YOLA devam et...
Ne kadar ZOR olursa olsun...
Yeniden AYAĞA kalk ve YOLA devam et...
HAYATI öğrenmek için o TECRÜBELERE ihtiyacın var...
Kalbin AŞK acısı ile YARALANMIŞ ise...
SONSUZA kadar kendini AŞKA .kapatma...
RUHUN insanların ACIMASIZLIĞI ile İNCİNMİŞ ise...
HAYATA küsüp KENDİNİ karanlık bir DÜNYADA yaşamaya ZORLAMA...
Cesur İNSAN korkusuzca DEVAM edebilendir...
KAHRAMAN insan tüm ACILARINA rağmen YENİLMEYENDİR..!!
Yeniden AYAĞA kalk ve YOLA devam et...
HAYATI öğrenmek için o TECRÜBELERE ihtiyacın var...
Kalbin AŞK acısı ile YARALANMIŞ ise...
SONSUZA kadar kendini AŞKA .kapatma...
RUHUN insanların ACIMASIZLIĞI ile İNCİNMİŞ ise...
HAYATA küsüp KENDİNİ karanlık bir DÜNYADA yaşamaya ZORLAMA...
Cesur İNSAN korkusuzca DEVAM edebilendir...
KAHRAMAN insan tüm ACILARINA rağmen YENİLMEYENDİR..!!
Ne kadar zeki olduğun o kadar önemli değil.
Ne kadar zeki olduğun o kadar önemli değil.
Onu nasıl kullandığın, onu hangi amaca uygun kullandığın önemli.
Ne kadar çok paranın olmasının da bir önemi yok aslında..
Onu da nasıl kullandığın daha önemli..
Mesela ne kadar çok arkadaşının olduğunun da bi önemi yok, kaçının hayatlarına gerçekten dokunabildiğinin önemi var..
Yani, Nicelik değil, Nitelik
Onu nasıl kullandığın, onu hangi amaca uygun kullandığın önemli.
Ne kadar çok paranın olmasının da bir önemi yok aslında..
Onu da nasıl kullandığın daha önemli..
Mesela ne kadar çok arkadaşının olduğunun da bi önemi yok, kaçının hayatlarına gerçekten dokunabildiğinin önemi var..
Yani, Nicelik değil, Nitelik
Izgara Yufkalı Köfte Tarifi
Malzemeler
300 gram kuzu kıyma
300 gram dana kıyma ...
1 adet orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarmısak
1 adet yumurta
2 dilim kuru ekmek içi
1 tatlı kaşığı tepeleme file antepfıstığı
1 çay kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
Izgara Yufkalı Köfte Yapılışı
HER iki kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmek içini ekleyip harmanlayın. Yufka ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi üzerine ilave edin. İyice yoğurup kenara alın. Yufkayı düz bir zemine alıp ikiye katlayın. Daha sonra arasına bir fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız harcı yufkanın uç kısmına koyup elinizle rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabına yerleştirin. En az 2-3 saat dinlendirip dilimleyin. Izgarada her iki tarafını pişirip arzu ettiğiniz garnitürle servis edin.
300 gram kuzu kıyma
300 gram dana kıyma ...
1 adet orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarmısak
1 adet yumurta
2 dilim kuru ekmek içi
1 tatlı kaşığı tepeleme file antepfıstığı
1 çay kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
Izgara Yufkalı Köfte Yapılışı
HER iki kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmek içini ekleyip harmanlayın. Yufka ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi üzerine ilave edin. İyice yoğurup kenara alın. Yufkayı düz bir zemine alıp ikiye katlayın. Daha sonra arasına bir fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız harcı yufkanın uç kısmına koyup elinizle rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabına yerleştirin. En az 2-3 saat dinlendirip dilimleyin. Izgarada her iki tarafını pişirip arzu ettiğiniz garnitürle servis edin.
Izgara Yufkalı Köfte Tarifi
Malzemeler
300 gram kuzu kıyma
300 gram dana kıyma ...
1 adet orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarmısak
1 adet yumurta
2 dilim kuru ekmek içi
1 tatlı kaşığı tepeleme file antepfıstığı
1 çay kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
Izgara Yufkalı Köfte Yapılışı
HER iki kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmek içini ekleyip harmanlayın. Yufka ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi üzerine ilave edin. İyice yoğurup kenara alın. Yufkayı düz bir zemine alıp ikiye katlayın. Daha sonra arasına bir fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız harcı yufkanın uç kısmına koyup elinizle rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabına yerleştirin. En az 2-3 saat dinlendirip dilimleyin. Izgarada her iki tarafını pişirip arzu ettiğiniz garnitürle servis edin
Arkadaşlar benden şifa bekleyen bir kaç kişi var onlara aktarabilmem için bana biraz şifa enerjisi yollamanız mümkün mü acaba?
Arkadaşlar benden şifa bekleyen bir kaç kişi var onlara aktarabilmem için bana biraz şifa enerjisi yollamanız mümkün mü acaba? Ben tek başıma yetmiyorum çünkü... Destek veren iyi niyet ve şifa enerjisini bana gönderen herkese teşekkür ederim...
Sevgi... Saygı ve iyi haftalar...
Sadece gözünüzü kapatıp samimiyetle enerjim onlara aksın, Allahın izniyle şifa bulsunlar demeniz yeterli...
Sevgi... Saygı ve iyi haftalar...
Sadece gözünüzü kapatıp samimiyetle enerjim onlara aksın, Allahın izniyle şifa bulsunlar demeniz yeterli...
Yaz meyvesi Kiraz Ve Faydaları….!!!
Kiraz İdrar söktürücü özelliği ile böbreklerin dostudur ve vücudu zehirli maddelerden temizler. Kiraz vücuttan ürik asit ve ürat tuzlarının atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıkları ile ekle…m kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılır. Kiraz yapısında bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlüyor ve var olan taş ve kumları zamanla döküyor, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı oluyor. Vücuttaki ödemin , fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı oluyor. Kirazın ayrıca kabızlık giderici özelliği bulunuyor. Özellikle bayat yemeklerle pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyen kiraz, aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini, yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin deride kırışıklıkları önlediği ve giderdiği belirtiliyor. Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor. Karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor. Böylece sindirim gücünü artırıyor. Kirazda bulunan ‘levüloz’ adlı şeker kolay sindirilebildiğinden şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor. Kiraz içindeki madensel madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyor. Kiraz yapısındaki bol fosforuyla sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor. A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostu. KİRAZIN MEYVESİ KADAR AĞACI DA ŞİFA KAYNAĞI Ağaç kabukları yüksek ateşe ve kabızlığa iyi geliyor, yaprakları müshil olarak, çiçekleriyse göğsü yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Kirazı bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyon sorunu olanların dikkatli tüketmeleri gerekiyor. Sapları, idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı kullanılıyor. Gölgede iyice kurutulan sapla hazırlanan şurup veya demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerekirse kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor. Bir litre su içine bir küçük avuç sap konularak hazırlanacak demlemeden günde 3-4 fincan içiliyor. Bu demleme günde iki kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Ya da hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze veya kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor. Sapları ayrık ve mısır püskülü ile kaynatılarak demlendiğinde ayak ve karın şişliği; arpa ile kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor. Dövülmüş çekirdeğinin kaynatılmış suyu idrar zoru sorununa yardımcı oluyor. Ayrıca çekirdekleri ısıtıldıktan sonra bir beze sarılarak karın bölgesinde ağrıların giderilmesi için kullanılıyor.
KİRAZ ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI Prof. Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi. Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu: “Menopoz döneminde faydalı olmaktadır. Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor. Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan ‘antosiyanin’ isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir. Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır.” KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor. Uzmanlar, kiraz konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor: “Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır. Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur. Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın. Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır. Taze kirazların 2–4 gün içinde tüketilmesi gerekir. Kirazı ayrıca derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir.
KİRAZ ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI Prof. Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi. Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu: “Menopoz döneminde faydalı olmaktadır. Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor. Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan ‘antosiyanin’ isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir. Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır.” KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor. Uzmanlar, kiraz konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor: “Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır. Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur. Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın. Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır. Taze kirazların 2–4 gün içinde tüketilmesi gerekir. Kirazı ayrıca derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)