
18 Haziran 2012
Hayatlar evler gibi olabilse keşke. Kapısına kilit vurup biraz dışarı çıkabilseniz.

Kapısına kilit vurup biraz dışarı çıkabilseniz.
Selam veren tanıdıklara, 'kusura bakmayın ben bir süreliğine ben değilim, kendim de. tatildeyim' diyebilseniz."
-İçeriden Kıyıdan Konuşmalar
Ne kadar ZOR olursa olsun... Yeniden AYAĞA kalk ve YOLA devam et...

Yeniden AYAĞA kalk ve YOLA devam et...
HAYATI öğrenmek için o TECRÜBELERE ihtiyacın var...
Kalbin AŞK acısı ile YARALANMIŞ ise...
SONSUZA kadar kendini AŞKA .kapatma...
RUHUN insanların ACIMASIZLIĞI ile İNCİNMİŞ ise...
HAYATA küsüp KENDİNİ karanlık bir DÜNYADA yaşamaya ZORLAMA...
Cesur İNSAN korkusuzca DEVAM edebilendir...
KAHRAMAN insan tüm ACILARINA rağmen YENİLMEYENDİR..!!
Ne kadar zeki olduğun o kadar önemli değil.

Onu nasıl kullandığın, onu hangi amaca uygun kullandığın önemli.
Ne kadar çok paranın olmasının da bir önemi yok aslında..
Onu da nasıl kullandığın daha önemli..
Mesela ne kadar çok arkadaşının olduğunun da bi önemi yok, kaçının hayatlarına gerçekten dokunabildiğinin önemi var..
Yani, Nicelik değil, Nitelik
Izgara Yufkalı Köfte Tarifi
300 gram kuzu kıyma
300 gram dana kıyma ...
1 adet orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarmısak
1 adet yumurta
2 dilim kuru ekmek içi
1 tatlı kaşığı tepeleme file antepfıstığı
1 çay kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
Izgara Yufkalı Köfte Yapılışı
HER iki kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmek içini ekleyip harmanlayın. Yufka ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi üzerine ilave edin. İyice yoğurup kenara alın. Yufkayı düz bir zemine alıp ikiye katlayın. Daha sonra arasına bir fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız harcı yufkanın uç kısmına koyup elinizle rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabına yerleştirin. En az 2-3 saat dinlendirip dilimleyin. Izgarada her iki tarafını pişirip arzu ettiğiniz garnitürle servis edin.
Izgara Yufkalı Köfte Tarifi

Malzemeler
300 gram kuzu kıyma
300 gram dana kıyma ...
1 adet orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarmısak
1 adet yumurta
2 dilim kuru ekmek içi
1 tatlı kaşığı tepeleme file antepfıstığı
1 çay kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
Izgara Yufkalı Köfte Yapılışı
HER iki kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmek içini ekleyip harmanlayın. Yufka ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi üzerine ilave edin. İyice yoğurup kenara alın. Yufkayı düz bir zemine alıp ikiye katlayın. Daha sonra arasına bir fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız harcı yufkanın uç kısmına koyup elinizle rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabına yerleştirin. En az 2-3 saat dinlendirip dilimleyin. Izgarada her iki tarafını pişirip arzu ettiğiniz garnitürle servis edin
Arkadaşlar benden şifa bekleyen bir kaç kişi var onlara aktarabilmem için bana biraz şifa enerjisi yollamanız mümkün mü acaba?
Sevgi... Saygı ve iyi haftalar...
Sadece gözünüzü kapatıp samimiyetle enerjim onlara aksın, Allahın izniyle şifa bulsunlar demeniz yeterli...
Yaz meyvesi Kiraz Ve Faydaları….!!!

KİRAZ ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI Prof. Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi. Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu: “Menopoz döneminde faydalı olmaktadır. Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor. Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan ‘antosiyanin’ isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir. Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır.” KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor. Uzmanlar, kiraz konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor: “Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır. Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur. Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın. Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır. Taze kirazların 2–4 gün içinde tüketilmesi gerekir. Kirazı ayrıca derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)