24 Ağustos 2012

Küçük bir hikaye...Dallarımıza tüneyip, bize tanıdık gelen şeylere tutunmayı tercih ediyoruz

 Fotoğraf: Küçük bir hikaye...Bir zamanlar bir kral'a Arabistan'dan iki tane doğan hediye edilir. Bunlar kralın şimdiye dek gördüğü en güzel kuş türü olan aladoğanlardır. Kral, bu değerli kuşları eğitmesi için onları doğancıbaşı'na verir.Aylar ayları kovalar ve bir gün doğancıbaşı Kral'ın huzuruna gelip, doğanlardan bir tanesinin mükemmel bir şekilde çok yükseklerde süzülerek uçtuğunu, fakat diğerinin geldiği günden beri tünediği daldan kımıldamadığını söyler. Bunun üzerine kral, ülkenin her yerinden şifacılar ve büyülcüler getirtip doğanı iyileştirmelerini emreder ama hiçbiri doğanı iyileştiremez. Kral daha sonra bu görevi saray çalışanlarına verir fakat ertesi gün baktığında doğan'da hala bir iyileşme gerçekleşmemiştir. Bildiği her yolu deneyen kral en sonunda şöyle düşünür: "Belki de bu problemin kaynağını anlayabilmesi için dağlık bölgeleri tanıyan birine ihtiyacım var," der. Böylece saray çalışanlarına emreder: "Gidin ve bana bir çiftçi bulun!" Ertesi sabah doğan'ı göklerde uçarken gören kral şaşkına döner ve emrindekilere seslenerek "bu mucizeyi yapan kişiyi getirin bana" diye buyurur. Görevliler hemen gidip çiftçiyi bulup getirirler. Kral sorar,"Ne yaptın da doğan uçmaya başladı?"Boynu bükük çiftçi şöyle cevap verir: "Çok basit yüce kralım. Sadece kuşun tünediği dalı kestim."Hepimiz uçmak için, bir insan olarak içimizdeki olağanüstü potansiyelin farkına varmak için yaratıldık. Fakat bunun yerine, dallarımıza tüneyip, bize tanıdık gelen şeylere tutunmayı tercih ediyoruz. Sınırsız olasılıklar mevcut ama birçoğumuz onların neler olduklarını keşfedemiyoruz bile. Tanıdık şeylerin, bize konforlu gelen alanın ve dünyevi meselelerin dışına çıkmadan yaşıyoruz. Bu nedenle çoğu zaman hayatlarımız heyecandan, tatminkarlıktan yoksun bir hal alıyor. Öyleyse, var mısınız tutunduğumuz korku dallarını kırıp kendimizi uçmanın mutluluğuna ve özgürlüğüne bırakalım?Isha Judd'un "Why Walk When You Can Fly" kitabından alıntıdır.Çeviri: Bahar Varol  - Oneness Türkiyehttps://www.facebook.com/groups/onenessturkiye/

 Bir zamanlar bir kral'a Arabistan'dan iki tane doğan hediye edilir. Bunlar kralın şimdiye dek gördüğü en güzel kuş türü olan aladoğanlardır. Kral, bu değerli kuşları eğitmesi için onları doğancıbaşı'na verir. Aylar ayl...


arı kovalar ve bir gün doğancıbaşı Kral'ın huzuruna gelip, doğanlardan bir tanesinin mükemmel bir şekilde çok yükseklerde süzülerek uçtuğunu, fakat diğerinin geldiği günden beri tünediği daldan kımıldamadığını söyler. Bunun üzerine kral, ülkenin her yerinden şifacılar ve büyülcüler getirtip doğanı iyileştirmelerini emreder ama hiçbiri doğanı iyileştiremez. Kral daha sonra bu görevi saray çalışanlarına verir fakat ertesi gün baktığında doğan'da hala bir iyileşme gerçekleşmemiştir. Bildiği her yolu deneyen kral en sonunda şöyle düşünür: "Belki de bu problemin kaynağını anlayabilmesi için dağlık bölgeleri tanıyan birine ihtiyacım var," der. Böylece saray çalışanlarına emreder: "Gidin ve bana bir çiftçi bulun!" Ertesi sabah doğan'ı göklerde uçarken gören kral şaşkına döner ve emrindekilere seslenerek "bu mucizeyi yapan kişiyi getirin bana" diye buyurur. Görevliler hemen gidip çiftçiyi bulup getirirler. Kral sorar,"Ne yaptın da doğan uçmaya başladı?" Boynu bükük çiftçi şöyle cevap verir: "Çok basit yüce kralım. Sadece kuşun tünediği dalı kestim." Hepimiz uçmak için, bir insan olarak içimizdeki olağanüstü potansiyelin farkına varmak için yaratıldık. Fakat bunun yerine, dallarımıza tüneyip, bize tanıdık gelen şeylere tutunmayı tercih ediyoruz. Sınırsız olasılıklar mevcut ama birçoğumuz onların neler olduklarını keşfedemiyoruz bile. Tanıdık şeylerin, bize konforlu gelen alanın ve dünyevi meselelerin dışına çıkmadan yaşıyoruz. Bu nedenle çoğu zaman hayatlarımız heyecandan, tatminkarlıktan yoksun bir hal alıyor. Öyleyse, var mısınız tutunduğumuz korku dallarını kırıp kendimizi uçmanın mutluluğuna ve özgürlüğüne bırakalım? Isha Judd'un "Why Walk When You Can Fly" kitabından alıntıdır. Çeviri: Bahar Varol  - Oneness Türkiye https://www.facebook.com/groups/onenessturkiye

Yaradan bize her gün, bizi mutsuz yapan şeyleri değiştirmemizin mümkün olduğu bir an sunar

BAZEN HAYATININ BİR SAHNESİNDE TAKILIR KALIRSIN.



BAZEN HAYATININ BİR SAHNESİNDE TAKILIR KALIRSIN. O SAHNEKİ MIH GİBİ GÖZLERİNE ÇAKILIR. HATTA EZBERLERSİN SU GİBİ KELİMESİ KELİMESİNE SÖYLENEN TÜM SÖZLERİ SONRAMI?

AKAR GİDER İŞTE.........

Sana layık bir kadın olamadım...

Fotoğraf

Eğer bir dış etmen sizi üzerse, duyduğunuz acı o şeyin kendisinden değil, sizin ona verdiğiniz değerden geliyordur.Onu da her an ortadan kaldırma gücünüz vardır.



Eğer bir dış etmen sizi üzerse, duyduğunuz acı o şeyin kendisinden değil, sizin ona verdiğiniz değerden geliyordur.Onu da her an ortadan kaldırma gücünüz vardır.

Marcus Aurelius

Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar,

FOR LADIES: Do you like to wear High Heels? Then please read this.

Fotoğraf: FOR LADIES: Do you like to wear High Heels? Then please read this. Prolonged wearing of high heels can cause a permanent damages like bunions, hammertoes, leg tendons.. This are mainly caused due to pressure on ball of the foot. The higher the heels, the greater is the pressure. This can also affect the knee and back. So on wearing high heels continuously you are increasingly damaging you feet. If you love your health be cautious. . P.S.:-Gents please spread this awareness with the women in your family and friendsSHARE IT frnds if u care for your dear ones.Admin : Dr.Azhar Sheikh (www.facebook.com/mohd.azharsheikh)

FOR LADIES: Do you like to wear High Heels? Then please read this.
Prolonged wearing of high heels can cause a permanent damages like bunions, hammertoes, leg tendons.. This are mainly caused due to pressure on ball of the foot. The highe...


r the heels, the greater is the pressure. This can also affect the knee and back.   So on wearing high heels continuously you are increasingly damaging you feet. If you love your health be cautious.   .

  P.S.:-Gents please spread this awareness with the women in your family and friends SHARE IT frnds if u care for your dear ones. Admin : Dr.Azhar Sheikh (www.facebook.com/mohd.azharsheikh)

Şeffaf Kelebek...Günün Fotosu...24/08/2012

Fotoğraf

PSİKOLOJİK TEST ...% 100 DOĞRU ÇIKIYOR...KAÇIRMAYIN...

Fotoğraf: PSİKOLOJİK TESTJaponya'nın ünlü psikoloğu Isamu Saito'nun Kokology (Kokoloji) adlı kitabından bir test;Bir cumartesi günü evde tembellik ederken zil sesiyle yerinizden sıçradınız. Kapıyı açtığınızda çok şaşırıyorsunuz. Eşikte 2 hayvan duruyor. Size 2 mektup getirmişler. İçlerinde de geleceğe ait öngörüler var. Zarfları açınca 2 mektubun içeriğinin çok farklı olduğunu görüyorsunuz. Bir mektuptasizi mutlu bir geleceğin beklediği yazıyor. Diğeri ise felaketleri ve mutsuzluğu haber veriyor.Aşağıda hayvanlardan hangisi size iyi haberi getirdi, hangisi kötü kehaneti iletti?1.Kaplan2.Köpek3.Kuzu4.Papağan5.KaplumbağaGeleceğin Habercileri için Anahtar;Seçtiği eş çoğu kişinin geleceğini etkiler. Hayvanlarla ilgili olumlu ve olumsuz çağrışımlarınız, psikolojik açıdan zengin ve karmaşık anlamlar taşır. Bu senaryoda mutluluk mesajı getiren hayvan, ideal eş olarak gördüğünüz kişiyi temsil eder. Diğeri ise sizi derin karanlıklara çekmesinden korktuğunuz kişiyi tanımlar.1.KAPLANİyi Haber: Coşkulu, güçlü ve irade sahibi, hükmedici bir eşle mutlu olacağınıza inanıyorsunuz.Kötü: Kibirli, oranın sahibiymiş gibi etrafınızda dolaşan, ev işlerine yardımcı olmaktan söz ettiğinizde homurdanan hükmedici bir eşe rast gelmekten ürküyorsunuz.2.KÖPEKİyi Haber: Bir eşte aradığınız en temel özellik kesin sadakat ve koşulsuz adanmışlıktır.Kötü: Herkesi memnun etmeye çalışan ve başkalarının ne düşündüğüne fazla önem veren kişilerle asla anlaşamazsınız.3.KUZUİyi: Sizin için mutluluğun anahtarı sıcak kalpli ve ilgili bir eştir.Kötü: Evde pinekleyen, her gün aynı şeyleri yapan sıkıcı bir eşle yaşamak zorunda kalmak sizi ürkütüyor.4.PAPAĞANİyi: Size uygun olan eğlenmeyi seven, konuşkan ve güldürmeyi bilen bir eş.Kötü: Çalışmaktan hoşlanmayan, sürekli gevezelik eden biriyle asla anlaşamazsınız.5.KAPLUMBAĞAİyi: Ciddi, güvenilir, ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda bulunan bir eşle mutlu olursunuz.Kötü: En büyük kabusunuz hayatınızı ağır hareket eden , pek zeki olmayan biriyle geçirmektir.http://cemozuak.blogspot.com/

Japonya'nın ünlü psikoloğu Isamu Saito'nun Kokology (Kokoloji) adlı kitabından bir test;

Bir cumartesi günü evde tembellik ederken zil sesiyle yerinizden sıçradınız. Kapıyı açtığınızda çok şaşırıyorsunuz.Eşikte 2 hayvan duruyor. Size 2 mektup getirmişler. İçlerinde de geleceğe ait öngörüler var. Zarfları açınca 2 mektubun içeriğinin çok farklı olduğunu görüyorsunuz. Bir mektupta sizi mutlu bir geleceğin beklediği yazıyor. Diğeri ise felaketleri ve mutsuzluğu haber veriyor. Aşağıda hayvanlardan hangisi size iyi haberi getirdi, hangisi kötü kehaneti iletti?

1.Kaplan

2.Köpek

3.Kuzu

4.Papağan

5.Kaplumbağa


Geleceğin Habercileri için Anahtar; Seçtiği eş çoğu kişinin geleceğini etkiler. Hayvanlarla ilgili olumlu ve olumsuz çağrışımlarınız, psikolojik açıdan zengin ve karmaşık anlamlar taşır. Bu senaryoda mutluluk mesajı getiren hayvan, ideal eş olarak gördüğünüz kişiyi temsil eder. Diğeri ise sizi derin karanlıklara çekmesinden korktuğunuz kişiyi tanımlar.


1.KAPLAN


İyi Haber: Coşkulu, güçlü ve irade sahibi, hükmedici bir eşle mutlu olacağınıza inanıyorsunuz.

Kötü: Kibirli, oranın sahibiymiş gibi etrafınızda dolaşan, ev işlerine yardımcı olmaktan söz ettiğinizde homurdanan hükmedici bir eşe rast gelmekten ürküyorsunuz.


2.KÖPEK


İyi Haber: Bir eşte aradığınız en temel özellik kesin sadakat ve koşulsuz adanmışlıktır. Kötü: Herkesi memnun etmeye çalışan ve başkalarının ne düşündüğüne fazla önem veren kişilerle asla anlaşamazsınız.


3.KUZU İyi: Sizin için mutluluğun anahtarı sıcak kalpli ve ilgili bir eştir. Kötü: Evde pinekleyen, her gün aynı şeyleri yapan sıkıcı bir eşle yaşamak zorunda kalmak sizi ürkütüyor.


4.PAPAĞAN

İyi: Size uygun olan eğlenmeyi seven, konuşkan ve güldürmeyi bilen bir eş. Kötü: Çalışmaktan hoşlanmayan, sürekli gevezelik eden biriyle asla anlaşamazsınız.


5.KAPLUMBAĞA İyi: Ciddi, güvenilir, ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda bulunan bir eşle mutlu olursunuz. Kötü: En büyük kabusunuz hayatınızı ağır hareket eden , pek zeki olmayan biriyle geçirmektir.

Zulmeden kişi bu zulmü bana yaptığını sandı...

Yağmur Sonrası Toprak Kokusu...

Fotoğraf: twitter fenozortları

Siyah Noktayı Bulabildiniz mi?

Fotoğraf: Siyah Noktayı Bulabildiniz Mi?

Konuşmakla meşgulken, 'birliğin' sesini duyman imkansızdır."


Fotoğraf: Bir kaç gündür tekrar okuduğum Bir Çift Yürek'te "Mutant (modern insan) dua ederken konuşur , biz dinleriz...Zihnimizi boşaltıp evrensel mesajı bekleriz.Konuşmakla meşgulken, 'birliğin' sesini duyman imkansızdır."  diyor  Aborginler.Tam da sessizliğe ve duyumsamaya ait bu sayfaları  okurken, bir yandan da çevremdeki insan güruhlarının hiç durmadan konuşuyor olmalarını izlemek, doğa tüm varlığıyla an be an kendini anlatırken ve doğa her an mucizevi muhteşemliğini sergilerken, sürekli konuşan insanların ne kadar çok şeyi kaçırıyor olduklarını görmek ilginç bir tezat oluşturuyor...

Bir kaç gündür tekrar okuduğum Bir Çift Yürek'te "Mutant (modern insan) dua ederken konuşur , biz dinleriz...Zihnimizi boşaltıp evrensel mesajı bekleriz.Konuşmakla meşgulken, 'birliğin' sesini duyman imkansızdır."  diyor  Aborginler.Tam da ...
sessizliğe ve duyumsamaya ait bu sayfaları  okurken, bir yandan da çevremdeki insan güruhlarının hiç durmadan konuşuyor olmalarını izlemek, doğa tüm varlığıyla an be an kendini anlatırken ve doğa her an mucizevi muhteşemliğini sergilerken, sürekli konuşan insanların ne kadar çok şeyi kaçırıyor olduklarını görmek ilginç bir tezat oluşturuyor..