27 Eylül 2012

Cildimiz İçin Evde Yapabileceğimiz Basit Önlemler Neler Olabilir??

Fotoğraf: Cildimiz İçin Evde Yapabileceğimiz Basit Önlemler Neler Olabilir?? 1-Her gün bolca su içmeyi unutmayalım. 2-Akşamları yatmadan önce makyajın temizlenmesi ve özellikle gece nemlemdirici krem sürmek çok önemli. 3-Proteinden zengin,omega 3 ağırlıklı beslenme çok önemli,kaslarımızın yoğunluğu açısından bu çok önemli,unutmayın ki yüzünüzde de kas yapısı vardır.Bol taze yeşil yapraklı sebze,kırmızı renkteki sebzeleri daha çok çiğ tüketin,asit baz dengesi için bu tür gıdalar vucutta biriken asit fazlasını atarlar. 4-Vücudumuzdaki kasları sporla nasıl çalıştırıyorsak,yüz kaslarına da aynı özeni göstermek lazım.ÖZELLİKLE YÜZ YOGASI HAREKETLERİNİ ÖĞRENİN.....(kitap ve cd mutlaka bulabilirsiniz,Lourdes Çabuk internetten bulabilirsiniz) 5-Ayda bir düzenli evde bile olsa buharla temizlik,haftada 1 peeling yapabilirsiniz.Ara ara yoğurt-bal maskesi cilde nem verir. En önemli fakat çok basit nokta;yaz-kış güneş koruyucu kullanmanız çok önemli. 6-Solaryuma girmekten sakının. 7-Sigara en çok kaçınmanız gereken cildi yaşlandıran bir etken. 8-Duygu ve düşüncelerimizi olumluya dönüştürmek için çaba sarfetmek,kendinizi iyi hissedecek bir şeyler üretin,endolfin,stresin en büyük düşmanı.Stres de cildi en çok yıpratan bir etken. 9-Fırsat buldukça açık ve temiz havada yürüyüş,bol oksijen almak çok önemli. 10-kafeinli,asitli gıdalardan uzak durmak. 11.-Gülmek cildin en güçlü vitamini.Sizi çok strese sokan kişilerden kendinizi koruyun,gülümseten insanlarla daha çok beraber olun.Gerektiğinde hayır demeyi de bilmek lazım.

1-Her gün bolca su içmeyi unutmayalım.

2-Akşamları yatmadan önce makyajın temizlenmesi ve özellikle gece nemlemdirici krem sürmek çok önemli.

3-Proteinden zengin,omega 3 ağırlıklı beslenme çok önemli,kaslarımızın yoğunluğu açısından bu çok önemli,unutmayın ki yüzünüzde de kas yapısı vardır.Bol taze yeşil yapraklı sebze,kırmızı renkteki sebzeleri daha çok çiğ tüketin,asit baz dengesi için bu tür gıdalar vucutta biriken asit fazlasını atarlar.

4-Vücudumuzdaki kasları sporla nasıl çalıştırıyorsak,yüz kaslarına da aynı özeni göstermek lazım.ÖZELLİKLE YÜZ YOGASI HAREKETLERİNİ ÖĞRENİN.....(kitap ve cd mutlaka bulabilirsiniz,Lourdes Çabuk internetten bulabilirsiniz)

5-Ayda bir düzenli evde bile olsa buharla temizlik,haftada 1 peeling yapabilirsiniz.Ara ara yoğurt-bal maskesi cilde nem verir.   En önemli fakat çok basit nokta;yaz-kış güneş koruyucu kullanmanız çok önemli.

6-Solaryuma girmekten sakının.

7-Sigara en çok kaçınmanız gereken cildi yaşlandıran bir etken.

8-Duygu ve düşüncelerimizi olumluya dönüştürmek için çaba sarfetmek,kendinizi iyi hissedecek bir şeyler üretin,endolfin,stresin en büyük düşmanı.Stres de cildi en çok yıpratan bir etken.

9-Fırsat buldukça açık ve temiz havada yürüyüş,bol oksijen almak çok önemli.

10-kafeinli,asitli gıdalardan uzak durmak.

11.-Gülmek cildin en güçlü vitamini.Sizi çok strese sokan kişilerden kendinizi koruyun,gülümseten insanlarla daha çok beraber olun.Gerektiğinde hayır demeyi de bilmek lazım.

Narın faydaları saymakla bitmiyor.

Fotoğraf: Narın faydaları saymakla bitmiyor. İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için nar, pek çok derdin devası. Örneğin narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunuyor. Narın bilinen bazı faydaları: Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır Enerji verir, yorgunluğu giderir İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar İshali (diare) önler tedavide destek sağlar Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır

Narın faydaları saymakla bitmiyor. İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için nar, pek çok derdin devası.

Örneğin narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunuyor.

Narın bilinen bazı faydaları:
Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler

Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur

Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır

Enerji verir, yorgunluğu giderir

İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar

Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur

Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller

Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar

İshali (diare) önler tedavide destek sağlar

Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır

aNANE SENCE PARALEL EVRENLER VAR MI?

Kaybetmeye gücünün yetmeyeceği şeyleri asla tehlikeye atma..

Fotoğraf: •	Yapmak istediğin şeyin, yapılması gereken bir şey olduğunu iliklerinde hissediyorsan yap. •	Önsezi çoğu zaman gerçekler kadar önemlidir..•	Mutluluğun kendiliğinden gelen bir şey olduğunu düşünme.Mutluluk bilfiil yaptıklarının sonucudur..•	Arada sırada yalnız kal..•	Alçakgönüllü ve nazik ol, ama kimsenin seni iteklemesine izin verme..•	Duyduğun her şeye inanma, elindeki her şeyi harcama, ve canının istediği kadar uyuma..•	Gizli düşüncelerin gizli kalsın..•	Hayallerinin çevresinde yabani otların bitmesine izin verme..•	Nasıl söylediğinin ne söylediğin kadar önemli olduğunu unutma..•	İlham bekleyerek vakit kaybetme, sen başla ilham gelecektir..•	Alıngan ve kırılgan olma, övgü gibi eleştiriyi de zarafetle kabul et..•	Amaçsız bir yaşamdan sakın..•	Kaybetmeye gücünün yetmeyeceği şeyleri asla tehlikeye atma..•	En iyi ilişkinin, insanların birbirlerine olan sevgilerinin, birbirlerine olan ihtiyaçlarından daha fazla olduğu durumda yaşanıldığını unutma..•	Budalalığı kahramanlıkla karıştırma..Yapmak istediğin şeyin, yapılması gereken bir şey olduğunu iliklerinde hissediyorsan yap.

Önsezi çoğu zaman gerçekler kadar önemlidir..

Mutluluğun kendiliğinden gelen bir şey olduğunu düşünme.Mutluluk bilfiil yaptıklarının sonucudur..

Arada sırada yalnız kal..

Alçakgönüllü ve nazik ol, ama kimsenin seni iteklemesine izin verme.. ...
Duyduğun her şeye inanma, elindeki her şeyi harcama, ve canının istediği kadar uyuma..


 Gizli düşüncelerin gizli kalsın..


 Hayallerinin çevresinde yabani otların bitmesine izin verme..


 Nasıl söylediğinin ne söylediğin kadar önemli olduğunu unutma..


 İlham bekleyerek vakit kaybetme, sen başla ilham gelecektir..


 Alıngan ve kırılgan olma, övgü gibi eleştiriyi de zarafetle kabul et..


 Amaçsız bir yaşamdan sakın..


 Kaybetmeye gücünün yetmeyeceği şeyleri asla tehlikeye atma..


 En iyi ilişkinin, insanların birbirlerine olan sevgilerinin, birbirlerine olan ihtiyaçlarından daha fazla olduğu durumda yaşanıldığını unutma..


Budalalığı kahramanlıkla karıştırma..

 

Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol...!

Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol...!

~Mevlana

Küstahlık, zayıf insanın güçlü olma taklitidir...

Babamla nasıl tanıştınız...

Ben yola sadece güvendiklerimle çıkarım...



Ben yola sadece güvendiklerimle çıkarım...

Anette