15 Nisan 2011
Yaprak ciğer...
İçindekiler:
1 kilo dana Ciğer (yıkanmış, süzülmüş, yaprak kesilmiş)
120 gr un
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı toz kimyon
1 çay kaşığı kakule tohumu (dövülmüş)
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı muskat
90 ml zeytinyağı
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Un, tuz, karabiber ve diğer bütün baharatları iyice karıştırın.- Süsleme için kurutulmuş kırmızı biber
Süzülmüş ciğerlere kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla sularını alın ve bir tepsiye koyun. Üzerlerine baharatlı un serpip, hafifçe sallayarak her taraflarına bulayın.
Zeytinyağını iyice kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa atıp, hızlıca karıştırarak kahverengi oluncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün.
Ciğerleri, kurutulmuş kırmızı biberle birlikte sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)