16 Aralık 2011

Öfkeliyken Konuş; Göreceksin, Hayatında Yaptığına Pişman Olduğun En İyi Konuşma Olacak...



 

Öfkeliyken Konuş; Göreceksin, Hayatında Yaptığına Pişman Olduğun En İyi Konuşma Olacak...

Kendi müziğinizi kendiniz yapın...

http://www.audepicault.com/fanfare/fanfare.htm?mid=54

Leblebiyi kim gönderdi...

İşte o gün bu gündür kırmızı laleler Ferhat'ın Şirin'e duyduğu ölümsüz aşkı simgeliyor...

Ferhat ünlü bir nakkaştır. Sultan Mehmene Banu'nun, kızkardeşi Şirin için yaptır...dığı köşkün süslemelerini nakşederken Şirin'i görür ve birbirlerine sevdalanırlar. Ferhat, sultana haber salarak Şirin'i istetir. Ancak sultan, kızkardeşini vermek istemez ve Ferhat'ı oyalamak için Elma Dağı'nı delip şehre su getirmesini şart koşar.


 Ferhat, aşkından aldığı güçle dağları deler. Bunu gören sultan, Şirin'i Ferhat'a vermemek için yaşlı dadısını göndererek, Şirin'in öldüğü haberini ulaştırır. Ferhat, bu acı haber üzerine, elinde tuttuğu kazmayı havaya atar, düşen kazma Ferhat'ın başına isabet eder ve Ferhat orada yaşamını yitirir.


Acı haberi alan Şirin korku içinde olayın geçtiği kayalığa gelir. Ferhat'ın kanlar içinde yatan cansız bedenini görünce bu acıya dayanamaz ve kayalıklardan atlayarak canına kıyar.


Bu olaydan sonra Ferhat'tan akan her kan damlası onun Şirin'e olan ölümsüz aşkını göstermek için kan kırmızısı renkteki lalelere dönüşür. İşte o gün bu gündür kırmızı laleler Ferhat'ın Şirin'e duyduğu ölümsüz aşkı simgeliyor..

Sevgi emek ister...

Uçan kuş yerde yiyecek ararken, kaplumbağayı görür. Yanına gider ve sorar: " Bu telaş ne ? Yolculuk nereye? " Kaplumbağa; "Hiç sorma dostum. Şu karşı tepenin ardında sevdiğim bekliyor.


 Ömrüm yeterse kavuşacağız, 2 yıldır yürüyorum ama hala varamadım. Sen ne şanslısın, bak kanatların var, tepeleri on dakikada aşarsın."


Kuş yanıt verir; -Kolay kazanılan sevgi sağlam olmaz. Sevgi emek ister. Benim gibi istediğin yere çabuk ulaşırsan daldan dala konarsın.

Yaşam boyunca kendimize ve başkalarına duyduğumuz güven, ilişkilerimizdeki gel-gitler veya git-geller, hayallerimiz ve korkularımız arasındaki süresiz yalnızlıklarımız gibi...

Kısa bir süre önce yurtdışı çıkışı için pasaport kontrolü öncesi sırada bekliyordum. Yoğun bir gündü, zaten uzun olan kuyruğa sürekli yeni birileri katılıyordu. Hemen arkamda, duran bir kadın ve yanındaki (tahminen 8-9 yaşlarındaki) kız çocuğu dikkatimi çekti. Hemen ardından da, ister istemez, onların kendi aralarındaki konuşmalara kulak misafiri oldum : "Anneee, pasaportum sende mi?" Anne diye seslendiği kadının yanıtı ise biraz şaka ile karışıktı : "Afedersiniz, sizi tanıyamadım, siz kimsiniz, tanışıyor muyuz?"

Küçük kız, oldukça şaşkın bir şekilde : "Anne, anne, benim, ben senin kızınım, şimdi birlikte tatile gidiyoruz ya.." Annesi, bu sefer, tonu gitgide artan bir ciddiyetle : "Bakın, beni rahatsız ediyorsunuz ama, sizi polise şikayet etmek etmek zorunda bırakmayın lütfen beni.." Bu yanıt karşısında, iyice şaşıran o güzel kız çocuğu, o son bir-iki dakikanın kendisine yaşattığı güvensizlik sonrası, çok doğal ve bir o kadar çocukça tepki verdi. Ağlamaya başladı ki hem de nasıl bir ağlama. Annesinin "tamam tamam canım, şaka yaptım, gerçekten şaka yaptım canım kızım" demesi bile o ağlamanın önüne geçemedi.

Neyse ki, dakikalar geçtikçe, biraz sarılma biraz da tatlı dilli konuşma işin içine girince, o ağlamanın yerini "gözüyaşlı gülümsemeler" aldı. O güzel çocuğun, yüzünde, sesinde, gözünde evet neredeyse tüm benliğinde büyük bir huzur ve güven vardı. Yaşadığım bu güzel deneyim bana bir kez daha insana dair o kadar çok şey anlattı. Yaşam boyunca kendimize ve başkalarına duyduğumuz güven, ilişkilerimizdeki gel-gitler veya git-geller, hayallerimiz ve korkularımız arasındaki süresiz yalnızlıklarımız gibi. O güzel kız çocuğu çok benzer şeyler hissetti diye düşünüyorum. ?"

Mehmet Yıldırım...

Kendimizden başka hiç kimseyi değiştiremeyeceğimizi ve aslında buna hiç de hakkımız olmadığını; ...

Bazen karşımızdaki bize bir şey anlattığında ona tavsiyede bulunmak yerine sadece dinlemenin daha anlamlı olduğunu;

Kendimizden başka hiç kimseyi değiştiremeyeceğimizi ve aslında buna hiç de hakkımız olmadığını; ...

Hayır yapmak yerine paylaşım algısı içinde olmanın önemini;

Yetersiz insanların sürekli şikâyet ettiğini;

Gerçek iyiliğin bizden bir şey istediğinde, istendiği ölçüde ve biz yürekten verebiliyorsak iyilik olduğunu;

Bir şeyleri açık ve net olarak ifade edebilmenin iletişimde çok önemli olduğunu;

Bedenlerimizi sakinleştirmenin yolunun zihni sakinleştirmekten geçtiğini…

İstatistiklere göre 2000 ve 2010 yıllarında en çok verilen isimler... Buyrun efem...



Beş soruluk eğlenceli bir testle karakter analizi yapabilirsiniz...



http://fwmail.net/karakter-analizi/

 

Yeter Artık… Ben Suçsuzum…

Her gün yaptığım gibi ormanı temizlemeye çıkmıştım. Orman benim evim, temiz tutmak da benim görevim.
Derken bir kız beliriverdi. Kırmızı başlık ve peleriniyle çok şüpheli bir görünümü vardı. Kimin aklına gelir bu garip kıyafeti giymek. Bir kurnazlık peşindeydi mutlaka. Bir süre dikkatle izledim bu garip kızı. Elinde taşıdığı üzeri örtülü sepette kim bilir ne taşıyordu!.. Yürüyüşü bile normal değildi.

Yanına yaklaşıp ne yaptığını sorunca bana büyükannesinin evine gittiğini söyledi ama gel de inan.
Yine de bıraktım peşini kendi işime döndüm. Ama aklım o kıza takıldı bir kere… Bir gidip bakayım doğru mu söyledikleri dedim kendi kendime; gerçekten böyle bir büyükanne var mı? Siz olsaydınız gerçekliğini kontrol etmek istemez miydiniz? Orman benim evim. Ben hem ev sahibiyim, hem de diğer orman sakinlerine karşı sorumluyum. Neyse uzatmayayım… Gittim, baktım ve gerçekten bir büyükanne buldum. Sorduğumda “evet o küçük kız benim torunum” dedi.
Ben de sorumlu bir kişi olarak; “bu küçük kız yabancılarla konuşulmayacağını öğrenmemiş daha!…” dedim ve anlattım küçük kızla karşılaşmamı… Büyükanne de ürperdi ve birlikte küçük kıza bir ders vermeye karar verdik. O yatağın altına saklandı, ben onun geceliğini giydim, başlığını taktım ve yatağına yattım.
Küçük kız birazdan içeri girdi. Seslendi cevap verdim. Ne şaşkın bir çocuk !.. Beni büyükannesi sanıvermişti. Ben benim büyükannemi değil sesinden, kokusundan bile tanırım oysa ki. Neyse bunlar bir şey sayılmaz, daha neler yaptı bilseniz. Kulaklarımın niçin büyük olduğunu sordu. Ne ayıp şey hiç sorulur mu!… Yine de çocukluğuna verip yumuşak bir sesle cevapladım. “Seni iyi dinlemek için”…
Ama bu sefer kalkıp da burnumun niçin büyük olduğunu sormaz mı!..

Küçük kız hiç mi hiç terbiye almamış. Ben zaten burnumu kendime kompleks haline getirdim, özgüvenim sallantıda. Psikologlar, estetikçiler… Dünya para harcıyorum ama nafile. Yine aldırmamaya çalışırken bu sefer de ağzımın kocaman olduğunu yüzüme vurmaz mı! Tabi ki kızdım, siz olsanız kızmaz mıydınız? O sinirle ayağa fırlayıp peşinde koşturmaya başladım.
Birden ne olsa beğenirsiniz! Bir kocaman avcı elinde tüfek kapıdan dalıverdi. Beni “seni hain kurt, büyükanneyi yedin değil mi?..” diye suçlamaz mı !.. Halbuki büyükannenin kılına bile dokunmadım, O da saklandığı yerden çıkıp beni korumaya çalışmadı. Malum yaşlılık, kulakları iyi duymuyor.
Avcı mahkeme yapmadan infaz kararımı verdi. Tabi ben de adalet bulamayacağımı, hatta canımı yitireceğimi anlayıp pencereden zor attım kendimi. Geçirdiğim büyük korkunun sarsıntısı yetmiyormuş gibi o gün bu gün ormanda bile yüzümü rahat gösteremez oldum. Adım haine çıktı.
Yeter Artık… Ben Suçsuzum…

Köpeği kurtarış... Günün fotosu... 16/12/2011

Bu yıl evinize bir ağaç almak ya da plastik bi ağacı süslemek yerine bir ağaç dikmeye ne dersiniz??



 

Yılbaşı alışverişlerine başladınız mı?? Bu yıl evinize bir ağaç almak ya da plastik bi ağacı süslemek yerine bir ağaç dikmeye ne dersiniz?? Yerinde gidip sevebilirsiniz onları! Öyle güzeller ki:))     www.tema.org.tr

Bencillik; başkalarından sürekli KENDi istediğiniz gibi yaşamalarını talep etmektir.

Bencillik; canınızın istediği gibi yaşamak değil,
Başkalarından sürekli KENDi istediğiniz gibi yaşamalarını talep etmektir.

Oscar WİLDE

Hay Hay (Nazan Öncel)

http://youtu.be/IsHRHP7QvZk

Bi kendini salamadın gitti...

Doğada daha çok zaman geçiren insanların daha sağlıklı olmalarına dikkat çekiyor...


Ağaca dokunanlar daha sağlıklı Ağaçların yaydıkları titreşimler insan sağlığına... iyi geliyor...


Son araştırmalar ağaçlara sarılmanın insan sağlığına iyi geldiğini kanıtladı... İlk başta kulağa garip geliyor olabilir...


"Bilim tarafından kör olanlar" adlı kitabın yazarı Mathew Silverstone, insanların ağaçlara dokunması gerektiğini söylüyor.


Bunun için de doğada daha çok zaman geçiren insanların daha sağlıklı olmalarına dikkat çekiyor. Tüm bunların nedeni ise ağaçların yaydığı titreşimler. Bu titreşimlerin varlığını fizikçiler de kabul ediyorlar. İşte bu titreşimlere yakın yaşamak insan sağlığını güçlendiriyor. Özellikle, başağrısı, depresyon, dikkat eksikliği gibi sorunlar yaşayanlar için birebir.

Başkalarının istekleri ile kendi isteklerinizi birbirinden ayırt edin...



Annenizin, babanızın,kardeşlerinizin, öğretmenlerinizin, arkadaşlarınızın, eşlerinizin sizden ne istediğini bir yana bırakın ve kendiniz "kendi benliğinizden" ne istiyorsunuz onu fark etmeye çalışın...

Başkalarının istekleri ile kendi isteklerinizi birbirinden ayırt edin...

Ben sana bir iyilik yaptığımda...



 

Ben sana bir iyilik yaptığımda, onu senden daha fazla gizler ve senden daha fazla utanırsam, o zaman bana teşekkür et, yoksa etme.”

Yusuf B. Esbat

Mutluluk bir varış değil, bir Yolculuktur...



 

Mutluluk bir varış değil, bir Yolculuktur.

Konfiçyüs

Parçalan ki yenilen…

Su gibi olmalısın... Kırılmamak için bükül, Düz olmak için eğril, Dolmak için boşal, Parçalan ki yenilen… -Lao Tzu-

BELKİ bir bebeğin ellerine tutunup pembe bir bulutla oynarsınız bugün

GÜNAYDINLAR

BELKİ bir günaydınla aydınlanır gününüz

BELKİ bir kelimeyle çoğalır gülüşünüz

BELKİ bir parça mutluluk takılır gözlerinize

BELKİ bir başka türlü bakarsınız yaşamın tadına ...

BELKİ bugün bir başka gülücük yansır dudaklarınıza

BELKİ umuda hoş geldin derken umutsuzluğa yasak koyarsınız

BELKİ bir barış şarkısı takılır aklınıza

BELKİ bir bebeğin ellerine tutunup pembe bir bulutla oynarsınız bugün

BELKİ de sizden fazla olan o güzel gülücüklerinizden sizi sevenlere dağıtırsınız bugün ayırt etmeden kimseyi

GÜNAYDIN!..

Hepinize, Güzel yüreğinize, Tüm Sevdiklerime, Sevdiklerinize ve Sevenlerimize..

 GÜNAYDIN ..