Enerji verir
Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.
Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır.
Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir.
İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.
İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.
İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.
Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.
Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.
Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.
Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler.
Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır
3 Ağustos 2012
Tahin...BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Yüzde 100 doğal bir gıda ürünü olan tahin vücuda enerji verir.
Tahin, gereksinim duyduğumuz yağ asitlerinin oluşmasına da katkı sağlar.
Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.
Tahinin hammaddesi olan susamın yüzde 30'un üstünde protein, yüzde 55 oranında yağ içerir.
''Tahinin tüketimi sade olduğu gibi bal ve pekmez gibi tatlılarla birlikte de tüketilebilmektedir. Ayrıca fırın ürünleriyle birlikte tüketimi de söz konusudur. Hafif laksatif ve idrar söktürücü özelliğinin yanı sıra A, B ve E vitaminlerince de zengindir. Mineral olarak demir ve kalsiyumca zengindir. Tahinin en büyük özelliği protein, vitaminler, mineraller, antioksidanlar, esansiyel yağ asitler ve lesitin bakımından çok zengin olmasıdır. İçerdiği Omega-9 oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya ve ışığa karşı dayanıklıdır. İçeriğinde sesamol, sesamolin ve sesamin gibi doğal antioksidanlar mevcuttur. Öte yandan tahinde fazlaca bulunan E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Bu antioksidanlar hücre yapısının bozulmasının yanı sıra, damar sertliği ve tıkanmaları engeller.
Tahin bağışıklık sistemini de güçlendirir. dile getiren
Ayrıca tahin vücüda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar
'Tahin hücrelere enerji vererek metabolizmanın hızını artırması, daha zinde bir vücudun oluşmasına yardımcı olması, enerji sağlayarak soğuğa dayanıklılığı artırması en önemli yararları olarak belirtilebilir. Bu nedenle özellikle vücut direncinin düştüğü günlerde soğuktan bol bol tahin tüketilmeli
Tahin, gereksinim duyduğumuz yağ asitlerinin oluşmasına da katkı sağlar.
Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.
Tahinin hammaddesi olan susamın yüzde 30'un üstünde protein, yüzde 55 oranında yağ içerir.
''Tahinin tüketimi sade olduğu gibi bal ve pekmez gibi tatlılarla birlikte de tüketilebilmektedir. Ayrıca fırın ürünleriyle birlikte tüketimi de söz konusudur. Hafif laksatif ve idrar söktürücü özelliğinin yanı sıra A, B ve E vitaminlerince de zengindir. Mineral olarak demir ve kalsiyumca zengindir. Tahinin en büyük özelliği protein, vitaminler, mineraller, antioksidanlar, esansiyel yağ asitler ve lesitin bakımından çok zengin olmasıdır. İçerdiği Omega-9 oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya ve ışığa karşı dayanıklıdır. İçeriğinde sesamol, sesamolin ve sesamin gibi doğal antioksidanlar mevcuttur. Öte yandan tahinde fazlaca bulunan E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Bu antioksidanlar hücre yapısının bozulmasının yanı sıra, damar sertliği ve tıkanmaları engeller.
Tahin bağışıklık sistemini de güçlendirir. dile getiren
Ayrıca tahin vücüda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar
'Tahin hücrelere enerji vererek metabolizmanın hızını artırması, daha zinde bir vücudun oluşmasına yardımcı olması, enerji sağlayarak soğuğa dayanıklılığı artırması en önemli yararları olarak belirtilebilir. Bu nedenle özellikle vücut direncinin düştüğü günlerde soğuktan bol bol tahin tüketilmeli
Hangi Mevsim Hangi Meyve Yetişir...
Elma (starking-golden): Ekim
Elma: Temmuz-Ağustos (Yaz)
Elma Buzhane: (Her Ay)
Portakal: Ekim - Nisan
Mandalina: Ekim - Şubat
Kayısı: Haziran - Ağustos
Üzüm: Temmuz - Kasım
Armut: Temmuz - Kasım
Muz: Kasım - Mart (Her ay)
Kırmızı Erik: Mayıs - Ağustos
Mürdüm Erik: Ağustos-Ekim
Şeftali: Haziran - Eylül
Nektarin: Temmuz-Eylül
Kiraz: Haziran
Vişne: Temmuz-Ağustos
Çilek: Mayıs - Haziran
Yeşil Erik: Mayıs - Haziran
Ayva: Ekim - Ocak
Malta Eriği: Nisan - Mayıs
Karpuz: Haziran - Ağustos
Kavun: Temmuz - Kasım
İncir: Ağustos-Eylül
Bal Kabağı: Şubat-Mayıs
Elma: Temmuz-Ağustos (Yaz)
Elma Buzhane: (Her Ay)
Portakal: Ekim - Nisan
Mandalina: Ekim - Şubat
Kayısı: Haziran - Ağustos
Üzüm: Temmuz - Kasım
Armut: Temmuz - Kasım
Muz: Kasım - Mart (Her ay)
Kırmızı Erik: Mayıs - Ağustos
Mürdüm Erik: Ağustos-Ekim
Şeftali: Haziran - Eylül
Nektarin: Temmuz-Eylül
Kiraz: Haziran
Vişne: Temmuz-Ağustos
Çilek: Mayıs - Haziran
Yeşil Erik: Mayıs - Haziran
Ayva: Ekim - Ocak
Malta Eriği: Nisan - Mayıs
Karpuz: Haziran - Ağustos
Kavun: Temmuz - Kasım
İncir: Ağustos-Eylül
Bal Kabağı: Şubat-Mayıs
Etiketler:
ayva,
bitki alemi,
elma,
hangi mevsim,
incir,
karpuz,
kavun,
kiraz,
malta,
meyve,
nisan,
ocak,
portokal
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)