20 Mart 2011
kabak dolma...
malzemeler:
- 1kg dolmalık kabak
- 350g veya 500g kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
- tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 domates
- suyu için: 1 su bardağı kaynamış su + 1 tatlı kaşığı domates salçası
- üzerine: sarımsaklı yoğurt + dereotu
hazırlanması:
1. kabaklar ve domatesler dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın.
2. domateslerin kabuklarını soyup yarım daireler şeklinde doğrayın.
3. kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyun. 2 parmak genişliğinde, halka şeklinde kesin.
4. halkalara hazırladığınız içi doldurup tepsiye dizin. üzerlerine domates kapatın. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. kabaklar yumuşayana kadar, fazla hararetli olmayan ateşte pişirin.
5. pişince tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)