Kuru Erik su, seker, karbon hidratlar, asidler, albuminler yelozdur. bunlardan başka a, C ve b vitaminler, minerallerden demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyüm, sodyum ve manganez bulunur.vasıfları Sinir sistemini uyarır, kuvvet verir; idrar söktürür, yumuşatıcıdır, karaciğer şişmesini önler ve toksinleri atar. Kuru Erik Nerelerde kullanılır zayıflamada, kansızlıkta, beyin yorgunluğunda, romatizmalarda, damar sertliğinde, kabızlıkta, besin zehirlenmelerinde ve karaciğer şişkinliklerinde kullanılır.
Kuru Erik Nasıl kullanılır
Taze erik sabahları ve yemeklerden önce yenirse çok’ faydalıdır. veyahut suyu yemeklerden, yarim saat önce. içilir. kabız olanlar sabah erken saatlerde erik yemelidirler. Kuru erik, sağlık açısından çok sayıda faydasının yanında aynı zamanda yüksek bir lif kaynağıdır. Boston’daki Tufts University’de yapılan son araştırmalar, kuru eriğin yaşlanma sürecini geciktirdiğini göstermiştir.
Kuru erik, yükse antioksidan değere sahip olan yabanmersini ve kuru üzümün iki katı değerle listenin başında yer almaktadır. Aslında, kuru erik o kadar etkilidir ki, kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 oranında artırır. Her gün iki tane kuru erik yiyin. kabuklarını soymayın, çünkü kabukları fitonutrient’ler bakımından çok zengindir. Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Kanser ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi en yüksek olan meyve kuru eriktir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz diyet yapanlara önerilir. Mürdüm eriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır