Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 soğan, doğranmış
- 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
- 2 yemek kaşığı taze kişniş, doğranmış
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2-1tatlı kaşığı pul biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozur
- 4-6 yemek kaşığı un
- Kızartmak için sıvıyağ
- Brilkte servis yapmak için :
- domates
- soğan
- biber
- humus
- pide
- Nohutu ve soğanları mutfak robotuna koyun. Maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyonu ekleyin. Püre haline gelmeden ezilmelerini sağlayın.
- Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip robotu çalıştırın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin. Karışımı bir kaba alın, üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin.
- Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda altı tanesini kızartıp bir kağıt havlunun üzerine alın. Kalanı da aynı şeklide pişirin.
- Pide ekmeklerinin arasına köfteleri koyun, üzerlerine domates, soğan, biber ve biraz humus ekleyip servis yapın.