Malzemeler:
(6 Kişilik)
- yarım paket fırın makarna
- 6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak için)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı peynir rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 10-12 dal yaprakları temizlenip kıyılmış maydanoz.
- tuz, karabiber
Üzerine:
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Makarnaları su ile 15-20 daki haşlayıp. Süzün. Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri,maydonozu, sıvı yağını ve sütü karıştırın
- Bu harca makarnalarıda karıştırın.
- Kare bir borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp çok az ın sepin ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın.
- üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın