7 Mart 2013

Patates Deyip Geçmeyin




 İçinizde kötü bir şey olacakmış gibi bir his mi var? Sebepsiz bir heyecan mı yaşıyorsunuz? Sizde hızlı kan şekeri düşüklüğü olabilir. Hipoglisemi hastalarında kan şekeri ani olarak düşmektedir. Aynı şekilde bazı ins...anların da öğünlerinden birkaç saat sonra kan şekerleri ani olarak düşmektedir.


Bu ani düşüş hastaların kendilerini garip hissetmelerine neden olmaktadır. Bu durumda iken, sanki ani olarak bir şey olacakmış duygusuna kapılırlar. Sebebi bilinmeyen heyecan yaşarlar. Bu durumu sık sık yaşayan bu insanların yaşam kalitesi olumsuz etkilenir.


Hızlı kan şekeri düşüklüğü yaşayanlara mükemmel destekleyici çözüm; öğle yemeklerine başlamadan önce orta boy bir adet haşlanmış patates tüketmeleridir. Her gün öğle yemeklerinden önce tüketecekleri orta boy bir adet patates, onların gün içerisinde ani şeker düşüşlerine karşı adeta bir sigortadır.


Eğer ağır hipoglisemi hastası iseler, sabah ve öğle yemeğinden önce birer adet patates yiyebilirler. Kısa sürede şikayetlerin ortadan kalktığı görülecektir. Kullanılacak olan patateslerin filizlenmemesine, yeşillenmemesine, kararmamış ve yara almamış olmasına dikkat etmek gerekir. Yeşillenmiş patates solanin maddesi içerir. Patatesler kesinlikle buzdolabında saklanmaz. Çünkü soğuk ortamda saklanan patateslerde redükleyici özelliği olan şeker oluşur.


Bu şeker acrylamid (kanserojen madde) maddesinin oluşmasına neden olur. Patatesleri ne kadar çok sıcak ortamda koruma altına alırsanız da, içerdiği nişasta o kadar hızlı şekere dönüşür ve tatlılaşır. Bu sağlık açısından istenmeyen bir durumdur

bitkiblog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder