Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un (Tepeli)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Pulbiber
- Tuz
- Arzuya göre limon
- YAPILIŞI
- Yeşil mercimeği yıkayıp tencerede haşlıyoruz.
- Diğer bir tencerede tereyağını, sıvıyağı koyup, kuru soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Kuru soğanları soteledikten sonra unu koyup hafif sararana kadar kavuruyoruz.
- Salçayı katıp mercimeği koyuyoruz.
- Mercimeklerin üzerine çıkacak kadar su koyup tuzunu atıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika pişirip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder