Malzemeler:
- 1 adet hindi
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 kg pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı fıstık
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 500 gr kestane (önceden pişirilip, kabukları soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 demet dereotu
- Tarçın
- Karabiber
- Yeni bahar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1,5 litre hindi suyu
- Temizlenmiş hindiyi bol suda soğan, havuç, karabiber ve tuz ile önce hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
- Haşlanmış hindiyi bir fırın tepsisine alın.
- Üzerine limon suyu ve şekeri sürün ve üzeri iyice kızarana dek pişirin.
- Yıkadığınız pirinci yaklaşık 30 dk. kadar sıcak suda bekletin.
- İnce kıydığınız soğanları fıstıklarla beraber yağda kavurun.
- Süzdüğünüz pirincide tencereye ekleyin ve 10 dk. kadar daha kavurun.
- Kavurduğunuz pirince; tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü, kestane ve şekeri ilave edip karıştırın.
- 1,5 litre hindi suyunu tencereye ekleyin ve pilavı pişirin.
- Pişirdiğiniz pilava kıyılmış dereotunu ekleyin ve yaklaşık 30 dk. pilavı demlenmeye bırakın.
- Büyük bir servis tabağına kızarttığınız hindiyi alın, çevresine iç pilavdan koyun.
- Hindinin boynunu ve ayaklarını folyo ile sarın ve arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder