10 Aralık 2010
lahana yemeği
2 bağ lahana
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da olabilir)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış mısır yada barbunya
yarım çay bardağı bulgur
kırmızı biber ve tuz
Hazırlanışı :
Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım (robot ilede doğrayabilirsiniz). Bir tencerede kaynattığımız tuzlu su içerisinde lahanaları haşlayalım ve süzelim.Tencereye yağı koyarak soğanları pembeleşene kadar kavuralım ve salçayı ekleyelim.Haşlayarak süzdüğümüz lahanayı bu karışıma ilave edelim ve tencereye yayalım.Pirinç, bulgur, barbunya yada mısır ile tuz ve kırmızı biberi de ekleyelim.Üzerini örtecek kadar su ekleyelim.Karıştırmadan(tencereye yapışmaması için) kısık ateşte pişirelim.Pirinçler piştikten sonra altını söndürerek karıştırıp demlenmeye bırakalım.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder