25 Mart 2011
Bezelyeli enginar tarifi...
6 orta boy enginar
2 küçük havuç
200 gram iç bezelye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kesme şeker
2 limon
Enginarın yapraklarını dipten kesin.Göbek kısmındaki tüyleri bıçakla temizleyin.Su dolu bir kabın içine alın ve limonla iyice ovun. Havucu başka bir kapta haşlayın.İnce doğranmış ve haşlanmış havucu,soğanı ve bezelyeleri enginarın ortasına yerleştirin.Kısa tencereye dizdiğiniz enginarların üzerine zeytinyağını ve yarım çay bardağı suyu dökün.Önce 5-6 dakika orta alevde sonra en kısık alevde 25 dakika pişirin.Ocaktan almadan 5-10 dakika önce kesme şekerleri koyun. 10 dakika dinlendirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Başka hazırlama şekilleri de var.Özellikle Amerika'da yapraklarıyla pişiriyorlar.Ama en güzeli ve sağlıklısı bizim tarzımız,yani yukarıdaki tarif.Bu hazırlama şeklinde enginarın göbek kısmı da yeniyor ve karaciğer için faydalı olan kısmı burası.Tarifin için teşekkürler,Sevgili Anette.
YanıtlaSilkaraciğer için müthiş... sezonun ilk enginarını yaptım... hepimize şifa olsun
YanıtlaSilgüzel yorumların ve ilgin için ben teşekkür ederim
YanıtlaSil