Balık köftesi...
- 500 gr mezgit balığı (kılçıkları ve derisi çıkınca 300 gr kalıyor)
- 1 avuç dolusu incecik doğranmış maydanoz
- 1 adet incecik doğranmış yeşil soğan
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve karabiber
- Mısır unu
- Kızartmak için sıvı yağ
hazırlanışı
- Mezgit balığının omurgasını çıkarın. Bıçak yardımıyla derisini ve etini sıyırarak birbirinden ayırın. Etini bıçakla keserek kıyma haline getirin ve bir kaseye koyun.
- Üzerine maydanozu, yeşil soğanı, baharatları ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Etten, erik büyüklüğünde toplar yaparak, avuç içinizde yuvarlayın. Mısır ununa bulayıp, iyice kızmış sıvı yağda nar gibi olana kadar kızartın.
- Kağıt havluya çıkarıp, yağını süzdürün.
- Roka, maydanoz ve limon dilimleriyle süslenmiş bir tabakta servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder