1 kg
bamya
2 Adet
soğan
2 Adet
domates
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı
limon suyu
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak
veya huni şeklinde kesin. Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke
karışımında 5 dakika bekletin.
Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.
Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 1-2 dakika
soğanla pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Not: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve
bu şekilde yemek daha lezzetli
olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder