4 su bardağı su
1 adet soğan
1 baş sarmısak
2 su bardağı beyaz şarap
Üzeri için:
3 diş ince kıyılmış sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı kekik
DÖVÜLMÜŞ olarak aldığınız ahtapotu derin dondurucuda 2 veya 3 gün bekletin. İyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede su, soğan, sarmısak ve 2 su bardağı beyaz şarap ekleyerek yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve ızgara yapıp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta 3 diş ince kıyılmış sarmısak, 1 çay bardağı zeytinyağı, limon suyunu çırpın. Ahtapotun üzerine gezdirin. Kekik serptikten sonra servis yapın
Haşlarken sirke şart... Izgara sonrası üzerine de ince doğranmış maydonoz gerekiyor... Ayrıca tarifte hiç tuz lafı geçmemiş... Tuz koymadan hiçbir yemeğin tadı tuzu olmaz...:):):)
YanıtlaSiltamamlayıcı bilgiler için teşekkürler...
YanıtlaSil