3 orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- Üzeri için kıtır ekmek
Hazırlanışı:
1-Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
2-İçine un ilave edilip un kokusu gidinceye kadar soğanla kavurma işlemine devam edilir.
3-Daha sonra içerisine su ve tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan ve kıvamlanan çorba blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir karışım elde edilir.
4-Bir başka tabakta yumurta sarısı ve süt çırpılarak terbiye hazırlanır. Hazırlanan terbiye kaynamakta olan çorbaya ılıklaştırılarak ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
5-Ara ara karıştırılarak kaymak tutması ve topaklaşması önlenir.
6-Servis sırasında üzerine kızarmış ekmek parçaları konularak servis yapılır
Kaynak: Sibel'in bloğu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder