Yeşil Çay, Camellia Sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilir.
Çay bitkisi (Camellia Sinensis) yüksek oranda antioksidan içermesi nedeniyle bilimsel araştırmalara konu olmuştur. Bileşiminde en çok antioksidan içeren türü Yeşil Çay’dır.
Kateşin Mucizesi
Yeşil çaydaki antioksidan çeşitleri flavonol ve kateşinlerdir. Yeşil çayın içerisinde kateşinin pek çok formu yer almaktadır. Kateşinler üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde yeşil çayın mucizevi bir bitki olduğu ortaya çıkmıştır.
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
- Kanser riskini azaltır;kolon,pankreas,rektum,yemek borusu,mesane,mideki sağlıklı hücrelere zarar vermeden, kanser hücrelerinin büyümesini önler.Prostat kanserini azaltır,yumurtalık kanseri ve meme kanserine karşı etkilidir.
- Kolestrolü düşürür.
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Bağışıklık sisteminin savunma mekanizmasını iyileştirerek,vücudun bakteri ve viruslere karşı savaşmasını sağlar.
- Yeşil çay sakinleştirici etkisi sayesinde yorgunluğun ve stresin azalmasına yardım eder.
- Anti-bakteriyal ve anti-viral özellikleri vardır.
- Yeşil çayın içindeki EGCG(epigallocatechin) kuvvetli bir anti-oksidandır.
- Kemikleri yapılandırır. Kemik mineral yoğunluğunu artırır.Yeşil çay kemiğe egsersiz ve kalsiyumla benzer faydalar sağlar.Kemik erimesini önler.
- Diş çürümelerini önler
- Gribe karşı iyi savaşır.
- Gıda zehirlenmelerini önlemeye yardım eder.
- Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırır.
- Migrene iyi gelir.
- İçindeki kafein yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.İdrar söktürür.
Zararlı etkileri:
- Diüretik oldugu icin bazı hastalıklarda dikkatli kullanılmalıdır.Günde bir-iki fincan tüketilebilir.
- Kafein içerdiği için uykusuzluk sorunu olanlar dikkatli kullanmalıdır.
- Karaciğerinden problemi olan insanlar yeşil çayın içindeki bazı bileşenlerden dolayı dikkatli
kullanmalılar.
- Hamileler doktora danışarak kullanmalıdır.
Not: Doktorunuza danışmadan kullanmayınız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder