Malzemeler:
3 tane yufka
200 gr. kıyma
1 tane soğan
2 yemek kaşığı bulgur
1 çay bardağı ceviz
1 yemek kaşığı salça
bir miktar maydanoz tuz, karabiber sıvıyağ
Panelemek için: 2 tane, yumurta yarım çay bardağı, süt galeta unu
Kızartmak için: sıvıyağ
Avcı Böreği Tarifi: Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya alalım, az bir sıvıyağı ile kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edelim kavurmaya devam edelim. Sonra sırası ile bulguru, cevizi ve salçayı ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Karabiberi, tuzu, pulbiber ve kekiği ilave edelim sotelemeye devam edelim. Kıvama gelince üzerine ince kıydığımız maydonozu ilave edelim birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alalım.
Panesini hazırlamak için, çukur bir kaba yumurtaları kıralım, sütü ilave edelim, güzelce karıştıralım, bir kenara koyalım. Yufkaları üst üste koyalım, ücgen keselim, üzerine hazırladığımız harçtan yeteri kadar koyalım ve rulo olucak şekilde saralım. Panesi için, çukur bir kaseye yumurtaları kıralım üzerine sütü ilave edip iyice karıştıralım.
Sardığımız rolo avcı böreklerini önce yumurta ve süt karışımınına batıralım sonra galeta ununa bulayalım. Bir tavaya sıvıyağı alalım iyice kızdırıp içine börekleri atalım, nar gibi kızartalım sıcak servise sunalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder