500gr tavuk göğüs eti
1 küçük cam şişe maden suyu
1 yada 1.5 su bardağı un pulbiber,
karabiber,
çok az kekik
1 çay kaşığı sebzeli çeşni
çöpşiş
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
tavuk etini kuşabaşı doğruyoruz. bir kapta maden suyu,un ve baharatları karıştırıp bir bulamaç hazırlıyoruz. içine tavuk etlerini ekleyip iyice karıştırıyoruz.üzerini streç filmle kapatıp,buzdolabında en az 4 saat dinlenmeye bırakıyoruz. kuşbaşı tavuk etini,her bir çöpşişe, 5-6 tane gelecek şekilde diziyoruz. bir tavada kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.
not: çöpşişler uzun gelirse kırarak kısaltıp kullanabiliriz. ayrıca sebzeli çeşni yerine tuz ekleyebiliriz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder