Malzemeler
1 adet ortaboy hindi
700 gr. pirinç
500 gr. Brüksel Lahanası
500 gr. kestane
100 gr. hindi ciğeri
100 gr. çam fıstığı
100 gr. kuş üzümü
250 gr. tereyağı
Karabiber, kimyon, tuz...
Yapılışı
Hindi temizlenir ve nar rengi alana kadar pişirilir. Yarım saat süresince ıslatılmış pirinç alınır, tencerede tereyağı eritilir. Fıstık kavrulur ve pirinç ilave edilir. Hep birlikte kavrulurlar ve ciğer ilave edilir. Baharatlar da ilave edilip karıştırılmaya devam edilir ve üzerine sıcak su ilave edilip kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Ayıklanmış Brüksel lahanası ayrı bir tencerede haşlanır ve bekletilir. Pişirilmiş hindinin kemikleri ayıklanır ve bu kemikler bir tencerede su ile kaynatılır ve süzülür. Bu kemik suyu hindi servis edilirken sos olarak kullanılır. Hindi porsiyonlara bölünür ve göz zevkine göre tabağa konulur. Hindinin yanına da iç pilav, iç pilavın da bir yanına brüksel lahanası, diğer yanına kestane konarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder