Tohumu yağlı olan bir besin maddesi olan, Hindistan ve Çin’de binlerce yıl boyunca ilaç olarak kullanılan susamın, hücreleri yenileme ve yaraları hızla kapatma özelliği vardır. -Tahinin Fayda...ları ; Tahin (tahan) susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı yağ gibi bir hale gelmiş şeklidir.
-E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
-Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. İdrar söktürücüdür.
-Cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz sağlığı için hayati önem taşır.
-Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.
-Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.
-Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz.
-E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir.
-İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır.
-Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir.
-Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
-Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.
-Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.
-BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR;
Tek başına tadı hoş gelmese de, pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur, hem lezzetli.
-Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar, hem kış aylarında üşümeyi engeller.
-Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin tahini bol tüketmekte fayda var.
-Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tahin kolesterol içermez.
-Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder