3 adet kabak
1 adet kuru soğan
250 gram mantar
1 adet kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ tuz
Hazırlanışı
- Mantarları temizleyip dilimleyelim.
- Kabakları temizleyip küp küp doğrayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Teflon tencereye sıvı yağı koyup soğanları pembeleşene dek pişirelim.
- Doğranmış kırmızı biberleri ilave edip bir kaç dk daha kavuralım.
- Mantarları ve kabakları da ilave ederek biraz daha kavuralım.
- Sarımsakları dilimleyip tencereye ekleyelim.
- Tuzunu ilave edelim.
- Üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
- Sebzelerin sulanmasını ve pişmesini bekleyelim.
-20 dk kadar sonra sebzeler suyunu çekmeye başlayacaktır. Kapağı açarak 1 kaşık kadar sıvı yağ ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder