Malzemeler
½ kilo biftek
1 yemek kaşığı salça
Mevsiminde 1-2 adet domates rendesi
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için; 2 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için; 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu un 1-2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için; 1 kâse kaşar rendesi Biftekleri tereyağında önlü arkalı kızartalım.
Kızarttığınız biftekleri düdüklü tencereye koyalım üzerine 1 yemek kaşığı salça, mevsiminde domates rendesi, kimyon, karabiber, tuz ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Biftekleri yarım saat düdüklüde pişirelim.
Etler piştiğinde fırın tepsisine sıralayalım, üzerine beşamel sos döküp, kaşar peyniri serpelim.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (tencerede kalan etin suyunu servis yaparken sos olarak kullanabilirsiniz).
Beşamel sos için; tereyağında unu hafif kavuralım üzerine süt ve bir fiske tuz ilave edelim, çırpıcıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim (beşamel sosu yaparken ben bazen unu kavurmadan tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyorum. Tereyağı veya margarin yerine de zeytinyağı kullanıyorum).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder