Hazırlanışı
İncecik doğranan soğan, domates ve sarımsak tencerede az suyla 30 dakika kadar pişirilir.
Tel süzgeçten geçirilen karışımın içine sirke, karanfil, tarçın, pul biber, şeker, karabiber, tuz, defneyaprağıkonulup karıştırılır.
5-10 dakika kadar tekrar pişirilen karışım süzdürülüp, kavanozun içinde buzdolabında muhafaza edilir. Malzemeler: 1 kilogram domates 2 adet soğan 3-4 diş sarımsak 1 çay bardağı sirke 2 adet karanfil 1 adet defneyaprağı 2 çay kaşığı pul biber 3 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın
Not: Yaz domatesiyle yapılan bu tarif buzluğa atılıp kışın kullanılabilir. Buzdolabında dayanma ömrü 7 gündür
Kaynak: Doğadan gelen sağlık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder