Malzemeler
- 5 Orta Boy Kabak
- Çeyrek Demet Maydanoz
- Çeyrek Demet Dereotu
- Çeyrek Demet Yeşil Soğan
- 3 Adet Yumurta
- 3 Kahve Fincanı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Hazırlanışı
Kabaklarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz üzerine ince ince kıydığımız dereotu,maydanoz ve yeşil soğanı ekliyoruz.Yumurta,un, baharatlarımız ve sıvıyağımızı da ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
Borcamımızın dibini yağlıyarak karışımımızı döküyoruz.Önceden 200 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat mücverimizin içi pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsuuuunnn….
http://edibenin.mutfaksirlari.com/2012/09/09/firin-mucver/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder