12 Ekim 2012
Püreli Rosto
Malzemeler
750 gr dana bonfilesi 2 çorba kaşığı margarin 1 adet havuç 1 adet soğan 1 adet kereviz 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı un 7-8 bardak su 4-5 adet patates 1,5 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz Karabiber
Hazırlanışı
Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırın. Eti kızgın yağda arkalı önlü her tarafı nar gibi oluncaya dek kızartın. Bu ara her çevirişte ete tuz ve karabiber ekin. Kızartma işlemi bitince tencereden alıp, başka bir yayvan tencereye aktarın.
Kızartma yağına margarin veya tereyağı ekleyip küçük küçük doğranmış soğanı tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi ilave edin ve hafifçe kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 kez çevirdikten sonra suyu et suyu tabletini ekleyerek bir taşım kaynatın.
Etin üzerine bu karışımı döküp, ağır ateşte ve kapağı kapalı olarak 15 saat pişirin. Et piştiğinde servis tabaklarına dilimleyerek alın.
http://www.hurriyetaile.com/evimiz/yemek-tarifleri/pureli-rosto_2968.html
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder