Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1 soğan
1 kaşık(tahta) domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
6-7 tane kuru biber
Tuz
Pulbiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Fasulyelerimizi üzerine tuz atarak,akşamdan ılık suyla(sıcağa yakın) ıslatıyoruz..
Ertesi günü,fasulyelerimizi bol suyla haşlamaya bırakıyoruz...Çok fazla yumuşamadan(yemeklik kıvama gelmeden) ocağın altını kapatıyoruz..
Soğanı yemeklik doğrayıp güvecimizde sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz..Pembeleşince,salçalarımızı katıp biraz daha kavuruyoruz..
Fasulyelerimizi de ilave edip,bir iki karıştırdıktan sonra ılık suyu ilave ediyoruz.Kuru biberleri ve pulbiberleri de atıp,güvecin kapağını kapatıyoruz.Kapak yoksa folyo ile kapatın..Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.(Zaten önceden haşladığımız için,fazla zaman almayacaktır)
Kaynamaya başlayınca tuzunu da ilave edin..Sıcak olarak servis yapın..
Kuru fasulyeyi güveçte denemenizi öneririm,lezzeti bambaşka ;) Afiyet olsun :)
Kaynak: Lezzet Vadisi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder