26 Kasım 2012
Ispanak Graten Tarifi
MALZEMELER:
500gr.Ispanak
2 adet kuru soğan
1/2 çaybardağı sıvı yağ
1 su bardağı
kaşar peyniri rendesi
Tuz Kırmızıbiber-karabiber
BEŞAMEL SOS:1 su bardağı süt 2 dolu yemek kaşığı un 1 kaşık sıvı yağ Tuz
YAPILIŞI : Öncelikle ıspanaklarımızı iyice yıkayıp sap kısımlarını ayıralım. Yaprak kısmını bir parmak kalınlığında doğrayalım. Soğanları ince ve küp şeklinde keserek sıvıyağda hafif kavuralım. Suyu süzülmüş ve doğranmış ıspanaklarımızı soğana ekleyim 1-2 dakika kadar kavurup altını kapayalım. Diğer tarafta beşamel sosumuzu pişirerek hazırlayalım (un+süt+yağ). sonra beşamal sosumuzu, yeterli tuz, karabiber , kırmızıbiber ve kaşar peynirinin 2/3ünü ilave ederek bir kaşık yardımıya karıştıralım. Yağladığımız bir borcama dökelim üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpelim. Yemekten 45 dakika önce fırınlayalım (Kaşarların pembeleşmesini sağlayalım ama sertleştirmeden fırından çıkaralım)
AFİYET OLSUN…
NOT: Ispanak Grateni köfte ve et yemeklerinin yanında da servis yapabilirsiniz
http://mutfagimiz.com/ispanak-graten/#more-6695
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder