Şu üç sözcüğün ne kadar önemli olduğunun farkında ol:
Düşünceler nesnelere dönüşür.
Bir daha ve üzerine basa basa söylüyorum: Düşüncelerin nesnelere dönüşür. Neden mi? Çünkü düşüncelerinin yaratıcı gücü vardır.
Düşüncelerin nasılsa yaşamında öyle olur. İşin iyi tarafı düşüncelerin değiştiğinde yaşamın da değişir. Bu iyi haber! Şu bir gerçek ki alışkanlık haline gelen düşünce kalıpları belli bir zaman sonra kendini EYLEM olarak ifade eder. Üstad Sivananda’nın ifadesiyle düşünceler uyku halindeki eylem tohumlarıdır.
Düşüncelerimiz nesnelere dönüşür dedik. Peki, eylemlerimiz düşünceye dönüşür mü? Elbette!
Bir eylem yaparsınız, sonuca göre bir düşünce yaratırsınız ve sonra da başka eylemlere geçersiniz. Bu noktada bir uyarı yapmam gerekir. Çok fazla düşünmek kişiyi eylemden alıkoyabilir. Bir noktadan sonra düşünmeyi bırakıp eyleme geçmek gerekir. Çünkü sürekli düşünmek bir süre sonra insanı kararsızlığa ve güvensizliğe iter.
Sonuçta işleri yapan eylemdir değil mi?
Eyleme geçmek kendini dönüştürmenin en etkili yollarından biridir. Az zamanda çok işler başaran biri olmak için eylemin gücüne ihtiyacımiz var.
Birçok insan görüyorum, düşünmekten bir türlü eyleme geçemiyor. Düşünüyor düşünüyor düşünüyor, hep düşünüyor, hiç çaba göstermiyor.Sonra da "ben neden başarılı olamıyorum" diye dövünüp duruyor. Bu tür insanlardan olmamak gerekir.
Aslında çabucak harekete geçemememiz sonradan öğrendiğimiz yaşam kalitemizi kat be kat aşağı çeken negatif bir alışkanlık.
Örneğin lise yıllarını ele alalım. Arkadaşlarla hadi bir yere gidelim deriz ve gideriz. Sadece gideriz hiçbir şeyi sorgulamayız değil mi? Ama yetişkin yaşımıza geldiğimizde öyle değildir, bir sürü sınırlayıcı çıkar ortaya.Yok gidersek ne yapacağız, nasıl döneceğiz gibi sonu gelmeyen sorgulamalara başlarız.
Ondan sonra da bu hayat tatsız demeye başlarız!
Bu hayat tatsız değil, zehirli düşüncelerimiz hayatı tatsız yapan. Dolu dolu ve harika bir yaşam için düşüncelerimizi bir bekçi titizliğinde denetlemeli, zehirli düşüncelerin içeriye girmesine asla izin vermemeliyiz.
Pozitif düşünce yüklemeleri yaparak potansiyelimizin en üst noktalarına tırmanabiliriz.
Hadi, yeniden çocukluğumuzdaki gibi özgür bir ruhla, eğlenceli bir şekilde yoğun eylemlere geçelim.
Her eylemimiz yeni bir ben ve her yeni ben yeni bir dünya yaratsın!
Bayram Taşçı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder