4 Ocak 2012

Islak kek...

Malzemeler

250 gr margarin

1 kg süt

4 yumurta

2 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı kakao

1 vanilya

1 kabartma tozu

3 su bardağı un

Süslemek için Damla çikolatai hindistan cevizi

Margarin süt şeker kakao bir tencerede kaynayıncaya kadar pişiriliyor.

Ve bu pişirdiğimiz kremadan 3 su bardağı ayırtıyoruz tencerede kalan kısmını soğutuyoruz.

Ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz soğutunuz kremayı yumurtanın üzerine boşaltıyoruz.

Ve çırpıyoruz unu vanilyayı kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlanmış kalıba dökünüz 25. 30 dakika arasında pişirin.

Fırından çıkan kekin her yerini çatalla yarak hava boşlukları açın kremanın girmesi için Ve o ayırdığımız kremayı üzerinde gezdirin, ıslak keki damla çikolata veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz Arzuya göre küçük kalıplarda da yapılabilir tek kişilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder