Türkiye’yi zayıflatan profesörden Haziran ayında mevsimine göre sebzelerden hazırlanmış çok özel bir mönüye ne dersiniz?
Bugünün 30’lu yaşlarını süren insanlarının çocukluk yaşlarında kışın domates, çilek ya da yazın muz göremediklerini söyleyen Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, o zaman pazarlarda, manavlarda sadece mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerin bulunduğunu, o zamanlar mevsiminde sebze tüketiminin öneminin bilindiğini vurguluyor. Karatay Diyeti’nin amaçlarından biri de mevsiminde yetişen yiyeceklerin sağlıklı beslenmemiz açısından önemini anlatmak ve neyin hangi mevsimde yetiştiğini hatırlatmak. İşte burada yola çıkarak Türkiye’yi zayıflatan profesör Haziran ayına özel bir mönü hazırlamış. İşte o mönü ve mönüyü oluşturan yemeklerin tarifleri
Kahvaltı (8.00 – 09.00)
Karatay kahvaltı tabağı
Az pişmiş 2 adet yumurta
Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir
Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi
Az tuzlu 10-15 adet zeytin
Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka
Limonlu çay veya süt içilebilir
Öğle yemeği
Arpacık Soğanlı Yahni
Zeytinyağlı taze fasulye
Çoban salatası
Ayran
Akşam yemeği
Şişte dilbalığı
Zeytin piyazı
not: Herhangi bir diyete başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder