- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 kaşık tereyağı
- 1 kaşık zeytin yağı
- 1 baş soğan
- 2 adet patlıcan
- 2-3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 2-3 adet kırmızı biber
- 1 kaşık salça
- Tuz, karabiber, nane
- 2 su bardağından biraz fazla sıcak su (2,5 bardaktan az)
TARİF
- Küp küp doğranmış patlıcanları ayrı bir tencerede kızgın yağda kızartın.
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın, rendelenmiş soğanı ve salçayı kavurun, biberleri ilave edin. 1-2 dk da bu şekilde kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dk (sebzeler yumuşayıncaya kadar) bu şekilde pişirin.
- Son olarak, bulguru ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra sıcak suyu, kızarmış patlıcanları ve baharatları da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
* Lezzetci.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder