Malzemeler
1.5 su bardağı kırmızı mercimek ...
1 adet büyük kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz 1
çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5-2 litre sıcak su
Tarif
Kuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranır. Havuç rendelenir. Mercimek yıkanıp süzülür. Bir tencerede (düdüklü de olabilir , normal tencerede ) sıvıyağda soğan, biber, mercimek, salça, biberiyeler, havuç rendesi yaklaşık 7-8 dakika kavrulur. Sıcak su ve tuz ilave edilir 15 dakika kaynatılır. (düdüklüde 7-8 dk yeterli) Robottan sıcakken geçirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder