Çikolatalı pasta
malzemeleri
200 gr bitter çikolata ...
200 gr tereyağı 3 yumurta
75 ml kefir
85 gr kek unu
85 gr un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
350 gr toz şeker
25 gr kakao üzeri için
230 gr bitter çikolata
200 ml krema Süslemek için
çikolata ruloları
Çikolatalı pasta hazırlanışı
Çikolatalı pasta: Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın. Çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.
Bugün Ne Pişirelim
—
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder