16 Şubat 2013

Çikolatalı pasta



 Çikolatalı pasta

malzemeleri

200 gr bitter çikolata ...

200 gr tereyağı 3 yumurta

75 ml kefir

85 gr kek unu

85 gr un

Yarım tatlı kaşığı karbonat

350 gr toz şeker

25 gr kakao üzeri için

230 gr bitter çikolata

200 ml krema Süslemek için

çikolata ruloları

Çikolatalı pasta hazırlanışı


Çikolatalı pasta: Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın. Çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.

Bugün Ne Pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder