16 Nisan 2013
Hangi hastalığa hangi yiyecek...
Çigong ile bağlantılı olarak geleneksel Çin beslenmesinde yiyecekler enerji ve titreşim olarak görülüyor. Çigong'a göre belli hastalıklarda kullanılması önerilen yiyecekler ise şöyle tanımlanıyor:
Kanamayı durdurma: Kara mantar, kestane, tavuk yumurtası kabuğu, ıspanak, sirke
Mide asidini azaltma: Tavuk yumurtası kabuğu, mürekkep balığı kemiği
Terlemeyi durdurma: İstiridye kabuğu, şeftali
Zehirleri atma: Muz, kiraz tohumu, hıyar, incir, bal, tuz, susam yağı, sirke
Kan durgunluğunu giderme: Kahverengi şeker, yengeç, safran, sirke
Balgam sökme: Tuzlu su istiridyesi, armut, turp, deniz yosunu
Kızamık yayılmasıyla başa çıkma: Kiraz tohumu, kişniş, ayçiçeği tohumu
İştah arttırma: Yeşil ve kırmızı biber, jambon
Bağırsak devinimlerini teşvik etme: Ketenotu tohumu, susam yağı
Terlemeyi teşvik etme: Kişniş, zencefil, yeşil soğan, biberiye
Kuruluğu giderme: Tavuk yumurtası, bal, anne sütü, armut, susam yağı, ıspanak, şeker kamışı, sarı soya fasülyesi
Bağırsakları nemlendirme: Süt, muz, şeftali, soya yağı, ceviz, karpuz
Kan dolaşımını teşvik etme: Kahverengi şeker, kestane, şeftali, safran, fesleğen, şarap
Sindirimi canlandırma: Elma, kişniş, jinseng, yeşil ve kırmızı biber, şerbetçiotu, ananas, erik, turp ve yaprakları, fesleğen, domates
Süt salgılanmasını teşvik etme: Sazan balığı, marul
Ateş düşürme: Kavun, kestane
Astımı hafifletme: Acı kayısı tohumu
Öksürüğü kesme: Tatlı ve acı kayısı tohumu, portakal, mandalina, kekik
İshali giderme: Ayçiçeği tohumu
Kan yetersizliğini giderme: Sığır eti, anne sütü, istiridye, ıspanak
Sarhoşluğu giderme: elma, jinseng, çilek
http://www.derki.com/sifacilik/item/573-hakan-onumla-agac-durusu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder