7 Haziran 2012

Fırında Patatesli Kuzu

 Photo: Fırında Patatesli Kuzu10 adet küçük boy patates1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu eti5 diş sarmısak1'er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekikBir buçuk çay bardağı zeytinyağı2 adet limonun suyuTuz, karabiberEti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarmısak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabına alın ve 20 dakika marine edin. Diğer taraftan patatesleri soyup kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Su dolu bir kaba koyup kenara alın. Eti marineden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Patatesleri kurulayıp, eti çıkardığınız marineye koyarak karıştırın. Daha sonra suyuyla birlikte etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında et pişene kadar, yaklaşık 35-40 dakika tutup servis yapın.

 10 adet küçük boy patates

1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu eti

5 diş sarmısak

1’er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik ...

Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı

2 adet limonun suyu Tuz, karabiber


Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarmısak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabına alın ve 20 dakika marine edin. Diğer taraftan patatesleri soyup kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Su dolu bir kaba koyup kenara alın. Eti marineden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Patatesleri kurulayıp, eti çıkardığınız marineye koyarak karıştırın. Daha sonra suyuyla birlikte etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında et pişene kadar, yaklaşık 35-40 dakika tutup servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder