29 Ekim 2010

delisin delisin

sözlerin yanılsamasının ardindaki hakikat...

 
 
Her şeye baş kaldırıyorum. Başka insanların kendilerini üzerimde yetke saymalarına, başkaları tarafından egitilmeye, başkalarının bildiklerini bana kabul ettirmeye çalışmalarına baş kaldırıyorum. Kendim bulmadıkça hiçbir şeyi doğru kabul etmiyorum. Başkalarının benden farkli düsünmesine karşı değilim, ama onların bana düşüncelerini, yaşamla ilgili görüşlerini zorla kabul ettirmeye çalışmalarına katlanamıyorum. Daha küçük bir çocukken de baş kaldırıyordum. Dinliyor, izliyor, ama bir yandan da sözlerin yanılsamasının ardindaki hakikati arıyordum.” Jiddu Krishnamurti

Ayak masajı haritası... Sait'e teşekkürlerimle...

Tutunmayı (kontrol ilüzyonunu) bırakmak...



Tutunmayı (kontrol ilüzyonunu) bırakıp da her şeyin kendiliğinden olmasına izin verirsen, o zaman özgürleşirsin;hatta yaşamdan ve ölümden bile. Bu sayede her şeyi dönüştürürsün. 

 Bodhidharma

el masajıyla gelen sağlık...

6 Tom & Jerry Hungarian Rhapsody No 2 Liszt

çok mu kırdılar kalbini... Umman'a teşekkürlerimle...

Bu güzel fotoğraflar nerden mi??? Biraz da Karadeniz yazımdan...





Hangi kurt kazanacak... Nil'e teşekkürlerimle...


Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri hayat, aşk ve evlilik üzerine konuşurken şunları söylüyor:
''...
İçimizde iki kurt var ve bunların arasında da korkunç bir savaş.
...
Kurtlardan biri korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibiri, kendine acımayı, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, üstünlük taslamayı ve bencilliği temsil ediyor.

Diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu, paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçak gönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor.
''
Gençlerden biri ''hangi kurt kazanacak?'' diye soruyor ve yaşlı kızılderili cevap veriyor:

''Beslediğiniz!''