1 Haziran 2011

Piyaz...



250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz

Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Süslemek İçin

2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta

Piyaz nasıl yapılır yapılışı:

1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

Dışımızda olup bitenleri kontrol edemeyiz ama onlara nasıl tepki vereceğimizi her zaman seçebiliriz...



Dışımızda Olup Bitenleri Kontrol Edemeyiz Ama Onlara Nasıl Tepki Vereceğimizi Her Zaman Seçebiliriz

Joan Baez - The Times They Are A´Changing

http://youtu.be/bjc6bH9OTm4