10 Nisan 2013

İsteklerim olunca niye ürküyorum?.. Siz ne yapıyorsunuz ?



İsteklerim,  dileklerim, düşüncelerim gerçekleşince niye korkuyorum? Bilmiyorum... Bir suçluluk suçluluktan ziyade beni bir endişe duygusu kaplıyor. Hatta ürküyorum...

Öyle her istediğim falan olmuyor zaten. İsteklerim olmayınca olsunlar diye deli gibi uğraşıyorum, kapıları tırmalıyorum, gece gündüz ne yapabilirim diye düşünüyorum. Ağlıyorum. Yardım istiyorum. Her yolu, sonuna kadar hatta dibine kadar deniyorum. Debeleniyorum. Kabullenemiyorum. Bırakıyorum isteğimi, bıraktım diyorum. Geri geliyor. Yine bırakıyorum, yine geri geliyor. Dövünüyorum. Gene tırmalıyorum. Pozitif düşünceyle oldu gibi düşünüyorum. Gene olmuyor. Çaresiz kabulleniyorum. İçimde izi kalıyor. Her hatırladığımda tekrar denemeliyim mi duygusu alevleniyor. Bir karamboldur gidiyor.

Ve diyelim ki sonunda isteğim oluyor. Ve o kadar çırpınarak, uğraşarak elde ettiğim şey  beni mutlu etmiyor. Kafamı duvarlara vurmak geliyor o zaman.Bunca zaman bu kadar çaba niyeydi diye... Ya da bazen istediğim şey olunca; gerçekten mutlu ediyor beni ; bu sefer de hissettiğim mutluluktan dolayı ürküyorum. Allah'ım ben bu kadar mutlu olmayı hakkedecek ne yaptım diyorum. Endişelenmeye başlıyorum. Dengem bozuluyor...

Bu kadar gel-gitler içinde bir şey isteyince ödüm kopuyor. İsteğim olsa da sorun, olmasa da sorun.

Bu sizler de nasıl çok merak ediyorum. Haydi beni yanıtlayın lütfen...

Not: Biliyorum en iyi hal beklentisizlik hali; yani hiçbir şey istemediğin; yani içinde bulunduğun durumu kabul edip, mutlu olduğun an. Ama ben daha o kadar büyümedim ne yapayım :)))

Sağlıcakla,

Müşteriye ''Yok'' Denir Mi? ''Kalmadı'' Ama Yakında ''Gelir'' Diyeceksin?

HAYAT BİR ÇOCUĞA NASIL ANLATILMALI ?


Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, 'Sen eğitimcisin, neler öğretmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum' dedi. Sorusu kolaydı ama yanıtı zordu, akıl vermesi basitti ama uygulaması karmaşıktı, anlatmaya başladım:
Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden adı 'insan yetiştirmek' olan bir iş. Bir kere bilmelisin ki, zaman alac...ak. Neye zaman harcarsan onun karşılığını alırsın. İşine zaman harcarsan işinden, eşine zaman harcarsan eşinden, çocuğuna zaman ayırırsan da ondan karşılığını alırsın. Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret, acı çekmeden olgunlaşamayacağını...
Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden 'neden ben değil de o?' demeden...
Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini. Çünkü bir adım sonrasında görünüşte galip olanları gösterecek hayat ona. Her şeyin bir sonu olduğunu öğret. Sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini, kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu.
Gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret.

Kitaplardan keyif almasını.

Ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasını , ama okumayı sevmesini öğret ona. Elbet er ya da geç alacaksın biliyorum, ama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı.Ona kendisi ile kalacağı sakin zamanlar ver, sıkılmayı öğret ona,sıkılıp ta kendini yönlendirmeyi bulmasını.

Doğaya götür onu, hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın kendi içindeki gizemini bulmasına yardımcı ol, yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla.

Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğret, belki büyüdüğünde bir gece sevgilisine ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirlerine sarılırlar,bunu öğretmemiş diğer sevgililerin aksine...

Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona.Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğret.Alın terine saygıyı öğret ona.

Aşk acısı çekmenin hiç âşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğret. Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi gerektiğinKendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.Hayatı sorgulamayı öğret ona...

Bilginin en büyük güç olduğunu öğret.Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğret. Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını.

Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret.

Basit yaşaması gerektiğini öğret ona, çay içmekten keyif almayı... 'İstemiyorum','hayır' demeyi öğret ona, istediğinde ise 'istiyorum' demeyi.

Sevdiğinde ise'seni seviyorum' diyebilmeyi öğret ona. Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona. Temiz kokmasını...

Sorgusuz sevmeyi...
El yazısı ile notlar yazmayı...
Lafı dolandırmamayı ....
Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapması gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona. Müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasını.

İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret... Ama en çok da kendini sevmesini öğret... Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini...

Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerektiğini...
Kendine özenli yemekler yapıp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazırlamayacağını...

Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona

Kaynak: Gelişimsel Olumlama

ATEŞİN KARŞISINDA NEDEN RAHATLARIZ?


Çok uzun yıllar önce değil, kaloriferli evlerde yaşamadan önce sobalı evlerde yaşıyorduk. Sobanın dumanından ve temizliğinden bıktık, usandık ve daha modernleşmek için kaloriferleri seçtik. Ama bir şey...i unuttuk, ateşin Ruhsal yapımız üzerindeki etkisini ve yararını. Çok eski çağlardan gelen ateş yakma ve karşısında oturup seyretme aslında bir "iyileştirme tekniği'dir". Ateş Ruhumuz için gıdalar'dan bir tanesidir ve olumsuz duygularımızdan bizi arındırır.
Bir kamp ateşin karşısında oturup kendinize doğal terapi uygulayabilirsiniz. Kızgın olduğunuz insanları düşünerek, derin nefes alıp verin ve onlara söylemek istediğiniz ve bugüne kadar söylemeyediğiniz veya itiraf edemediğiniz her duygunuzu ifade etmenizin zamanı. İçinizden her ne duygu geliyorsa, bağırın, çağırın, içinizden küfür etmek geliyorsa, edin ve olumsuz duyguların ateşte yandığını görün. O kişiye veya kişilere neler geçiyor içinizden söyleyerek kendinizi ifade edin ve onları AFFEDİN, daha sonra da bu insanları içinizde bu güne kadar tuttuğunuz için kendinizi AFFEDİN.
Bir kamp ateşiniz yoksa yerine mumlar yakabilirsiniz, veya hayalinizde kapm ateşi yakabilirsiniz ve bu tekniği uygulayın. Arzu ederseniz bu resime uzun uzun bakarak, kendinizi kamp ateşin içinde de hayal edebilirsiniz. Önemli olan siz bu çalışmayı rahatladığınızı hissedene kadar uygulayın.

 

Psikologlar Demiş Ki; Eğer bir insan çok fazla uyuyorsa; büyük ihtimalle üzgündür, hüzünlüdür...

Hangi burçlar nasıl arabalardan hoşlanırlar ve nasıl sürücülerdir?


KOÇ


Direksiyon başındayken başka bir otomobilin kendisini geçmesine çok sinirlenir. Koç sürücüsü hızlı araba kullanmaya bayılır. Refleksleri çok iyidir ve tam zamanında önlemini alıp tehlikeyi önlemesini bilir. Bir tavsiyede bizden; Koç burcu insanını araba kullanırken rahatsız etmeyin içindeki trafik canavarını uyandırabilirsiniz! Hayalindeki otomobil: Koç burcu insanının hayalini kırmızı bir spor otomobil süsler. Otomobilin müzik sisteminin iyi olması onlar için hayati önem taşır.

BOĞA


Boğa burcu yaşamı seven ondan haz alabilen bir burçtur. Boğa burcu insanı genelde sakin olarak tanınır. Ancak trafiğe çıktığında iş değişir. Kinci ve maceraperest olmaları onların direksiyon başındaki tavırları üzerinde belirleyici rol oynar. Boğa burcu sürücüsüne karşı trafikte dikkatli olmak gerekir. Hayalindeki otomobil: Doğaya düşkünlüğü otomobil seçiminde de kendisini gösterir. İçinde rahat edebilecekleri otomobilleri seçerler. Gri ve kırmızı en çok tercih ettikleri renklerdir.

İKİZLER


İkizler burcu insanı gençliğin ve dinamizmin sembolüdür. Bunun nedeni ikizler insanının hangi yaşta olursa olsun genç ve çocuksu kalmayı başarabilmesidir. Maceradan hoşlanırlar ve çok meraklıdırlar. İkizler sürücüsü hızlı sinirli ve sabırsızdır. Hayalindeki otomobil: Onun değişken karakteri farklı otomobilleri beğenmesine yol açar. Biraz maymun iştahlı olduğu söylenebilir. Seçtiği otomobil mutlaka gündemde ve modern olmalıdır.

YENGEÇ


Yengeç burcu insanı çok duygusal , hayalci ve çocuksu insanlardır. Yengeçler ölçülü ve dikkatlidirler. Direksiyon başında da dikkatlidirler. Trafik kurallarına uymaya özen gösterirler ve birisi bir hata yaptığında oldukça sinirlenirler. Emniyet kemeri takmadan asla yola çıkmazlar. Hayalindeki otomobil: Görünüş ve lüksten çok fonksiyon önemlidir Yengeç burcu için. Aile otomobillerini tercih ederler. Fazla hız yapmamalarına rağmen güçlü motorlu otomobilleri tercih ederler. Bir markaya güven duyarlarsa kesinlikle değiştirmezler.

ASLAN


Aslan burcu insanı otomobil kullanırken kendine çok güvenir. Can sıkıcı olaylar karşısında soğukkanlılığını korumayı başardığı için hemen hemen hiç hata yapmaz. Hayalindeki otomobil: Soğukkanlı olan Aslan burcu insanı kendisine güven veren güçlü ve sağlam otomobilleri tercih eder. Bu nedenle Aslan burcu insanının hayalini her türlü lüks ve konfora sahip araçlar süsler.

BAŞAK


Hayatının bir parçası olan titizliği otomobil sürerken de gösterir. Kurallara oldukça fazla özen gösterir. Ancak sabahları sinirli olur ve sabah otomobil kullandığında etrafına öfke saçabilir. Hayalindeki otomobil:Başak burcu insanı detaylara önem verir, otomobilinde de konfor ister. Sağlam geniş ve ekonomik bir otomobil onlara göredir.

TERAZİ


Terazi burcu insanı trafikte son derece kibar olmalarına karşın oldukça kararsız davranışlar sergilerler. Sürekli diğer arabalara bakarlar. Otomobil kullanmak kesinlikle bir zevk değildir. Hayalindeki otomobil:Otomobilin iç ve dış dizaynı önem taşır. Teknik ayrıntılar genellikle fazla önem taşımaz. Terazi için otomobilin çizilmesi tam bir felakettir.

AKREP


Çok kıskanç olmasıyla tanınan Akrep burcu hataları affetmeyen ve saldırmak için fırsat kollayan bir karakter barındırır. Sakin görünseler de bir hata ile karşılaştıklarında bağırıp çağırmaktan geri kalmazlar. Hayalindeki otomobil: En son model hızlı ve güçlü otomobillerden hoşlanırlar. Motor sır dolu bir kutu değil yakından ilgilendikleri bilgi sahibi oldukları bir şeydir. Güçlü otomobille hava atmaya bayılır. Siz siz olun sakın otomobilini eleştirmeyin.!

YAY


Özgürlüğüne düşkün olan Yay burcu maceraya bayılır. Kendisini çok iyi tanır ve özelliklerinin farkındadır. Trafikte korkusuzdur. Trafik kurallarına uyar ve diğer sürücülere saygılıdır. Hayalindeki otomobil: Konforlu ve sevimli otomobillerden hoşlanır. Otomobillerinin herkeste bulunmasını istemezler . Üstü açık ya da en azından sunrooflu bir otomobil tercih ederler.

OĞLAK


Oğlak burcu yönetici olmak için yaratılmıştır. Organizasyon yeteneği güçlüdür. Reflekslerine, hızına yani otomobiline hakimdir. İyi bir sürücüdür. Hayalindeki otomobil: Kullandığı otomobil mutlaka en son model olmalıdır. Satış sonrası servise de büyük önem verir.

KOVA


Kova burcu insanının hayatını olduğu gibi trafik kurallarını da hiçe sayar. Diğer sürücüleri küçümseyen bir tavrı vardır. Hayalindeki otomobil: Kova burcu insanı otomobilinin dikkat çekici ve son model olmasını ister. Uyumlu bir dizayn ekzantrik bir iç donanım , büyük boyutlu geniş bir panel ve güçlü motor otomobilinde aradığı özelliklerdir.

BALIK


Hayalci ve romantik balık burcu insanı trafikte kurallara bağlıdır. Balıklar yolda tehlikeden uzak dururlar. Çok dalgın oldukları için tehlikeli durumlar yaratabilirler. Hayalindeki otomobil: Canlı renkleri severler. Kullanılmış otomobil almaktan hiç çekinmezler. Eski otomobili alıp yenilemeye üşenmezler. Gezmeye meraklı oldukları için otomobilin rahatlığı da çok önemlidir

haberdesin

10 Nisan 2013 Saat;12:35’de 20.40 derece Koç burcunda Yeni ay doğacak.



Koç burcu Yeni ayları ateş enerjisi ve öncü niteliğiyle cesaret ve motivasyon getirerek yeni başlangıçlar ve girişimler için çok uygun yeni aylardır. Sonuç almakta zorlandığımız bitiremediğimiz işler veya  bir türlü cesaret bulup başlayamadığımız kavramlar bu yeni ay ile birlikte hızlanabilir. Yeni Ay’ın yöneticisi Mars’ın da koç burcunda bulunması enerji ve coşkuyu daha da arttıracaktır. Mars ve Venüs kavuşumu ve Koç  burcunda biriken gezegenler, bir hedef belirlediğimiz takdirde, bu yeni ay ile birlikte hızlı ilerlemeler ve sürpriz gelişmeler yaşayabileceğimizi gösteriyor. Ateş burçları Koç, Aslan, Yay ve hava grubu burçlar Kova, Terazi, İkizler yeni ayın enerjisinden daha fazla faydalanabilirler. Ancak fazla düşünmeden sabırsız, aceleci, dikkatsiz tavırlar oluşabileceğini de göz önüne almalı ve temkinli hareket etmeliyiz. Mars çok güçlü olduğu için ilişkilerde tartışma ve gerginlikler, küçük kazalar oluşabilir. Ancak problemler büyümeden çözüm yolları da kolaylıkla bulunabilir. Burç yorumlarınızı takip ederken öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuzu da okumanızı tavsiye ederim.. 

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan) 10 Nisan’da burcunuzda oluşacak Yeni Ay sizin için çok önemli olabilir. Koç burcunda birleşen gezegenlerin yarattığı stelyum enerji ve motivasyonunuzu arttırırken, hayatınızı değiştirecek önemli fırsatları da karşınıza çıkarabilir. Jüpiter’in de destekleyici konumunu hesaba katarsak, gerekli azim ve cesareti gösterdiğiniz takdirde başarılı olmamanız için hiçbir neden yok gibi. Bu dönemde güzel bir iş teklifi ve yeni bir ilişki fırsatı karşınıza çıkabilir. Kararlı olmalı ve gerekli adımları atabilmelisiniz.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs) 10 Nisan’da Koç burcunda doğacak yeni ay, bilinçaltınızda yeni keşifler yapmanıza imkan verebileceği gibi, yaratıcılığınızda ve ruhsal yönünüzde de yeni açılımlar yapabilirsiniz. Gizli bir hayranınızı fark etmeniz, sakladığınız veya unuttuğunuz bir kavramın veya eşyanın ortaya çıkması, herkesten gizlenen bir sırrı öğrenmeniz bu yeni ayın konularından olabilir. Düşünceleriniz ve duygularınız çok hızlı ve ani bir şekilde değişebilir.Fiziksel ve ruhsal sağlığınız için yeni kararlar alabilir, zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmak için hızlı adımlar atabilirsiniz

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 10 Nisan’da doğacak Koç burcu yeni ayı size yeni iş projeleri, teklifler, yeni arkadaşlar getirebilir. Bu dönemde önümüzdeki günlerde hayatınızı etkileyecek önemli, ilginç insanlarla tanışabilirsiniz. Yaratıcı, orijinal, ilginç fikirlerle karşılaşabilirsiniz. Sosyal hayatınız çok hareketlenecek ve eğlenceli ortamlara katılabileceksiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz) 10 Nisan’a Koç burcunda doğacak yeni ay iş ve kariyerinizde yeni fırsatlar getirebilir. Uzun süredir beklediğiniz bir terfi, iş değişikliği veya yeni başlangıç bu dönemde gerçekleşebilir. Koç burcundaki gezegen yoğunluğu sizi girişken ve cesaretli olmaya davet ediyor. İş yeri, ofis, yaşadığınız yerde bir yenilik de söz konusu olabilir. Oldukça güçlü etkilerin olduğu bu yeni ayda, kariyerinizde çok dikkat çekebilir, toplum önünde önemli işler yapabilirsiniz. Kişisel olarak geliştiğiniz, manevi olarak da güçlendiğiniz bir dönemdesiniz. Yurtdışı, medya, eğitim, hukuksal konularla ilgili gelişmeler de sizi destekleyebilir.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos) 10 Nisan’daki Koç burcu yeni ayı ile birlikte hayatınızı olumlu yönde etkileyecek sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Eğitim, yurtdışı, medya, yayıncılık ile ilgili kavramlarda hızlı gelişmeler sözkonusu olabilir. İş çevreniz, arkadaş gruplarınızın desteğini de alarak yeni projelere cesaretle adım atabilirsiniz. Yüksek öğrenimde başarılı bir girişim, uzak seyahatler, yabancı kültürlerden kişilerle özel tanışmalar, işinizin medyada tanıtımı, yargı ile ilgili bir konuda hızlı gelişmeler bu ay sizi çok meşgul edebilir. Eşinizin yakın akrabalarıyla ilgili yeni kavramlar da karşınıza çıkabilir.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül) 10 Nisan Koç burcu yeni ayı kazançlarınız dışında sürpriz bir gelir ve maddi kaynakla sizi karşılaştırabilir. Ortaklıklarınız ve eşinizden gelebilecek maddi destekler yanısıra, uygun şartlarda bir kredi, prim, ikramiye, sigorta geliri bu yeni ayla birlikte sizi sevindirebilir.Miras geliri, nafaka, sigorta, emeklilik ile ilgili yeni girişimlerde de bulunabilirsiniz. Bazı başaklar için sağlık veya estetik ile ilgili bir operasyonda da gündeme gelebilir

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim) 10 Nisan’da Koç burcunda doğacak yeni aydan en fazla etkilenecek burçlardan biri de sizsiniz. Koç burcunda toplanan gezegenler hayatınıza yeni ve sürpriz ilişkiler getirebilir. Süregelen ilişkilerinizde de yeni girişimler ve başlangıçlar yapmak için de çok uygun bir dönemde olacaksınız. İkizler burcundaki Jüpiter de sizi desteklemeye devam ediyor. Uranüs etkisiyle sorunlu ilişkilerinizi veya ortaklıklarınızı aniden bitirme kararı da alabilirsiniz. Bu dönem kararsız kalmadan hızlı hareket etmeniz gereken bir dönem olacaktır. Olaylar çok hızlı gelişeceğinden , kararsız kaldığınız takdirde fırsatları kaçırabilirsiniz. Açık düşmanlıklar ve yasal davalarınızda da hızlı girişimler olabilir. Karşınızdaki kişinin çok daha aktif olacağını hesaplamalı ona göre hareket etmelisiniz. Gerektiğinden fazla anlayışlı, uyumlu olma çabanız bu yeni ayda çok etkili olmayabilir.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım ) 10 Nisan’ da Koç burcunda doğacak yeni ay ile birlikte günlük yaşamınız ve rutinlerinizde yenilikler yapmak isteyebilirsiniz. Yaşadığınız ev veya ofisde değişimler, dekorasyon, yeni bir beslenme programı, giyim tarzında değişimler, evcil hayvan sahibi olma, günlük işleriniz için gerekli yeni bir yardımcıyı bulma bu yeni ayın konuları arasında yer alabilir. Bu yeni ayın enerjisinin çok hızlı ve sürprizlere açık olduğunu unutmadan, fırsatları kaçırmamak için sizin de çok atak davranmanız gerekebilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık) 10 Nisan’da Koç burcunda doğacak yeni ay yeni ve taze enerjisiyle sıkıntıları dağıtarak hayatınıza neşe ve pozitif enerjiler taşıyabilir. Bu dönemde sürpriz tanışmalar ile başlayacak hızlı aşklar, arkadaşlıklar, eğlenceli faaliyetler, şans oyunlarında fırsatlar hayatınızı renklendirebilir. Çocukları olanların onlarla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilecekleri ya da yeni bebek haberleri alabilecekleri bir dönemdesiniz. Yeni ayın enerjisinin çok hızlı ve güçlü olduğunu unutmadan, karşınıza çıkacak fırsatları değerlendirmek için siz de kararlı ve atak davranmalısınız. Spekülatif piyasalar, eğlence, aşk ilişkileri bu dönem hayatınızda daha fazla ilginizi çekebilir. Yeni girişimler için uygun bir dönemdesiniz, ancak gereksiz riskler ve abartılı tavırlara karşı da temkinli olmalısınız.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak) 10 Nisan’da Koç burcunda doğacak yeni ay ile birlikte eviniz ve aileniz ile ilgili kavramlarda hızlı gelişmeler yaşamanız mümkün. Bir mülk alımı, satımı, kiralama, taşınma, ev içerisinde tadilat, yenilikler söz konusu olabilir. 12 Nisan’dan itibaren burcunuzda ilerleyen Plüton retro harekete başlayacak. Eylül ayına kadar olan dönemde kişiliğiniz ve dışarıya yansıttığınız kimliğiniz ile ilgili yaşadığınız dönüşümleri inceleme ve bazı konularda değişim yapma fırsatı bulabilirsiniz. Bu dönem biraz içe çekilme ve güç toplama dönemi olabilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat) 10 Nisan’da Koç burcunda doğacak yeni ay hayatınıza taze ve hızlı enerjiler getirecektir. Düşünceleriniz de çok hızlanacağı bu dönemde aklınıza çeşitli ilginç fikirler de gelebilir. Jüpiterin desteğini de alarak eğitim, seyahat, yurtdışı, medya, yayıncılık ve ticari konularda yeni girişimler yapabilirsiniz. Kardeşleriniz ile ilgili yeni ve heyecanlı gelişmeler de sözkonusu olabilir. Çocuklarınız, duygusal ilişkileriniz ve yaratıcılık gerektiren faaliyetleriniz bu dönemde size mutluluk verecektir. Yeni bebek sahibi olabilir ya da yakın çevrenizden bebek haberi duyabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart) 10 Nisan’da Koç burcunda doğacak yeni ay maddi konularda hızlı ve yeni kavramları hayatınıza taşıyabilir. Yeni kazanç fırsatları çıkabileceği gibi, ailenizin desteği veya bir mülkten gelebilecek maddi gelirleri iş projelerinizde de kullanabilirsiniz. Bazı arkadaşlarınıza bu dönemde maddi anlamda destek olmanız gerekebilir. 14 Nisan’dan itibaren Merkür de Koç burcuna geçtiğinde , maddi konulardaki girişimleriniz daha da hızlanabilir.

Demet Baltacı  

Ananas'ın Sayısız Faydaları


Besin içeriği oldukça zengin olan ananas hem tadıyla hem de vücuda faydalarıyla vazgeçilmez meyvelerinizden biri olmalıdır.
Çocuklarda büyümeyi hızlandırır: Kemik gelişimi için önemli bir meyve olan ananası çocukların da sıklıkla yemesinde fayda vardır.
Kalp sağlığını güçlendirir: Potasyum kalp sağlığı için önemli bir mineral, kan basıncını ve kalp atım hızını düzene sokar, böbrekleri güçlendirir ve ödem atımını sağlar.
Portakal suyuna eşdeğer: Nezle, grip olduğunuzda içtiğiniz portakal suyuna eşdeğer oranda C vitamini içerir, ayrıca öksürükten dolayı mukus atımını da hızlandırır.
Bromelinden zengindir: Güçlü bir enzim olan bromelin sindirim sistemini düzenler, ödem atımını hızlandırır, toksik maddeleri atar, ülseratif kolit şikayetlerini azaltır.
Zayıflamaya destektir: Hiçbir besin direkt yağ yakmaz ama sindirimi hızlandırıcı özelliğinden dolayı zayıflamaya yardımcıdır ayrıca ödem atımını da hızlandırdığı için ananas tüketimi zayıflama diyetlerinde yer alabilir.
Cildi güzelleştirir: Ananas manganezden zengindir, dolayısıyla sağlıklı bir cilt için önemli bir meyvedir, ayrıca kan şekerini dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Yine cilt sağlığı için önemli olan C vitamini içerir, C vitamini kolajen sentezini hızlandırır ve cildi yeniler.
Enerji verir: B1 vitamini enerji üretiminde görevli etkili bir vitamindir, karbonhidratların enerjiye dönüşümünde rol alır ve ananas B1 vitamininden zengindir.
Eklem ağrılarını giderir: Anti enflamatuar etkisi nedeniyle ananas artritte sıklıkla oluşan eklem ağrılarını giderir

Alıntı

Patatesten Vazgeçmeyin!





Gİ değeri yüksek olan patates, kan şekerini hızlı yükselttiği için kilo vermeyi düşünenlerin daha dikkatli tüketmesi gerekmekle birlikte, birçok faydası da vardır. Besin öğelerinin çoğunun kabuğunun altında olmasınd...an dolayı kabuğuyla pişirilmesi besin değerini artıracaktır tabi kızartmamak şartıyla.
Patatesin faydaları nelerdir;
_Manganez içeriği yüksektir bu nedenle cilt sağlığı için önemlidir, cildi güzelleştirir.
_İçeriğindeki fosfor nedeniyle cinsel gücü artırır.
_Bol lifli yapısından dolayı bağırsakları çalıştırıcı ve temizleyici özelliği vardır.
_Kabızlığa karşı etkili ve kolon kanserine karşı koruyucudur.
_B vitaminlerinden zengin olmasından dolayı sinir sistemini düzene sokar, yorgunluğa karşı etkili bir sebzedir.
_Patates etkili bir virüs yok edicidir, bağışıklık sistemini güçlendirir.
_Magnezyum, kalsiyum, demir ve çinko içeriği de yüksektir.
_Yapılan çalışmalara göre patatesi çiğ olarak tüketmek pişirerek tüketmekten daha faydalı.
_Özellikle patates suyunun karaciğer, safra kesesi, mide hastalıklarına karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.
_Vücudu toksik maddelerden arındırarak kanı temizler, hücre yenileyici özelliği vardır.
_Şeker hastalarının veya insulin direnci olan kişilerin dikkatli tüketmesi gerekir.
_ Özellikle C vitamininden zengin olan patates günde 1 orta boy tüketildiğinde günlük C vitamini ihtiyacının %30′unu karşılayabilmektedir.
_Sindirimi kolaylaştırır, mide gazlarını giderir.
_Potasyumdan zengin, sodyumdan düşük olması nedeniyle kalp damar sağlığını korur, tansiyon hastalığında faydalıdır.
_Selenyumdan zengin bir sebze olan patates troidin de düzenli çalışmasını sağlar.

bitki blog




ZEYTİNİ YEDİKTEN SONRA ÇEKİRDEĞİNİ ÇIKARARAK, BU MUCİZEYİ İSRAF ETMEYİN...!!!


Allah dostlarının tavsiyesine bilimsel dayanak... Aşağıda okuyacağınız makale Bulgar ve ABD li bilim adamlarının yaptıkları çalışmalar temel alınarak hazırlanmış...tır. Bu araştırmaların hepsinde zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan mideye inene kadar eridiği gerek denekler üzerinde yapılan çalışmalar gerekse cihazlarla tespit edilmiştir.
Otorite olarak kabul edilen uzmanlar en gelişmiş şartlarda dahi bir ilaç yapsa bu ilacı insanlar üzerinde test etmeden, senelerce hatta birkaç nesil gözlemlemeden neticesi net olarak şudur diyebilmek imkânsızdır.
Zeytin çekirdeğinin yutulması günümüz insanları arasında yeni duyulan bir şey olmasına rağmen eskilerin birçoğunun yaptığı bir uygulamadır. Yani olumlu etki ve tesirleri senelerdir hatta asırlardır bilinmektedir. 1985'li yıllarda başlayan araştırmalar bugüne kadar devam ettirilmektedir. Yaklaşık 25 sene süren neticede karşılaşılan hadiseler hayret vericidir. Bu neticelere bin kişi değil belki yüz binlerce insan tarafından karşılaşılmıştır demek daha doğrudur:
Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.
Zeytin çekirdeğini yutan kimseler sindirim yolu rahatsızlıklarının bittiğini(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.
Zeytin çekirdeği yutan kişilerde basur problemiyle karşılaşılmamış, hatta basuru olup ta yutanlar iyileştiklerini ifade etmişlerdir.
Zeytin çekirdeğini senelerdir yuttuğunu bildiğimiz insanlarda kanser hadisesine nadiren rastlanılmıştır.
Son günlerde gelen yoğun telefon trafiğinden dahi birkaç gündür zeytin çekirdeklerini yutmaya başlayıp ta yukarıdaki benzeri rahatlamaları hissettiklerini söyleyen onlarca insan vardır.
Tavsiyemiz bizzat kendinizin denemesidir. Günde yediğiniz 5–6 tane zeytin çekirdeğini yutun ve kararı kendiniz verin. Ne biz nede bir başkası değil bizatihi kendi vücudunuz buna karar versin. Faydasını görürseniz lütfen çevrenizdekilerle de, evinizdeki küçük çocuklarda dâhil olmak üzere, bu uygulamayı yapın.
Bizim elde ettiğimiz verilere göre aklımızın almayacağı kadar şifalı bir doğal uygulamadır. Yapmanın zarar değil fayda verdiğine inanıyor ve çevremize şiddetle tavsiye ediyoruz.
Zeytinyağı asırlardır en iyi, en mükemmel yağ olarak bilinen gıda maddesidir. Hatta reklâmlar da bile mucize olarak lanse edilir.
Yemeklik zeytinyağı normal şartlar altında muhafaza edilirse bozulmadan yenilebilecek evsafta asırlarca kalabilen yegâne yağdır. Nitekim arkeolojik kazılarda 3 bin, 5 bin yıl önce olduğu tahmin edilen mezarların yanında bozulmamış evsafta zeytinyağı da bulunabilmektedir. Zeytinyağında +10 derecelerde donmayı temin eden de bu maddelerdir.Yani evinize satın alacağınız zeytinyağının buzdolabında donabilen olmasına dikkat ediniz.
Zeytinyağından sabun yaparsanız yağlı ciltlerde yağ dengesini, kuru ciltlerde ise yağlandırma özelliği temin eden bir hususiyet olduğunu tespit edersiniz. Yağ içerisinde antioksidan (bozulmadan kalabilme), sabun içerisinde re-oily (geri yağlandırıcı) olarak tabir ettiğimiz özellikleri sağlayan bu madde veya maddelerin ne olduğu bugün dahi bilinememektedir. Bu maddelerin ne olduğunun bilinmesi belki de çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamanın da ipuçları olabilecektir.
Zeytinyağını diğerlerinden farklı kılan bu madde veya maddeler en yoğun halleri ile zeytin çekirdeğinin içerisindedir. Herhangi bir zeytin çekirdeğinin her iki ucunu hafifçe törpülerseniz çekirdeğin içinin oyuk olduğunu ve içerisinde pıhtılaşmış veya çok koyu kıvamlı bir yağ olduğunu görürsünüz. Bahse konu olan maddelerin burada ki konsantrasyonu %80'lere varan miktarlardadır. Zeytin çekirdeği muhteviyatında ki bu faydayı elde etmek için ise zeytin çekirdeklerini atmayıp yutmak gerekir.
En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan geçip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir. Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir. Bu uygulamanın insan vücuduna faidelerinin ise:
1-Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği; 2-Bağırsak ve sindirim yollarını düzenlediği; 3-Basur ve prostatı engellediği; 4-İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirgediği.
Lütfen yediğimiz tüm zeytin çekirdeklerini atmayıp yutalım.
Kaynak: Akhisar

nOT: dOKTORUNUZA DANIŞMADAN UYGULAMAYINIZ...

Ruhumu yedi kez aşağıladım:


Ruhumu yedi kez aşağıladım:

İlki, onu yükseklere ulaşmaktan kaçındığını gördüğüm zamandı;

İkincisi onu topalın önünde topallarken gördüğüm zamandı;

Üçüncüsü kolayla zor arasında seçim yapması gerekip de, kolayı seçtiği zamandı;

Dördüncüsü bir yanlış yaptığı ve kendini başkalarının yanlışlarıyla avuttuğu zamandı;

Beşincisi güçsüzlüğe sabrettiği ve sabrını güce yorduğu zamandı;

Altıncısı bir yüzün çirkinliğini hor gördüğü ve onun aslında kendi maskelerinden biri olduğunu anlamadığı zamandı;

Ve yedincisi bir övgü şarkısı söyleyip de, bunun bir erdem olduğunu sandığı zamandı.

Halil Cibran...

Nevin Uyan, Horluyorum...

Tüm İyi Şeyler İle Kutsan


Sevinçlerin, gece gökyüzündeki yıldızlar gibi sayısız olsun..
Yengilerin tüm dünyanın okyanuslarının tüm sahillerindeki kum tanelerinden daha bol olsun..
... Yoksunluk ve mücadele yaşamından daima yok olsun..
Ve güzellik, düzen ve bolluk daimi yoldaşların olsun..
Seçtiğin her yol saf ve iyi ve latif olana götürsün..
Her şüphenin ve korkunun yerini, sen etrafında Yüksek Bir Gücün kanıtını gözlemlerken, derin, ebedi bir güven alsın…
Ve sadece karanlık olduğunda ve hayatın fırtınaları geldiğinde,
Varlığının özündeki ışık dünyayı aydınlatsın…
Ölçünün ötesinde sevildiğinin daima farkında olasın ve karşılığında koşulsuz sevmeye istekli olasın…
Daima Tanrı’nın kollarında korunduğunu ve sakındığını hissedesin, aziz tutulan bir çocuk gibi…
Ve yargılamak için baştan çıktığında, hepimizin BİR olduğumuz,
Ve düşündüğün her düşüncenin, herkese ve her şeye dokunarak Evren’de yankılandığı sana hatırlatılsın…
Ve geride durduğunda, kendini alıkoyduğunda, sevginin özgürce aktığında, en iyi şekilde aktığını,
Ve en büyük armağanı verirken aldığımızı hatırlayasın…
Her zaman müziğin ve kahkahan olsun..
Ve her fırtınayı bir gökkuşağı takip etsin…
Memnuniyet her hayal kırıklığını yıkasın,
Sevinç her üzüntüyü çözsün,
Ve sevgi her acıyı hafifletsin…
Her yara bilgelik getirsin..
Her sınav zafer getirsin,
Ve her geçen gün ile, önceki günden daha çok bolluk içinde yaşayasın..
Kutsanasın..
Ve başkaları da senin tarafından kutsansın.
Bu senin için kalbimin dileğidir…
Kutsanmış olasın..
Kate Nowak
 

Kaynak:şifacı

Kendinizi Tekrar Eden Durumlardan Kurtarın..


Bazen hayat bir bilgisayar oyunu gibi geliyor. Bir seviyeyi atlamadan öbür seviyeye geçemiyorsunuz. O seviyeyi geçene kadar da hep aynı tipte karakterler karşınıza çıkıyor. Gelenin tipi değişse de ...sizi hep aynı yerinizden vuruyor, sizi hep aynı şekilde incitiyor.Sizi inciten şey her ne ise, onu bir de genellediniz mi, o zaman işler iyice karışıyor: “Bütün erkekler, kadınlar, patronlar birbirinin aynıdır” gibi. Halbuki onu birçokları içinden siz çektiniz ve seçtiniz. Onunla yola devam etmeye siz karar verdiniz. İşin püf noktasını keşfedip bulunduğunuz seviyeyi atlayana kadar hep aynı tiplerle oynamaya devam ediyorsunuz.


Gözden kaçırdığınız şeyi bulup düzeltene kadar… Bütün bu aynıların içinde artık yeniye merhaba demek istiyorsanız, yapabileceğiniz birkaç şeyi hemen burada sıralayayım: Tepkilerinizi değiştirin. Karşınızdaki kişiye kızmaya başladığınızı fark ettiğinizde genelde ne yapıyorsanız, gidin hiç yapmadığınız bir şey yapın. Mesela gidip dişlerinizi fırçalayın. Böylece kendini tekrar eden döngüyü kıracak, otomatik tepki vermeyi bırakacaksınız. Tepkileriniz sizi yönetmeyecek, siz tepkilerinizi yönetmeye başlayacaksınız. İletişimle ilgili neyi farklı yapabileceğinize bakın. Her olumsuz duygu, karşılanmamış bir ihtiyaçtan doğar. Diyelim ki çok sinirlendiniz, kendinize sorun: Benim aslında neye ihtiyacım var? Hangi ihtiyacım karşılanmadığı için sinirlendim? Bulduğunuz cevabı karşınızdaki kişiyle de paylaşın. “Şuna ihtiyacım vardı ve bu ihtiyacım karşılanmadığı için şu davranışın karşısında sinirlendim” gibi.


Ve sonra ihtiyacınızı giderin. Önceki ilişkilerinizden getirdiğiniz birikmiş üzüntü ya da öfkeyi temizleyin. Bunu yapmadığınız sürece, yaşadığınız her olayı sizi yaralayan olaya benzetip otomatik tepki vermeye devam edeceksiniz. Geçmişle ilgili depoladığınız yükü temizlemeden hayatınızın değişmesini beklemeyin. Olaylara büyük pencereden bakın. Kişiselleştirmeyin. Büyük resimde olan bitenin o an hiç bilmediğiniz bir anlamı olduğunu hatırlayın. O anki çatışmanın 10 sene sonra hiçbir anlamı kalmayacağını düşünün. “Yaşadığım bu durum bana ne öğretiyor, bundan ne ders çıkarabilirim?” diye kendinize sorun. Varsayımda bulunmayın. “Bana çiçek getirmedi, demek ki beni sevmiyor.” Neden çiçek getirmediğini öğrenmeye, anlamaya çalışın. Beklediğiniz şeyi önce siz verin. İlgi bekliyorsanız, ilgi; anlayış bekliyorsanız anlayış… Yani bulmak istediğiniz şeyi önce kendinizde yaratın. Bu yazıyı okuduktan sonra, “söylemesi kolay ama” diyerek söze başlamayın. Yazıyı tekrar okuyup gerçekten küçük küçük de olsa neleri değiştirebileceğinize bir daha bakın.
alıntıdır