29 Mart 2013

Tatlı Krizleri İle Savaşmanın 10 Yolu


Az miktarda tüketin… Yapılan araştırmalar canı tatlı isteyen kişilerin eninde sonunda o tatlıyı tükettiğini gösteriyor. Bu nedenle canınız tatlı istediğinde az miktarda tüketmek yardımcı olacaktır. Gün...lük 150 kaloriyi aşmayacak bir tatlı tüketiminin vücuda çok zararlı olmadığı düşünülüyor. Amerika Kalp Sağlığı Derneği’nin açıklamasına göre Amerikalılar günde 22 çay kaşığı şeker tüketiyor, önerilen maksimum miktar ise kadınlar için altı, erkekler için dokuz çay kaşığı dolusu şeker.
Tatlı ile diğer besinleri karıştırın… Tatlıdan alacağınız kaloriyi azaltmak ve daha az miktarda tatlı tüketerek tatlı damağınızı kırmak istiyorsanız, besinleri karıştırmalısınız. Örneğin çikolata sosuna bandırılmış muz ve çilek tüketmek veya direkt çikolata yemek yerine fındık ve bademli drajelerden tüketmek hem daha az miktarda tatlı ile tatlı isteğinizi kesmenize hem de daha az kalori almanıza yardımcı olur. Ayrıca karışım tatlılar, kan şekeri daha yavaş yükselip daha yavaş düştüğünden ötürü tatlı tüketimine bağlı hızlı acıkma ihtimalinizi de azaltmış olursunuz.
Şekersiz sakız çiğneyin… Şekersiz fakat şeker tadı olan aromalı sakızlardan çiğnemek tatlı ihtiyacınızı azaltabilir. Yapılan bazı bilimsel çalışmalar, sakız çiğnemenin yemek yeme isteğini azalttığını göstermektedir.
Meyve tüketmeye çalışın… Canınız tatlı istediğinde taze veya kuru meyveler ile bu ihtiyacınızı bastırabilirsiniz. İş yeri çekmecenizde veya mutfağınızda aşırı kalorili şekerli atıştırmalıklar yerine kuru kayısı, kuru incir, hurma, kuru erik gibi tatlı ama sağlıklı atıştırmalıklara yer açın.
Odağınızı değiştirin… Canınız gün boyunca tekrar tekrar tatlı bir şeyler tüketmek istiyor ise odağınızı değiştirmelisiniz. İmkân varsa yürüyüşe çıkmak tatlıyı unutturacak en iyi yöntemlerden biridir. Bilgisayar oyunları, gazete, dergi ve kitap okumak gibi faaliyetler ilk on dakikasından sonra genelde tatlı ihtiyacını ortadan kaldırır. Tatlı istediğinizde evi toplamak, en yakın arkadaşınızı arayıp sohbet etmek hatta günümüz dünyasında sosyal medyada zaman harcamak tatlıyı unutturacak yöntemlerden sayılabilir.
Kaliteli tatlı tüketin… Şeker ve gofretler yerine yoğun kakaolu bitter çikolataları, hamur tatlıları yerine meyveli ve sütlü tatlıları tercih edin. En azından tatlı isteğinize mağlup olduğunuzda, sadece şeker değil, vücudunuz için gerekli olan bazı vitamin, mineral ve diğer besin öğelerini de almış olursunuz.
Düzenli beslenin… Uzun süre aç kalmak, ana öğünleri atlamak gibi beslenme yanlışları tatlıya olan isteğinizi arttırabilir. Günde 3 saatten uzun aç kalmayacağınız ve aralarda sağlıklı atıştırmalıklar tüketeceğiniz bir beslenme planı tatlıya olan isteğinizi ciddi anlamda azaltır.
Destek alın… Eğer üzüntü, stres gibi duygusal durum değişiklikleri tatlı krizlerine yol açıyorsa ve bu hayatınızda artık çözümlenemeyen ve sürekli tekrarlanan bir hal aldı ise destek almayı düşünebilirsiniz. Unutmayın ki, hiçbir besin veya içecek hayatınızdaki problemleri çözemez. Hayatınızda ciddi bir mutsuzluk kaynağı var ise onu tatlı yiyerek yenemeyeceğinizin farkına varmalısınız. Tatlının problemi sadece erteleyen anlık bir çözüm olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Kendinizi ödüllendirin… Tatlı krizlerinize karşı açtığınız savaşı bütün hafta hafif sıyrıklar ile atlattı iseniz, haftanın sonunda kendinizi ödüllendirmelisiniz. Yemeğin bir ödül olmadığını unutmayın. Çok beğendiğiniz kazak veya en sevdiğiniz yazarın yeni kitabı gibi. Bu ödüller tatmin etmiyor ise 150 kaloriyi aşmayan bir tatlı ile kısa dönemli bir ateşkes ilan edin.
Hep aynı taktiği uygulamayın… Canınız her tatlı istediğinde kuru kayısı tüketmek veya en yakın arkadaşınızı aramak gibi aynı yöntemler ile yol almaya çalışırsanız başarısız olabilirsiniz. Bu nedenle canınız her tatlı istediğinde başka bir taktik uygulamaya çalışmalısınız.

alıntı

Siyahlardaki Gücü Keşfedin...


Yediğiniz besin ne kadar koyu renkli ise o kadar çok antioksidan madde içermekte, kanserden korumakta, hastalık savaşçısı fitokimyasallar içermektedir.
Siyah rengi çok da gözümüze hoş gelmeyebilir ama son çalışm...alar diyor ki; özellikle siyaha yakın renkteki besinler yakın zamanda süper besinler olarak adlandırılacak. Elbette hepimiz sebze veya meyve tüketirken en parlak, en canlı renkte olanları tercih ediyoruz ama diyetimize biraz da siyah eklemek faydalı olacak.
Siyah fasulye

Beslenme alışkanlıklarımız arasında pek yer almayan siyah fasulye görüntü olarak itici olsa da lezzette kuru fasulyeden daha lezzetli denebilir. Ayrıca içeriğindeki fitokimyasallar nedeniyle diğer besinlere göre biraz daha fark yaratıyor ve en güçlü anti kanserojen besinler arasında gösteriliyor. Yakın zamanda Harvard’da yapılan bir çalışmaya göre de şeker dengesini sağlıyor. Bu nedenle gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir besin.
Böğürtlen

Kalori değeri düşük, besin değeri açısından oldukça zengin olan böğürtlen özellikle kansere karşı koruyucu, bağışıklık sistemini güçlendirici, şeker ve kolesterol düşürücü, kan basıncını dengeleyici, sinir sistemini onarıcı mucizevi bir meyvedir. Diyetinizde diğer meyveler kadar yer alması gerekmekte.
Siyah mercimek

Kırmızı ve yeşil mercimekten besin değeri açısından çok farkı olmayan siyah mercimek lif açısından biraz daha zengin olması nedeniyle kolesterol seviyesini düşürücü bir özelliğe sahip.
Siyah susam

Görüntü olarak çörekotuna benzeyen siyah susam daha çok uzak doğu ülkelerinde kullanılan bir bitkidir. Sindirimi hızlandırıcı, bağırsak problemlerini giderici etkisi bulunmaktadır. Mineral bakımından da oldukça zengin olan siyah susam bakır içermesiyle kan damarlarını, eklemleri ve kemikleri güçlendirir.
Siyah mantar

Kanser savaşçısı olan siyah mantar yapılan çalışmalara göre menopoz sonrası meme kanseri riskini azaltmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirip enerji metabolizmasını da etkilemektedir.
Siyah Çay

Biz diyetisyenler yeşil çay tüketimini daha çok öneririz ama siyah çayın faydalarını da göz ardı etmemek gerek. Kalp hastası olup düzenli siyah çay içenlerde içmeyenlere göre daha sağlıklı bir damar yapısı gözlenmektedir. Flavonoid açısından oldukça zengin bir bitki.
Siyah pirinç

Pirinç glisemik indeks açısından oldukça yüksek bir besin bu nedenle çok sık tüketmemekte fayda var ama siyah pirinç onun kadar tehlikeli değil ayrıca enflasmasyon azaltıcı bir etkisi de olacak. Antosiyanin adlı maddelerden oldukça zengin yani güçlü bir kanser savaşçısı.

 

Yargılar üzerine güzel bir hikaye



O sabah acelem yoktu. Tramvaydan indim, yavaş adımlarla etrafı izleyerek yürümeye başladım. Bu esnada gözüme önümde yürüyen ve benimle birlikte tramvaydan inen üç kişi takıldı.
En öndeki sanki arkasından biri kovalıyormuş gibi hızlı adımlarla yürüyordu. Arkasından gideni bir hayli geride bırakmıştı. Kendi kendime:
“Bu adam hayatta mutlaka başarılı olur.” diye düşündüm.
Onun arkasından giden, sakin adımlarla ilerliyordu.
“Belki bu adam da hayatta bir şeyler başarabilir.” diye mırıldandım.
En arkadan giden ise sanki nereye gideceğini bilmiyormuş gibi sallana sallana ve etrafı seyrederek yürüyordu.
Onun içinse: “İşte!” dedim, “Hayatta hiçbir işe yaramayacak bir serseri!”
Derken aklıma bir şey geldi. Ben bu adamların her üçünün de gerisindeydim!
Evet, başkalarının hâli ile uğraşan kendi hâlini göremez. Başkalarının kusurunu araştırmak, insanı kendi kusurlarını görmekten alıkoyan çok çirkin bir hastalıktır
fw mail

Nerede yaşadığın kaç paran olduğu beni ilgilendirmiyor bitkin veyaralı, keder dolu ve umutsuz bir geceden uyanıp kendin içingerekenleri yapabildiğini bilmek istiyorum.



Yaşamak için ne yaptığın beni ilgilendirmiyor, ne için kıvrandığını, kalbinin özlemine kavuşabilmek için hayal etme cesaretinin olduğunu bilmek istiyorum,
... Yaşın önemli değil, sevgin, hayallerin ve yaşam serüvenin uğruna gerektiğinde bir aptal gibi görünebildiğini bilmek istiyorum.
Ayını çevreleyen yıldızlar beni ilgilendirmiyor içindeki acının tam ortasına dokunabildiğini yaşamın ihanetlerinden ders alabildiğini, üzülme korkusundan sıyrılabildiğini bilmek istiyorum.
Saklamaya, değiştirmeye veya çözmeye uğraşmadan acılarımıza katlanabildiğini görmek istiyorum.
Sevinçlerimizi paylaşıp, vahşi hayatla dans edebildiğini bu coşkunun, pervasızca, gerçekliğine bakmadan insan olmanın sınırlamalarını anımsamadan saçının tellerinden ayağının ucuna kadar içini doldurabildiğini bilmek istiyorum.
Bana anlattıklarının doğruluğu önemli değil, kendine dürüst olmak adına, başkalarını hayal kırıklığına uğratmadığını, kendi ruhun ihanet etmeden, ihanetin ağırlığına dayanabildiğini bilmek istiyorum.
İnançlı ve sadık olduğunu her geçen gün sevimli olmasa da yaşamını kaynak aldığın bu güzelliği görebildiğini bilmek istiyorum.
Yanlışlarımız ile yaşayabildiğini, hala bir gölün kıyısında durup, gümüş dolunaylara Evet! diye bağırabildiğini bilmek istiyorum.
Nerede yaşadığın kaç paran olduğu beni ilgilendirmiyor bitkin ve yaralı, keder dolu ve umutsuz bir geceden uyanıp kendin için gerekenleri yapabildiğini bilmek istiyorum.
Kim olduğun, buraya nasıl geldiğin ilgilendirmiyor beni ateşin ortasında benimle durup, geri çekilmediğini bilmek istiyorum.
Nerede kiminle ne çalıştığın beni ilgilendirmiyor her şeyden ümidini kestiğinde seni ayakta tutan gücü bilmek istiyorum.
Boş zamanlarda kendinle yalnız olabildiğini, bu birliktelikten mutluluk duyduğunu bilmek istiyorum..

"Oriah Mountain Dreamer

Bu Harika 9 Besinle Metabolizmanızı Harekete Geçirin!

Seçmek Ve Seçilmek ÜZERİNE...



mistik dükkan

Şöyle Pembe Panjurlu Bir Evimiz Olsa...

Dostum; güneşe bak, toprağa bak, suya bak, buluta bak, fakat ARKANA BAKMA !...

Burcunuz Ve Aşkınız Ve Tutkularınız...Kaçırmayın...


KOç
Koç burcu aşkta son derece tutkulu ve arzuludur Âşık olması için içinden yükselen dürtülere uyması yeterlidir Çok hızlı âşık olabilir Cinsel potansiyelleri yüksek olan Koç burcunun özellikle erkekleri bir kadında güzellik ve çaresizlikten çok etkilenirler Kadınlar ise sevdiklerine karşı çok kı...skanç olabilirler

BOğa
Boğa burcu cinsel potansiyeli en yüksek ve tutkulu burçlardan biridir Onun için cinsellik yemek içmek kadar doğal ve çok gerekli bir şeydir Cinselliğe çok önem vermesine rağmen partnerini değiştirmekten pek hoşlanmaz Sevdiğine sadıktır

İKİZLER
İkizler burcu için cinsellik içten gelen bir dürtü değil daha çok deneyseldir Aşkta tutkuyla hareket etmekten çok zihniyle hareket eder Çok sık partner değiştirmesiyle tanınan İkizler'in bu davranışının nedenleri arasında çok hızlı değişen duyguları ve zihin yapısı vardır Çok hızlı olması ve her zaman daha iyiyi araması yüzünden bazen aynı anda iki kişiyi idare edebilir

YENGEÇ
Duygusal Yengeç’in aşka ve cinselliğe yaklaşımı da son derece duygusal, romantik ve koruyucudur Aşkı için kendini adayabilir ve çok az şey bekleyerek sevebilir Aşkta tutkudan çok sevgiye önem verir Fakat bir Yengeçle ilişkiyi bitirmek o istemedikçe pek mümkün olmayabilir Çünkü sevdiği zaman aşkından asla vazgeçmeyecek, sonuna kadar mücadele edecektir

ASLAN
Aslanların aşkları genellikle herkesin dikkatini çeken, gösterişli ve tutku doludur Gösterişli duygularla sevdiklerini şımartmaya bayılırlar Her zaman takdir edilmeyi bekledikleri için eşlerine karşı sık sık hayranlık uyandıracak davranışlar sergilerler Karşılığında da eşlerinden de özellikle cinsel konularda övgü beklerler İlişkilerinde de hep yöneten ve koruyan taraf olmayı isterler

BAŞAK
Her zaman son derece akılcı, eleştirici ve mükemmeli arayan Başak burcu için tutkulu demek çok zordur O her şeyde olduğu gibi aşkta da işin pratik ve faydacı yönüyle ilgilenecektir Aslında pek gösteremese de sevgi doludur Ve sevdiğini mutlu etmek için de ona her türlü hizmet etmekten geri kalmayacaktır Bir ilişkide çok heyecan verici olmasa da daima sadık bir partner olacaktır

TERAZİ
Son derece çekici olan Terazi insanları, herkes tarafından takdir görmek ve beğenilmek isterler Sevgiye, sempatiye ve dostluğa duydukları ihtiyaç yüzünden yanlış bir şey yapmaktan ve eleştiri almaktan da çok korkarlar Bu yüzden gerçek duygularını göstermek onlar için zordur Bulundukları ortamın ve yaşadıkları olayların güzelliğine ve uyumuna çok önem veren Terazi'ler birine âşık olmadıkları zaman bile aşkın kendisine âşıktırlar Sanatçı ruhlu oldukları için her şeyde estetik, güzellik ve incelik ararlar Cinsellikten çok romantizm onlar için önemlidir

AKREP
Bütün burçlar içinde en tutkulu ve seksi burç Akrep'tir Cinsellik onların doğalarında vardır Sevdikleri zaman duygularını çok yoğun olarak yaşar ve hissettirirler Duygularına karşılık alamıyor olsalar da, onlar için hiç fark etmezİstediklerini elde etmek için ölene kadar uğraşabilirler Aldatılmaya hiç tahammülü olmayan Akrep insanı çok kıskanç ve şüphecidir Zaten bir Akrebi aldatmak da pek mümkün değildir Derin sezgileri sayesinde olanı biteni hemen anlayacaktır

YAY
Her zaman macera arayışında olan özgür ruhlu Yay insanı sıcakkanlı ve çekicidir Tutkuları daha çok spora ve öğrenmeye yöneliktir Böylece enerjisini cinsellikten çok, bu alanlara akıtabilir İlişkilere daha çok idealist ve dostane bir tavırla yaklaşabilirler Kendisini kısıtlamayacak, öğrenmeye ve gelişmeye açık maceracı bir partnerle güzel bir ilişki yaşayabilirler

Oğlak
Bir Oğlak daima hedefine tutkundur Bu hedef daha çok kariyeri ile ilgili olmasına rağmen bazen bir sevgili de olabilirAma bu sevgili de daima sosyal konumu dolayısıyla yanında taşımaktan iftihar edebileceği ve kariyeriyle ilgili hedeflediği konuda kendisine destek olacak bir eştir İlişkiye sevgi ve tutkudan çok sorumluluk anlayışı ile yaklaşırlar

KOVA:
Kova'lar toplum kurallarının dışına çıkmayı severler Bu yüzden de çevrelerinin onaylamayacağı kişilerle birlikte olmak onlara çok cazip gelebilir Aslında onun tek gerçek tutkusu özgürlüktür Bu ilişkilerine de yansır Bu yüzden genellikle kendi özgürlüklerine engel olmayacak kişilere âşık olurlar veya içinde yaşadıkları toplumun kurallarına karşı gelen asi ruhlu birine âşık olabilirler Böylece toplumun kurallarından özgürleşerek farklılıklarını ortaya koyarlar

BALIK
En hayalperest ve romantik burçlardan birisi olan Balık'ın asıl tutkusu hayal kurmak ve hayalleri için yaşamaktır Aşk onun hayal gücünü tetikler Bu yüzden aşık olmaya hep hazırdır Duyguları kolayca harekete geçer ve kendilerini duygusal yönden heyecanlandıran kimselere kolayca aşık olurlar Zaten baştan çıkarılmaya çok isteklidirler
Aşık olunca da son derece fedakar davranabilirler Fakat çoğu zaman aşık oldukları kişinin aslında hiç de düşündükleri gibi olmadığını anlayıp büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirler Neyse ki fazla takıntılı değillerdir Bu ruh halleri kolayca değişir ve yeni bir aşkın hayalini kurmaya başlarlar

Kaynak: Litsi Arditi

ROBİN BİR YIL DAHA OKUYACAK MI ?



Meşhur Amerikan Üniversitelerinden birinde, dünyaca ünlü bir Hukuk
Profesörü olan John Tomkins öğrencilerinin katıldığı yıl sonu
imtihanlarını değerlendiriyordu.

21 yaşındaki Robin adlı öğrenci hariç tüm diğerleri geçer not alıp
başarıyla mezun olmuşlardı.
... Robin, maalesef bir yıl daha okumak zorundaydı.
Akademik yılın bitmesine bir hafta daha vardı ve Robin ertesi sabah
okula her zamankinden ve herkesten çok daha erken gelmişti.

Profesör John Tomkins'in ofisinin kapısını tıklattı ve içeri girdi.
"Hocam" dedi...  "Ailemin maddi durumu çok kötü ve beni bunca yıl
okutabilmek için yaptıkları fedakarlıkları anlatmam mümkün değil ve
mezun olmadığımı duyarlarsa çok üzüleceklerdir.
Sizden rica ediyorum, hatta yalvarıyorum, ne olur şu notumu yükseltip
beni geçiremez misiniz?".
"Kesinlikle mümkün değil"  dedi profesör...
böylesine bir şey yapmam hem etik kurallara aykırı ve de ayrıca
yasalara da karşı.
Dünya çapında isim yapmış bir hukuk profesöründen böyle bir talepte
bulunman bile beni şaşırtıyor doğrusu.

"Peki hocam"  diye devam etti Robin...
"Size, tamamen gerçek ve tamamen hukuka dayalı bir soru sorsam ve siz
bunun cevabını bilemezseniz, benim notumu  "A"  olarak değiştirir
misiniz?"..

Profesör bir iki saniye düşünür ve basit bir üniversite öğrencisinden
gelebilecek herhangi bir hukuk sorusuna kesinlikle yanıt
verebileceğine kanaat getirir ve: "Tamam,  anlaştık...  Hadi bakalım
sor sorunu" der.

Robin toparlar kendisini ve başlar;
"Gerçek bir vaka düşünün ki: mantığa ters ama yasaya uygundur...
aynı zamanda yasaya ters ama mantığa uygundur...
ve yine, hem mantığa hem de yasaya terstir".

Profesör kafasını kaşır, düşünür... düşünür... düşünür, terlemeye
başlar ve Robin'den bir gün izin ister.
Gizlice tanıdığı diğer profesör meslektaşlarına danışır... ama
nafile...  takılmıştır, bulamaz bir açıklama ve mecburen Robin'e  "A"
notunu verip onu hukuk fakültesinden mezun eder.

Ertesi gün Profesör sınıfta tüm öğrencileri mezun olabildikleri için
tebrik konuşmasını yapar ve kendilerine veda etmeden önce bir soru
soracağını söyler ve devam eder;
"Gerçek bir vaka düşünün ki: mantığa ters ama yasaya uygundur...
aynı zamanda yasaya ters ama mantığa uygundur...
ve yine, hem mantığa hem de yasaya terstir".

Profesörün şaşkın bakışları arasında, tüm öğrenciler ellerini
kaldırmışlardır...
öğrencilerden birisine soruyu yanıtlaması için işaret eder.

Öğrenci ayağa kalkar ve başlar;

"Hocam, siz 75 yaşındasınız ve 30 yaşında çok güzel bir bayanla evlisiniz.
Bu mantığa ters ama yasaya uygundur.
Eşiniz sizi 21 yaşında bir erkekle aldatıyor.
Bu yasaya ters ama mantığa uygundur.
Siz bu 21 yaşındaki erkeğe mezun olabilmesi için  "A"  notu verdiniz.
Bu hem mantığa hem de yasaya terstir"....


Dayak Yiyenlere MÜJDEE!! Eşek Sudan Geliyo :)))

Zor Günlerini Tek Başına Atlatmış Olan Kadını, Güzel Şeyler Vaad Edip Kandıramazsın...

Ne Bakıyon?

Kendi karanlığından KORKMA.




Kendi karanlığından KORKMA.

Hepsi SENSiN.

Dışarıda tehlike YOK.

Hiç kimse ZARAR veremez sana.

İçindeki karanlığa dönüp de bakabilirsen, AYDINLANACAKSIN.

Hadi bu kez dön ve bak ona...

Yüzleş...

O zaman

NE yalnızlıktan,

NE ölümden,

  NE de düşlerinden korkacaksın.

OSHO ***


G Ü Ç : istediğinizde TANRI sizi güçlendirmek için karşınıza zorluklarçıkaracaktır...



G Ü Ç : istediğinizde TANRI sizi güçlendirmek için karşınıza zorluklar çıkaracaktır...
B İ L G E L İ K : istediğinizde TANRI size çözmeniz için sorunlar verecektir...
Z E N G İ N L İ K : istediğinizde TANRI karşınıza daha zor ve büyük işler çıkaracaktır...
C E S A R E T : istediğinizde TANRI size üstesinden gelmeniz için tehlike verecektir...
S E V G İ : istediğinizde TANRI size yardım etmeniz için sorunlu insanlar verecektir...
İ Y İ L İ K : istediğinizde TANRI size fırsatlar verecektir...
Ne istemişsek,o alanda bir nevi sınava tabii tutuluruz..

Hiçbir Şey Aniden Olmaz...


Bazen kabul etmesi zor ama hiçbir şey aniden olmaz. Bir gün uyanıp da ön bahçemizde tamamen büyümüş bir ağaç bulmayız çünkü fiziksel dünyada her zaman bir süreç vardır.

Yaptığımız her hareket hayatımızda olumlu veya olumsuz bir şeyi ortaya çıkaracak bir tohum eker.

Bugünkü iyi bir hareket en çok ihtiyacımız olduğunda bir nimet olarak ortaya çıkabilir.