2 Mayıs 2013

Süpürgede Olsa Kurallara Uymalı...

Hıdırellez Nedir ? Neler Yapılır – Nasıl Dilek Tutulur ? 5 Mayıs'ıKaçırmayın...





Hıdırellez Nerelerde Kutlanır ?

Hıdrellez kutlamaları genel olarak yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, bir türbe ya da yatırın yanında yapılmaktadır. Bu gibi yerlere bu nedenle Hıdırlık denildiği de olur.  Hıdrellezde baharın taze bitkilerini ve taze kuzu eti ya da kuzu ciğeri yeme adeti vardır. Baharın ilk kuzusu yenildiği zaman sağlık ve şifa bulunacağına inanılır. Bugünde kırlardan çiçek veya ot toplayıp onları kaynattıktan sonra suyu içilirse bütün hastalıklara iyi geleceğine, bu su ile kırk gün yıkanılırsa gençleşip güzelleşileceğine inanılır.





Hıdırellez Gecesinde Neler Yapılır ?

Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır. Yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır. Ev, bağ-bahçe, araba isteyen kimseler, Hıdrellez gecesi gül ağacının altına istediklerinin küçük bir modelini yaparlarsa Hızır’ın kendilerine yardım edeceğine inanırlar. Aynı zamanda dileklerini kırmızı kurdaleye bağlayıp gül ağacına asarlar. Bir yıl boyunca dileklerinin yerine gelmesini beklerler. Bazı kimseler de ateş yakıp, dilek dilerler. Ondan sonra yaktıkları ateşin üstünden atlarlar.



Hıdırellezde Neler Yapılır – Nasıl Dilek Tutulur ?

Yüzlerce yıldır kutlanan Hıdrellez’de bereket ve bolluk getirmesi için kapı, pencere, yiyecek kapları ve para keselerinin ağızları açık bırakılır. İçinde para bulunan kaseler gül dalına asılır veya dibine bırakılır. Bu paralar ertesi gün alınarak saklanır ve yıl boyunca harcanmaz. Ev, araba isteyen kimseler, Hıdrellez gecesi gül ağacının altına istediklerinin küçük bir modelini yaparlarsa Hızır’ın kendilerine yardım edeceğine inanırlar. Ve aynı zamanda dileklerini kırmızı kurdaleye bağlayıp gül ağacına asarlar. Bir yıl boyunca dileklerinin yerine gelmesini beklerler. Hıdırellez törenlerinde yapılan etkinliklerden biri de kötülüklerden temizlenmek amacıyla ateşin üzerinden atlamaktır. Merzifon ve yöresinde Hıdırellez ile ilgili geleneksel kutlamalar sırasında şunlar yapılır: Hıdırellez’in her yıl 5 Mayıs günü ikindiden sonra başladığına inanılır.

5 Mayıs günü ikindiden sonra, genellikle kadınlar, Kümbet Hatun Türbesi’ni ziyarete giderler.Türlü dileklerde bulunup,mumlar yakıp,dua ederler. Dileklerini, türbe çevresindeki küçük taşlarla ya da önceden hazırladıkları modelize şekilleri herhangi bir yere bırakarak yaparlar. 5 Mayıs günü akşamı, gül dallarına paralar asılır.(Eskiden kese içine para dikilip gül dibine gömülürmüş.) ya da açık cüzdan bırakılır. Böylelikle bolluk ve berekete ulaşmak, varlıklı kişiler olmak düşlenir. Asılan paralar ya da cüzdanlar 6 Mayıs sabah erkenden geri toplanır. Evdeki her kişi için yedi fasulye ya da yedi nohut ekilir, gelebilecek kötülüklerin bunlara gelmesi dilenir. 5 Mayıs akşamı evlenme çağına gelmiş kızlara bulaşık yıkattırılmaz. 5 Mayıs günü (Nişanlılar arsında) oğlan evi, kız evine Hıdırellez Kurbanı, olarak süslenmiş bir koç gönderir. Bu kurban ertesi gün kesilerek birlikte yenir. Yemeğe çağırılanlar, çarşaf, havlu yemeni ve gönüllerinden kopan armağanlar getirirler. Getirilen armağanlar ipler üzerinde sergilenir.

KISMET İÇİN: Evlenmek isteyen kızlar gelin maketi yapar ve gül dalına asarlarsa evlenecekleri kişiyi düşlerinde göreceklerine inanılır. Aynı amaçla tuzlu yiyecekler yiyip su içmeden yatmak gelenektendir. Düşlerinde kendilerine altın tastan su verecek kişinin koca adayı olduğuna inanılır. Evlenmekte gecikmiş olanlar o gece başlarının üzerinde kilit açtırırlar.

ŞANS İÇİN: O yıl şansının açık olup olmadığını denemek için başvurulan uygulamalar da vardır: Anadolu’nun birçok yöresinde 5 Mayıs gecesi, kapının önüne süt dolu bir tas konulur, bu süt yoğurda dönüşürse evin bereketinin artacağına, evdekilerin şansının açılacağına inanılır. Yalnız, uğurun bozulmaması için kimsenin bu konuda birbirine soru sormaması gerekir. Aynı amaçla, boyları eşit iki yeşil soğandan birine beyaz diğerine siyah iplik bağlanır. Ertesi gün bakıldığında beyaz iplik bağlı olan daha çok büyümüşse o yılın uğurlu geçeceğine yok eğer siyah iplikli daha çok büyümüş ise yılın çileli geçeceğine inanılır.

Cennetin ve Cehennemin Kapıları


Bir Samuray, Zen üstadı Hakuin’ in karşısına dikilip şu soruyu sordu: “Gerçekten de cennet ve cehennem var mıdır?” Üstad: "Kimsiniz?" “Bir samurayım.” ... “Sen mi?” diye dudak büktü Hakuin , “Kendine baksana bir...


Hangi efendi senden doğru dürüst hizmet umabilir? Daha ziyade dilenciyi andırıyorsun!” Sinirden kıpkırmızı kesilen samuray kılıcını çekti. Hakuin susmak bilmiyordu: “Vay! Kılıcı da varmış!


Ama o kadar beceriksize benziyorsun ki nasıl olsa kafamı kesemezsin!” Kanı beynine sıçrayan samuray kılıcını kaldırdı. Ustaya vurmaya hazırdı. O anda Hakuin sakince, "işte cehennemin kapıları böyle açılır” dedi. Üstadın serinkanlı tavrına şaşıran samuray kılıcını kınına soktu ve saygıyla eğildi.


Üstad sözünü şöyle bitirdi: “Cennetin kapıları da böyle açılır

Boşuna süslenmeyin, yüzü güzel olan değil, bahtı güzel olan mutlu olur...

80'li yıllarda biz öğrenciydik ve nasıldık bir bakın:


Saçlara jöle, tırnaklara oje, sürülemez, spor ayakkabıyla okula girilemezdi.
Erkekler kravat, kızlar fiyonk takmadan, yaka ve tırnak kontrolü yapılmadan derse girilemezdi.
... Sabahları bahçede sıra olunur, pazartesi sabah Cuma öğleden sonra müdür konuşma yapar, özel günlerden biriyse saygı duruşu yapılır ve gerçekten saygıyla durulur, İstiklal Marşı okunurken dik durulur, konuşulmaz, saygı duyulurdu.
Öğretmenlerle dalga geçilemez, veli toplantıları aileye korkarak bildirilir, okulda "konuştuğun" (sevgilin) varsa sadece bahçede yan yana yürünürdü.
Forma ile okula gidilir, eve gelene kadar forma çıkarılmazdı. Gömlekler pantolonların - eteklerin, içine sokulur, okul renkleri dışında bir renk giymek yürek isterdi.
Küpe, kolye, yüzük, bilezik hafta sonları takılır, saçlar erkeklerde tıraşsız, kızlarda 3 boğum örgüsüz ise disipline gidilirdi.
Cep telefonu yoktu, internet de yoktu ama yine de öğrenciler birbirleri ile haberleşirdi.
Biyoloji dersinde üreme konusu anlatılırken utanılır, aruz ölçüsü ezberlerken delirilir, milli güvenlik hocaları askeri disipline sokmaya çalışırdı.
Okul kitapları üzerinde sevilen sanatçı resimlerini olduğu klasörlerde taşınır, ders yılı başında mutlaka kap kâğıdıyla kaplanır, etiketler yapıştırılır, etikete adı-soyadı- sınıfı- hangi dersin kitabı olduğu yazılır, o derse ait defterler de kolaylık olsun diye aynı desen kap kâğıdıyla kaplanır, ders sırasında yanında kitabı olmayan azarlanırdı.
Sınıflar kalabalık olsa da çıt çıkmadan ders dinlenir, boş derslerde sınıftan çıkılmaz, ders saatlerinde okul sınırlarını ihlal etmek isteyenlere acınmazdı.
Ödevler mutlaka yapılır, dönem ödevleri için kütüphaneler, meydanloueres, ana ya da temel britanikalar taranır, ödevler elle ve mutlaka dolmakalemle yazılırdı.
Yat denince yatılır, sabah okula servis yerine otobüsle gidilir, bazen çanta yoklaması yapılır, okula yasak bir şey getirilemezdi.-okulun herhangi bir yerinde sakız çiğnenemez, derslerde bir şey yenemez, su içmeye gitmek için izin istenirdi.
Birine uyuz olduysak öğretmene şikâyet eder, asla kendimiz sopayla, bıçakla girişmez, çeteleşmez, okul dışında bile kavga etmezdik. Bilirdik ki kavga edersek evde ya da okulda bi posta daha dayak var.
Kızlarla erkekler birbirine mesafeli durur, el şakası yapmaz, küfürlü konuşmaz, efendilik bozulmazdı.
Yerli malı haftası sınıf pikniğine döner, her tür yiyecek bulunur ve biz bu yemekleri paylaşırdık.
Kitap okurduk örneğin, ödev bile olsa okurduk. Değiştirip kitapları öyle okur, kütüphaneden kimlik çıkartır kütüphanede okurduk.
Biz öğrenci gibi öğrenciydik. Saygılıydık, tertipliydik, edepliydik...
Biz çok güzel öğrencilerdik. Çok zor da olsa o dönemlerde hayat, şimdikiler gibi kayıp kuşak değildik. Hayatın bir anlamı vardı ve biz bunu bilmesek bile hissederdik

Kaynak: Hayat Güzeldir...

Hangi Burç Neden Yalnız ?...


BALIK, sabır taşına döndün be yavrum, salla şu kalpsiz insanları, senin değerini bilebilecek çok insan yok, dünya içinde dünyan var, cennet.

KOVA, Canım sen fazla seçicisin, en iyisi, en güzeli hep senin olmalı, kısacası herkesle olmaz, havan batsın diyorum.

OGLAK, ağırsın sen böyle bi herkese mesafeli, sakince baktığında hatalarında var, haketmeyen insanlara değer verme bence artık, başkasın.
...
YAY, sen bi dur bi yalnız kal, artık ciddi bi ilişki yaşaman şart, biri bizi kendimize getirsin artık.

AKREP, sokar affetmez, rahat duracaksın canım, akıllı olacaksın, sadık kalacaksın, yalan olmayacak, valla verir zehri, sonra mal olursun.

TERAZİ, tam bir kararsız gibi görünsede, aklına ve kalbine aynı anda hükmedildiğinde tam bir deli aşık olabiliyor, ah yerim şu bakışa bak.

BAŞAK, hayatta her şeyin bi bedeli var, senin farkın ortada, bırak konuşsunlar, eski sevgililerin kıvranıyor şuan, aman kim takar onları.

ASLAN, seni bana verecekler sabahtan akşama şımartıcam, doğuştan havalısın, teksin, tavrın bakışın, seni aldatmak öküzlüktür

YENGEÇ, gevşek olmayacaksın, onu gereksiz kıskandırmaya sakın çalışmayın, çabuk kırılır ve izi kalır, aşırı vefakarsın balım, anlayana.

IKIZLER, neyi sevdiğini, neyi özlediğini öğrenmek için, bir ömür tüketebilirsiniz. Kimseyle yarışı yok, zaten kraldı bunun babası, olay o.

BOĞA, aman bırak, asaletin yeter, her seviyorum diyen sevseydi, vefa bilmez bu salaklar, senin duruşun tek başına aşk filmi, kıskanan çok.

KOÇ, sen isteyince olucak o iş başka yolu yok, gereksiz tripleri sindirecek halin yok, alman gereken kararlar var, sakin ol, bitanesin

Kaynak: Litsi Arditi

Tembelliğin 5 Belirtisi...

Kiraz'ın Faydaları...



Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir. Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; ki bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşı koruyan antioksidan özellikleri sebebiyle kansere karşı seçenek oluşturabilirler). Aynı şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde hem anti-kanser bir oluşum, hem de anti-imflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler taşıyan bir antioksidandır.

FAYDALARI

· Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir.

· Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayabilir. Bu nedenle romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir.

· Kabızlığı önlemede etkilidir.

· Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine yardımcı olabilir.

· Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.

· Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında yardımcı olabilir.

· Nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur.

· İçerdiği meyve şekeri levüloz rahat sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir.

· A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde yardımcı olabilir.

· 20 kirazda 12 - 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir.

KULLANIŞI:
· 30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir.

VİTAMİNLERİ:

· 100 gram kirazda, 17 bin miligram C vitamini bulunmaktadır. Her insanın günde 60-80 miligram C Vitamini alması gerekiyor.

· B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum da bulunmaktadır

Semavii’den 2013 Mayıs Ayı Burç Yorumları...


 

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Bu ay Boğa burcunda yıldız yığılması var ve 10 Mayısta yine Boğa burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Sizi para konusunda etkileyecek Boğa yıldızları ve tutulma. Bu ay para konusuna dikkatinizi vermeniz ve akıllı bir para politikası uygulamanız lazım demek ki. Ancak masraflar da kaçınılmaz görünüyor. Mars ay boyunca Boğada olunca masraf olur ister istemez.

Öte yandan, uzun zamandır sürdürdüğünüz, özellikle Ekim’den beri üzerinde çalıştığınız bir işin de nihayetine gelmiş olmalısınız, sonunda işi istediğiniz noktaya getirebilirsiniz. Bundan sonra ne yapmalı düşüncesiyle, yeni bir para ve iş programına koyulursunuz ardından.

Kimi Koçlar sanki daha evvelden başvuru yaptığı ve haberini beklediği bir iş olunca, eski işinden istifa edecek görünüyor. Yani kiminize bir işten çıkıp diğerine girmek söz konusu.

Eski bir iş konusunda para harcatan bir takım resmi işlemler söz konusu kiminiz için de.

Kimi Koçlar ise, yönetim takımıyla birlikte yeniden para işleri üzerine bir konuşma, görüşme yapıp ona göre parasal hesaplarını yeniden düzenleyecektir.

Yani, para işleri bir taraftan iyi görünüyor, planlar iyi bir noktaya getirilmiş, bir sıkıntılı ve uğraş emek isteyen iş iyi bir noktaya getirilmiş görünüyor, ancak yeniden bir düzenleme, para planı da şart. Henüz daha bitmemiş akıllıca ve bir plan dahilinde para işlerini yönetmeniz.

Bu ay kimi Koçlar ise, yeni bir işin altına imza atabilir. Kiminiz de somut bir şey elde etmek adına bir imza atabilirsiniz, bu önemli bir şey, araba, ev gibi önemli somut maddi bir kazanımla ilgili.

Bu ay yetenekler konuşacak kiminiz için. Yeteneklerinizden para kazanmanın tam zamanıdır derim. Para gelecek yeteneğinizle ilgili bir işten.

Havadan para gelmesi bile söz konusu.

Özetle, bu ay tüm dikkatiniz parada.

10 Mayıstaki tutulma parada eski koşulları geride bıraktıran gelişmeler yaşatacaktır size. Bir konuda özellikle eski parasal şartlar geride kalacaktır. Dönemi kapatıp yeni bir döneme gireceksiniz.

Haydi Koçlar ha gayret derim, yakında kiminiz ev sahibi olacaksınız ona göre ayarlayın para işlerinizi. Jüpiter Yengeçe geçince, parasal işlerde eski süreç tamamen değişecektir, artık daha rahat bir dönem gelecektir. Az kaldı sabırla devam.

Kiminiz için bazı sağlık masrafları görünüyor. Ancak çabuk güzel sonuç alınan, ciddi olmayan bir durum. 

Ayın ikinci yarısında aile ile bir arada olmak, kardeşlerle bir takım konuları konuşmak üzre bir aradasınız. Yalnız, her kafadan farklı fikirler çıkabilir, kafanız karışabilir, ben ayın ilk yarısında ne düşündüyseniz, onun doğru olduğunu söyleyim size. Aklınızı birden fazla işe, birden fazla düşünceye verirseniz hesaplar kitaplar şaşar. Her şeyi sırayla ve bir plan dahilinde halledin derim.

İş yeri sahipleri ya da önemli iş projeleri üzerinde koşturanlar, ayın ikinci yarısında yeni müşteri alanları, yeni müşteriler yakalamak üzre aktif, sosyal, iş bitirici bir ruh haline gireceksiniz, girişkenliğiniz artacak, ancak, hızlı olun görüşmelerde fakat işin bağlanması konusunda acele yargılara varmayın derim. Çok kişi ile görüşeceksiniz ama kimi kuru kalabalık türünde.. Yeni işlerinizi somutlaştırmanız ve para kazanacak somut işlerin çıkması ancak gelecek ayı bulacaktır.

25 Mayısta Yay burcunda bir Ay tutulması var ayrıca. Bu günler civarında, yollar,a trafiğe, resmi işlere, tel görüşmelerindeki karışıklıklara dikkat edin, randevularınız karışabilir, bir yerlere gecikebilir ve panik yapabilirsiniz, bu sefer sakarlıklar ve ufak kazalar doğabilir. Acele etmeyin, kaçan kaçsın boşverin, nasıl olsa telafi edersiniz.

Ay sonunda bir ziyaretiniz olacak yakınlara. Kiminize de iş gezileri çıkacaktır.

Aşk ne durumda?

İlişkisi olanlar birlikteler. Ay boyunca Venüs size aşk konusunda mutluluk yaşatmak için göz kırpıyor, ilişkide, aşkta mutluluk adına sizi destek çıkıyor, gerisi size kalmış artık. Geçen ay Koç etkisinde yeni ilişkiye başlayan Koçlar ise, ilişkilerinde hızlı kararlar alabilir, ilişkileri çabuk ilerleyebilir.

Evli olan ve ayrıca boşanma yaşamış olan Koçlar ise, parasal bir konuda eşle birlikte hareket edecekler. Bir ortak mal, kazanım konusunda birlikte karar alacaktır.

Kimi Koçlar ise, eşinden ya da eski eşten bir konuda parasal destek alabilir..

 

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Ayın 20’ine kadar yıldızlar ağırlıklı olarak sizin burcunuzda geziyor. Ve üstelik 10 Mayısta 19.30 derecede burcunuzda halkalı güneş tutulması gerçekleşecek. Bu aya siz damga vuracaksınız anlaşılan.

Tutulma hayatınızı biraz sallayıp elek misali, ayıklamalar yaptıracak hayatınızda. Atmanız gereken bir alışkanlığı atmak için, bitmesi gereken bir işi bitirmek için zamanıdır derim.

En fazla da yeni başlangıçlar ve yeni sayfa açmak isteyenler için faydalı bir tutulma olacaktır.

Hayatınızın bir aşamadınsa, yeni bir yola girmeniz söz konusu. Hayatınıza bu alanda yenilik yapıp bir çeki düzen vermek, yenilemek için önemli bir dönemdesiniz. Gitmeyen şeyleri bir düşünün, hayatınızın artı-eski hesabını yapın bir derim. Ve isteklerinizi, kararlarınızı ortaya koyun derim.

Tabii bu tutulma ne fazla burcun ortasında doğanları etkileyecektir, yani 5-15 Mayıs arasında doğanları.

Mars da burcunuzda olunca ve Güneş’e yakın derecelerde seyredince, işin ucunda eylem var dedirtiyor. Sizi bir konuda harekete geçirecek, inisiyatifi elinize aldıracaktır yıldızlar.

Boğa burcu doğum haritanızda hangi evde ise, o evin hayat alanıyla ilgili bir bitiş ve başlangıç zamanıdır derim.

Kiminize aşk geliyor, var olan rutin hayatınızı değiştirmeye niyetli bir aşk. Kiminize yeni bir iş, kiminize kariyerde bir fırsat ve eski kariyer dönemini geride bırakmak söz konusu olabilir beraberinde. Kiminize de bir konuda rövanş almak söz konusu olabilir bir konuda. Ama tutulma enerjisi biraz sakıncalıdır. Öfke veya kinle hareket etmek daha sancılı sonuçlara doğru götürür insanı. Silah ters tepebilir, aman dikkat. Amacınızı kararlı ama dostane bir tutum içinde yaparsanız siz kazanırsınız.

Kimi Boğalar ise, daha önce birine yaptığı bir iyiliğin geri dönüşünü yaşayabilir. Çok eski bir tanıdıkla enteresan bir karşılaşma olabilir.

Bu ay özetle, herkes çok önemli bir zamanda, yılın en önemli ayı diyebilirim, bu ay yaşayacaklarını tüm yıla damgasını vuracaktır. Ona göre, iyi değerlendirin derim, gelen fırsatları amaçlarınız doğrultusunda güzel değerlendirin, krizleri de size yakışık bir kararlılık ve olumlu tavır içinde çözüme kavuşturun.

Tutulma kararlarınızı şaşırtmasın, biraz durun, düşünün ve ondan sonra tavrınızı, taktiklerinizi ayarlayın derim. Yani, tam da bir amacı gerçekleştirmek için zamanıdır, hayatınıza yeni bir sayfa açmak adına, kafanızı hiçbirşey bulandırmasın derim, güç sizde, ne yaparsanız ona göre sonuç alırsınız. Ne ektiğinize dikkat edin, onu biçeceksiniz.

Geçtiğimiz Ekim ayında ne yaşadınız acaba, o konuda bir dönemece getirecektir tutulma sizi. Çark sizden yana dönecektir. Ama koşullar kolay değil, bilin, sabırla ilerlemeye devam edin.

Bu ay sanat, siyaset, bilim vs ile ilgilenen Boğalar gündem aktörleri olacaktır, haklarında konuşturacaklardır.

Ayın ilk yarısında yapacağınız işler, girişimler ayın ikinci yarısında paraya dönüşecektir. Bireysel haritanız da iyiyse, iyi paralar kazanacaksınız bu ay. Parasal anlamda iyi bir ay sizi bekliyor.

Sağlık konusuna gelince, sağlık sorunu olan Boğalar bu ay özellikle boyun, boğaz bölgesine dikkat etsinler, ayrıca aşırı tatlı, kilo aldırıcı şeyleri azaltsınlar derim.

25 Mayıstaki tutulma günlerinde ise, kazancınızı artması nedeniyle kendinize aşırı güvenle düşüncesizce para harcama meylinde olabilirsiniz, bence temkinli gidin. Bazı konularda dereyi görmeden paçayı sıvamayın. Gelecek ay Mars para evinize girince, çok harcatır size sonra. O yüzden hesapları kontrol altında tutun derim.

Bu ay yine de canınız alışveriş yapmak, süslenmek, gezmek isteyecektir. Ancak alalacele yapılan alışverişler memnuniyetsizlik yaratabilir, düşünerek alışveriş yapın.

Mars kimi Boğaları gezdirecek görünüyor. Tüm Boğalar kendini dışarı atacak zaten. Ortamlarda olmak, boy göstermek, dikkatleri üzerinize çekmek hoşunuza gidecektir. Gittiğiniz yerlerde ilgili görmekten mutlu olacaksınız.

Boğadaki yıldızlar Güney Ay Düğümüyle kavuşum halinde olunca, eskiler gündeme gelecektir. Eskilerden birileriyle karşılaşabilir, eski günleri yeniden yaşatan olaylar yaşayabilirsiniz. Ve kiminiz de eski bir hesabı göreceksiniz.

Kulağınıza gelen bir haberle harekete geçeceksiniz. Ayın 15’ine kadar Merkür size destek, hızlı, kararlıca hedefinize ulaşırsınız. Ancak 15’inde sonra bir hafta boyunca, yani ayın 3.haftası içinde sözlerinize, imzalara, randevulara ve parasal alışverişlerinize dikkat edin derim.

Bu ay aşkta neler var?..

Boğaların önemli bir evlilik yapma vakti gelmiş. Evlenecekler var aranızda, hem de karmik bir evlilik bu.

Aşk enteresan bu ay. Aşkı bitiren de olacaktır aranızda, yeni ve önemli bir aşka yelken açan da. Çok önemli bir aşk tutulması yaşayabilirsiniz. Hatta çark sizden yana görünüyor, birinin başını döndürebilirsiniz. Cazibeniz yerinde, birilerini çok etkileyeceksiniz anlaşılan.

Kimi Boğaların da eski bir aşkla karşılaşması söz konusu kesinlikle. Bu karşılaşma hayatınızı değiştirebilir.

Son bir noktaya değineyim, tutulmayla ilgili güzel şeyler yazdım, ancak tutulmalar sancılı yaşanır, ya üzülürüz, ardından yeni bir döneme gireriz, hayatımızı yenileriz, ya da yeni bir olayın doğum sancıları gibidir, bu sancı tatlıdır. Ama diğer türü biraz üzer insanı, yine de her şerde bir hayır vardır tutulması bu, yaşadıklarınızı gözünüzde büyütmezseniz, bu tutulmanın size çok hayırlı yeni gelişmeler getireceğini bilin. Hatta yeni de değil, epeydir kafanızda kurduğunuz büyük hayata amacı belki de ağır aksak ilerlerken, birden hızlandıracaktır sizi bu tutulma. Belki bir krizli olay vesilesiyle gökte aradığınızı yerde bulacaksınız.

Amacınıza odaklanın! Tutulmadan sonra hızlanacaksınız!   

 

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Bu ay komşu burcunuz Boğada ve zıt burcunuzda olmak üzere iki tutulma gerçekleşecek, 10 Mayısta Boğa burcunda Güneş tutulması, 25 Mayısta Yay burcunda Ay tutulması. Yayda Ay tutulurken haliyle Güneş sizin burcunuzda olacak.

Bu ay da size hareket var, nefes almaya vaktiniz kalmayacak anlaşılan.

Artık tutulmalardan bu aydan sonra kurtulacaksınız, ancak şu uyarımı da yapayım; geçen son 2 senedir burcunuzda ve zıt burcunuz Yayda gerçekleşecek tutulmaların olumlu-olumsuz sarsıntısı ile mücadele ederken, sağlığınızla ilgilenmediyseniz, gelecek aydan sonra uzun bir süre Boğa-Akrep aksında gerçekleşecek tutulmaların ruh ve beden sağlığınızı etkilemesi olasılığını düşününce, şimdi artık sağlığınızı önemseyin ve ilgilenin derim, yaşadıklarınızın etkisiyle, sağlık sıkıntıları peydah olabilir, ihmal etmeden ilgilenirseniz, bir şey olmaz, tam tersi sağlığınızı güçlendirmiş olursunuz. İhmal ederseniz, biliyorsunuz Satürn Akrepte kalacak 2015’e kadar, bu bir sağlık sorununu kronik hale getirebilir, aman dikkat, ilgilenirseniz dediğim gibi tam tersi iyileşir üstelik sağlığınızı da güçlendirirsiniz, ilgilenmezseniz sorun gündelik hayatınızı sıkıntıya sokmaya aday olabilir.

Ayın durumlarına dönelim yeniden.

Kafanızı kurcalayan, ruhsal dünyanızı yoğun bir şekilde meşgul eden düşünceler ve planlar içindesiniz gördüğüm kadarıyla. Ancak bunların netleşmesi için gelişmeleri beklemek gerek zaten Mars 12.evinizde Boğada iken eylem alanınız kısıtılı, inisiyatif sizde değil. Gelişmelerin ilerlemesi, kafanızdaki fikirlerin netleşmesi için ayın ikinci yarısında burcunuzda girmeye başlayan yıldızlar ile mümkün olacaktır, ay sonunda ise Mars burcunuza girince, inisiyatif size geçecektir.

Ayın ikinci yarısına kadar sessiz ve derinden gideceksiniz, sonra adımlar atacak ve ay sonunda hayatınızı değiştiren girişimleri patlatacaksınız adeta.

Beklediğiniz bir şey var, 10 mayıs tutulma civarında elinize geçebilir.

İşle ilgili yeni kararlar arefesinde olan İkizler, ayın ikinci yarısında harekete geçecekler, ancak ay sonunda istediğiniz koşullarda sonuçlar geçmeye başlar elinize.

Yeni iş girişim planı olanlar da keza, adım adım gitsin derim, bazı şartlar sizin elinizde, kozlar sizde, ama bazısı henüz elinizde değil, yaşa gör, adım adım ilerle taktiği iyidir bu durumda. Biraz daha sabırla ilerlemeye devam edin, istediğinizi elde edeceksiniz merak etmeyin. Bu sene para kazanma sırası sizde çünkü. Az kaldı sabırla devam.

Girişim planlarınızı yapın, eylem planlarınızı yapın, sonra ayın ikinci yarısında adım adım eyleme dökün, ama dediğim gibi, gerçekleri de görerek. Çünkü bazı somut koşullar henüz sizin iradeniz dışında, şartları gözleyerek gitmek şart. Ama şunu da söyleyim, az kaldı hedefinize tamamen ulaşmanız. Ha gayret. İnsanları şaşırtacaksınız sürpriz bomba çıkışınızla..

Yönetim takımı, önemli veya resmi kişilerle görüşmeler yapmanız gerekiyorsa, bence ay sonunda hatta gelecek ay başında yapın derim. Çünkü bu ay fikirler güzel ama kabul ettirmeniz zor olabilir, yönetim takımının kafası karışık, onların ikna olması ay sonunda mümkün olur ancak.

Ailesinden bir şey talep etmek isteyenler için de aynı şey geçerli. Aile büyüklerinin kafası dağınık ve karışık.

İşinde, fark yaratacak çıkış niyetinde ve planında olanlar var anlaşılan.. Çıkışlarınızın yerini bulması ve ses getirmesi için, 25 mayıstan sonra uygun zemin oluşacaktır.

Jüpiter gelecek ay burcunuzdan ayrılmadan önce, girişimlerinize, hayatınızı geliştirmek ve şartları istediğin yönde oluşturmak ve hayatınızı tazelemek, sorunlarınızı çözmek için gayret ve isteklerinizin olacağına dair umutla ve inançla, yola devam edin, emin olun gelecek aydan itibaren istedikleriniz tek tek gerçekleşemeye başlayacaktır. Kimsenin lafıyla değil, kalbinizin ve sezginizin sesiyle hareket edin, ve kendinize inanın sonuna kadar. Işık görülmeye başladı..

Bir işbirliği, ortaklık teklifi gelebilir, bu yeni bir şeye benziyor. Önemli bir kişiden hem de. Ay sonuna kadar düşünün, bana iyi bir şey gibi geldi. Şartları istediğiniz gibi belirleme imkanı mevcut, ne derseniz kabul edilebilecek gibi. Acele etmeyin, ne istediğinizi hesaplayın, ona göre kararınızı verin derim.

Parasal bakımdan dediğim gibi, hazırlık aşamasındasınız bir konuda, daha iyi kazanmak adına planlarınız var, ayrıca başkalarının planları var sizinle birlikte yapmak istediği, yani nerdeyse az zamanda çok iş yaptıracak, çok yol kat ettirecek planlar bunlar, geçen seneden beri adım adım şekillenmeye başlayan düşünce ve isteklerin somutlaşması yakın. Bu ay, tarafsız, akıllıca ve acele etmeden ama yavaş da davranmadan, hesaplarınızı yapın ve eyleme geçin, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Kıymetinizi bilen insanlarla olmak sizi mutlu edecektir.

Ayın ikinci yarısı para geliyor, girişimler, işleri kazanca dönüştüreceksiniz, geliriniz ve kazancınız yükseliyor.

25 mayıs ay tutulması size bir seyahat yaptırabilir, biriyle yüz yüze görüşmek üzre.

Aşka bakalım. İlişkisi olanlar bazı isteklerini partnerine açmak ve kabul ettirmek niyetinde, bunun için 25 mayıstan sonra şartlar sizden yana.

Aşk bekleyenler için, ayın ikinci yarısı sürpriz aşkın işaretlerini verir. İlişki hızla gelişebilir ay sonundan itibaren. Kiminize de gizli bir aşkın ortaya çıkması söz konusu. Biri her an aşk teklifi ile karşınıza çıkabilir. Ancak sizin kafanız karışık, hem hoşunuza gidecek hem kafanız karışacak.. Bu durumun netleşmesi gelecek aya kalır gibi.

   

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Sevgili Yengeçler bir konuda, bir büyüğünüzü ya da bir otoriteyi dediğinize getirecek görünüyorsunuz. Yani hedefiniz olan bir konuda dediğinizi kabul ettireceksiniz anlaşılan.

Kiminiz de bir grup arkadaşla bir girişim, bir iş başlatacak görünüyorsunuz. Hayli ilginç bir ay sizin için de. Bu önemli bir iş, önemli bir plan ya da program olsa gerek. 10 Mayıstaki Güneş tutulması işinize start vermek için gelişmeler getirecek hayatınıza. İşte, şimdi tam zamanı dedirtecek.

Dostlarla, yakınlarla birliktesiniz, dayanışma güzel, belki bir aile mutluluğunu kutlayacak kimi Yengeçler. Bir sürpriz haberi kutlamak da söz konusu olabilir.

Bu kutlama kiminiz için kendinizle ilgili, kiminiz için bir yakınınızla ilgili diyebilirim. Her iki halde de sizi ilgilendiriyor.

Ekimden beri neyle ilgileniyor, neyi hedefliyorsanız, onun gerçekleşmesi olabilir bu olay. Bir isteğinize kavuşmanız. Hem de gökte ararken yerde bulacağınız bir dilek, istek bu.

Ancak tutulmanın da etkisini düşünürsek, bu amaç ya da hedefinize dikensiz yolla ulaşmak zor, bu pürüzü ya da halledilmesi gereken bir meselesi var. Belki pürüz parasal kaynak olabilir, belki bir başka kişiden de onay beklemek gerekebilir, belki bir hazırlık, masraf ve ardından hedefe ulaşmak mümkün olabilir.

Bu somut bir hedef olabilir, bir yatırımla alakalı bir şey veya birlikte yapılması ve karar verilmesi gereken bir proje olabilir, bir evlilik kararı olabilir, bir şirket kurmak olabilir, fuar gibi kalabalık bir grup içinde yer almak olabilir. Evet, istediğiniz olacaktır, ama zahmetleri de olacaktır. Fakat, yolun çoğunu almışsınız, gerisi teferruat.

Bu ay istediğiniz önemli bir şey için kesinlikle asılın, kolları sıvayıp tüm gayretlerinizi gösterin derim. Dostlar yanınızda olacaktır, destek gelecektir.

Zaten bu ay Boğa yıldızları bir dileğinizi gerçekleştirmeye niyetli. Gayret de sizden derken, gerisi gelecek.

Büyük hedef için önemli ay ona göre. İyi değerlendirin bu ayı derim.

Ayın ikinci yarısında, biraz karışıklık var, ikinci yarısı telaş, kargaşa, on işi bir arada yapma, iki ayağınızı bir pabuca sığdırma durumları sizi biraz yorabilir, kafanızı dağıtabilir ama ay sonundan itibaren Merkür burcuna girince, karışıklık, telaşlar vs kontrol altına alarak bir düzene koyacaksınız işleri.

Kiminiz de büyük hedefe ulaşmanın ardından, eyleme geçmek için bir haber bekleyeceksiniz. Bu haber ay sonunda gelir. Siz o sırada hazırlık yapabilirsiniz.

Ayın ikinci yarısında, aniden gezi planları da gündeme gelebilir. Ama planlar şaşmasın derim, üst üste görüşme, işler vs derken karışmasın planlar derim. Acele etmeyin, nasıl olsa Temmuzda istedikleriniz tıkır tıkır olacaktır. Hatta daha önce de olabilir.

Bir konuda, bu hedefiniz olan konu, uzak vadeli plan, niyet, her ne ise, o konuda birini yanınıza çekecek ve ikna edeceksiniz. Ne zamandır beklediğiniz bir şey bu belki de, işte şimdi tam zamanı. Size katılmasını istediğiniz bir kişi olsa gerek bu. Birlikte işbirliği yapmayı düşündüğünüz biri.

Bazı Yengeçler, hızlı bir evlilik kararı verebilir bu ay. Plüton gelmiş artık evlilik evinize. Eh artık, zamanıdır karar vermenin.

Para konusuna gelirsek, masraf olacak onu bilin, ama istedikleriniz de gerçekleşecektir. Ve kimi Yengeçler bu ay gerçekten iyi para kazanabilecekler. Kiminiz de iyi ve büyük bir maddi şeyin sahibi olacak görünüyor.

Aşka bakalım. İlişkisi olanların artık karar zamanı. Yeni aşk bekleyenlerin ise, evet, size bu ay aşk var. Kalabalık ortamlarda, sosyal aktiviteler, sanatsal, sosyal mekanlarda, tanıdık kalabalık ortamlarda aşk karşınıza çıkabilir. Ancak bir süre sonra kafanız karışacak, ondan sonra ne hissettiğinizi anlayacaksınız ve hayatınıza o zaman bir ilişki girecek. Gelecek aydan itibaren netlik kazanacak aşkta neyin ne olduğu.  

Ayın ikinci yarısı bir yakının sağlık sorunu biraz ilgi gerektirebilir.

 

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Sevgili Aslanlar bakalım bu ay ajandanızda neler var.

Bu ay tepenizde bir tutulma gerçekleşecek, ayın gündem maddisini de bu tutulmanın getireceği gelişmeler belirleyecek anlaşılan.

Haritanızın en tepesinde 10 Mayıs Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması tüm Aslanları etkileyecektir önemli ve yaşantınızın akışınız değiştiren bir konuda.

Hangi konuda etkileyecek derseniz bireysel haritanıza göre değişir, Boğa burcunu haritanızda neredeyse özellikle o hayat alanı etkilenecektir. Ben yine de etkilecek alanlara örnekler vereyim.

Mesela, kiminizin iş yerinde tepede önemli bir gelişme yaşanacaktır, bu akabinde sizi de etkileyecektir. Yani, yönetim takımında ciddi ve önemli bir değişim ay damgasını vuracaktır.

Kiminiz ise, büyük bir iş veya mesleki pozisyon değişikliğine yöneleceksiniz. İş hayatınız gelişen yeni ve önemli durumlarla değişecektir. İş değişikliği beraberinde yaşantı değişikliği getiren durumlar var. Kiminiz başka yere yerleşecek görünüyor iş değişikliğinin ardından.

Aile büyükleri, aile yakınlarıyla bir arada kimi Aslanlar. Artık önemli bir olayın ailecek görüşülmesi ve karar bağlanması ve akabinde bunun hayat şartlarını değiştirmesi söz konusu. Kiminize evlilik demektir bu, kiminize açıkcası haritanıza bağlı olarak bir yol ayrımı, işin resmiyete bağlandığı zamanlar ama evlilik ama ayrılık vesilesiyle.

Ailede önemli bir mesele yaşayanlar var. Bu aile büyüklerini de ilgilendiren bir şey olsa gerek, tüm aileyi hatta. Biraz can sıkan, üzüntü veren bir gelişme var halen maalesef. Ancak gelecek ay bir olasılık durumun düzelmesi söz konusu olmaya başlar.

Yeni işe girmek isteyenler için bu ay önemli ve iyi bir iş olması muhtemel. Yeni iş kapıda.

25 Mayıstaki ay tutulması ile birlikte, iş süreci değişiyor artık. Çalışma arkadaşlarınız, iş çevrenizde değişimler hızla gerçekleşiyor.

Kimi Aslanlar ise, bir olay vesilesiyle gündeme gelecek görünüyor. Yani sizin yaşadığınız bir olay konuşulacak, hakkınızda konuşturacaksınız.

Ayın ikinci yarısında çevrenizde bol konuşmalar olabilir, bunlara itibar etmeyin derim. Gereksiz insanları arkadaş olarak seçmek hatalıdır ayın ikinci yarısında, birinin birden yakınlaşması, sizden laf alması ve lafı başka yere götürmesi, özetle, dedikodu yapması mümkün. Bu tür şeylere karşı uyanık olun derim.

Eksiden beri devam eden, bitmeyen bir resmi işiniz varsa, bunun noktalamak için uygun zaman. Parasal bir mevzuyu halledip kapatabilirsiniz.

Gönül işleri ne durumda? Dediğim gibi, kimi Aslanlar aşk mevzusunu aileler arasında görüşmeye açacak. Artık ailelerin devrede olduğu bir dönemdesiniz. 25 Mayısta aileleri sevindiren bir kutlama, bir gelişme var gibi. Kiminiz de sanki bir konuda partnerinizi ikna edeceksiniz, onu dediğinize getireceksiniz.

Kimi Aslanları ilişkisinde biraz karışıklık var. Biri kapris yapıyor ama kim, siz mi sevgiliniz mi?.. Aslında her kimse, onun da kafası karışık, isteklerini öne sürüyor ama o da ne istediğini henüz tam bilmiyor gibi. Ancak 25 mayıstaki tutulma işleri netleştirmeye başlayacaktır.

Bir ameliyat kararı çıkabilir kimi Aslanlar için. Ancak bireysel haritanız iyiyse olabilir derim tutulmalardan 5 gün önce ve sonra olmak kaydıyla, yoksa, gelecek ay daha uygun bence.

Değişim için düğmeye basılmış görünüyor hayatınızda. Haydi hayırlısı.

 

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Bu ay dost burcunuz Boğada 10 Mayısta önemli bir Güneş tutulması var. Bu sizi de etkileyecektir, ancak merak etmeyin, Boğadan alacağınız güzel enerjilerle olumlu bir etkilenme diyebilirim sizin için.

Eski bir dostla, sevgiliyle karşılaşma mı var acaba? Bana öyle göründü.

Kimi Başaklar bir seyahate çıkıp aile, yakınlarla görüşmek, bir arada olmak isteyecek anlaşılan, güzel bir görüşme olacaktır, özlem gidermeniz ve iyi vakit geçirmeniz mümkün. Öte yandan gittiğinizde, sizi şaşırtacak bir haber alacaksınız bir yakınınızdan.

Bu arada, kiminize de gelen var sanki.

İş başvurusu, önemli bir resmi olay için toplanmanız söz konusu. İş yerinde önemli ve yeni alınacak bir kararın sizi de bağlaması söz konusu. Bu iyi olacaktır sizin için. Şaşırtıcı ama iyi bir karar. Belki de sizi bir yükten kurtaracaktır, hani ne derler, gökte ararken yerde bulacağınız bir gelişme ile, çalışma koşullarınız ve iş görüşmeleriniz olumlu yönde değişecek, gelişecektir. Bu arada gereksiz detaylardan da kurtulacaksınız, tutulmadan sonra işler yolunda akmaya başlayacaktır.

Özetle, işleri yoluna giriyor sizin cephede. Ancak önce bir değişim, önemli bir gelişmenin ardından.

Bu ay işte bol toplantı var anlaşılan. Yönetim takımı işte bir değişikliğe, toparlanmaya ve yenilenmeye doğru eylem kararları almaya niyetli. Bu güzel gelişme. Ayrıca gereksiz kişi ya da detaylar da ayıklanacaktır. Gereksiz derken kimin için gereksiz, size göre gereksiz olsa gerek. Çünkü yönetim takımı yenilik ve çeşitlenme, açılma niyetinde, ama kısa zamanda onlar da neyin gereksiz olduğunu anlayacak, ona göre tavrını belirleyecek.

Kimi Başaklar da, eski bir çatışma yaşadığı kişi ile karşılaşacak gibi. Sanki bir hesaplaşma var ortada, hesaplaşma ve akabinde hakların teslim edilmesi durumu var.

Sizin için de enteresan bir zaman özetle.

Yalnız şöyle bir durum da söz konusu gibi; yönetim takımının bir başkasının sözüne gitmesi, bir konuda sessiz ya da kararsız kalması canınızı sıkabilir. Ancak, bir yerde tek başına değilsiniz, bunu düşünün, her şey istediğiniz gibi olmayabilir, siz kendi cephenizdeki olumlu kazanımlara odaklanın derim, gerisi zaman içinde gelişir ve değişir. Özetle, taşların tam olarak yerine oturması Temmuz ayını bulur.   

Hem zaten gelişen olumlu gelişmeler akabinde, sizin de ajandanızı, planlarınızı değiştirecek, önemli bir gündem maddesi ya da bir plan öne çıkacak, önce onunla ilgilenmek gerekecek çünkü bu plan sağlam ve iyi bir plan gibi görünüyor hem sizin için hem çalıştığınız yer için.

25 Mayısta Yay burcundaki Ay tutulması yuva evinizi etkileyecek öncelikle. Kariyerle ilgili gelişmeler aile şartlarınızda da değişim yapmanızı gerektirecektir.

Ayın ikinci yarısında, çok telaş, koşturmaca, sosyal ortamlarda boy gösterme durumları ve beraberinde dedikodular söz konusu olabilir. İş çevrenizdeki insanlara özellikle dikkat etmenizde fayda vardır.

Kimi Başakların iş yerinde, yönetim takımından ya da onunla ilgili birinin sağlık sorunu gündeme gelebilir. Kiminizin ise, aileden birinin sağlık sorunu söz konusu olabilir ama bir süre sonra durumlar düzelir.

Ama merak etmeyin, kiminiz için de güzel gelişmeler var, gelecek ay yengeçe geçecek Jüpiterin vs açıları aileye güzel bir haberi verdirecektir size. Aile ile bir güzel mutluluğu paylaşmanız söz konusu.

Para konusu bu ay Boğadan aldığınız güzel enerjiler sayesinde oldukça iyi görünüyor. Maddi güçlenmeniz mümkün, hele de önemli bir iş, bir plan için yapılan bir işbirliği oldukça sağlam ve iyi paralar kazandıracak görünüyor. Zaten bundan dolayı diğer planlar bir süreliğine kenara koyulacak.

Aşka baktığımda, aşk için yol yapan olacaktır. Eski bir aşkla görüşme mümkün. Kiminiz ise, eski bir ortamdan doğan yeni bir aşka yelken açacaktır. Bu ay size de aşk var, hem de iyi bir aşk.

Sevgilisi veya ilişkisi olanlar, bol bol yakın çevre, aile ile bir aradalar.

Ay sonundaki karışıklıklar geçici, takılmayın detaya. Ve bazı şeyleri kabul etmeyi bilin.

Bu ay bir konuya yanıt bulacaksınız, kafanızdaki bir sorunun yanıtı bu. Ondan sonra planlarınızı yeniden ele alıp netleştireceksiniz yol planınızı.

 

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

10 Mayısta Boğa burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması sizin ortak hesaplar, yatırım, alacak verecek, vergi, sigorta evinde gerçekleşecek. Ayrıca sağlık konusunu da etkileyen bir tutulma bu, bu ay sağlığınızda ilgilenmeniz gerekir.

Bu konular bu ayın önemli gündem maddesi.

Parasal hesaplarınızla meşgul olacaksınız haliyle, ödemeler, vergi işleri vs halletmeniz gerekecek.

Beklediğiniz para varsa bu ya gelebilir. Evle ilgili önemli bir işi halletmek için gerekli parayı temin edebilirsiniz.

Sağlık konusunda kimi Teraziler küçük bir operasyon geçirebilir. Tutulmadan 5 gün önce veya sonra yaptırın derim. Kiminiz de sanki bir diyet, belli bir süreliğine gerekli bir ilaç tedavisini uygulamak durumunda kalabilirsiniz.

Resmi bir başvuru yapması gerekenler olacaktır, ayın 25den sonra yaparsanız daha iyi olur derim. Bu iş de olabilir resmi bir dava, ya da bir pasaport işlemi gibi bir şey. Zaten kiminize ayın ikinci yarısında yol hazılığı görünüyor.

İş yerinden ya da eşten gelen toplu bir para söz konusu olabilir kiminiz için.

İş yerindeki şartlardan şikayeti olanlar var sanki, bunun için gelecek aya kadar sabretmeniz lazım. Sonra koşullar değişecek çünkü.

Yatırım planı yapmak düşüncesinde olanlar için, şartlar iyi görünüyor ama tutulmalar henüz şartların tam oluşmadığını söylüyor, gelecek ay netleşir.

25 Mayısta Yay burcunda gerçekleşecek ay tutulması sizi önemli bir karar için harekete geçirecektir, hızla gelen bir haber, beklediğiniz konuda bir takım görüşmelerin ardından olan gelişmeler sizi hızla harekete geçiriyor. Hareketli günler başlıyor yeniden.

Sağlık şikayeti olanlara not; sağlığınızla ilgilenin bu ara mutlaka, birkaç ay sonra var olan bir sağlık sorununuzdan kurtulmanız mümkün çünkü. İlgilenirseniz iyileşme arkadasından gelecektir.

10 Mayıs güneş tutulması bir dönemi kapatacaktır sizin için yeni bir dönemi açmak üzere. Bu parasal bakımdan bir dönem gibi geliyor, yatırım planlarınızı akıllı yaparsanız, belki iyi bir kalkınma dönemini açacaktır tutulmanın getireceği gelişmeler.

Bu ay başkalarından para geliyor size, bu aile, eş ya da iş yerinden olabilir. birikimlerinizi değerlendirmek üzre, yeni bir hesap planı yapabilirsiniz zaten iyi bir zaman bunun için.

Aşk bu ayın ilk yarısı yok, para konusu ve sağlıkla meşgulsunuz. Ayın ikinci yarısı, aşk arayan, kalbi boş Teraziler için kıpırdanmalar başlayacaktır ancak somut olarak gelişmeler ay sonundan itibaren yani gelecek ay olacaktır.

İlişkisi olanlar için durum farklı, hele de Venüs ve Jüpiter birlikte haritanın tepesine doğru ilerlerken, ilişkinizde önemli bir aşamaya, yeni bir rotaya girersiniz. İlişkinizi bir evlilikle falan taçlandırmanız an meselesi. Bu ay zaten sevgilinizle birlikte uzaktaki yakınlarla görüşmeniz mümkün.

 

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Bu ay sizin için de çok önemli bir ay olmaya aday çünkü 10 Mayısta zıt burcunuz Boğada Güneş Tutulması var. Burcunuzun özellikle ortasında doğanlar etkilenecektir bu tutulmadan. Ama genel olarak hepinizi etkiler.

Bu ay bir konuda söz karşı tarafta sevgili Akrepler! Durum budur, görünen odur en azından. Hangi konuda derseniz, bu bireysel haritanızla bağlantılıdır derim.

Ama genel itibariyle, ilişkiler üzerine diyebilirim. Her tür ilişki. Aşk, evlilik, iş, yakınlar, arkadaşlar. Bunun haricinde, dava ya da iş görüşmesiyle ilgili yüz yüze görüşme yapacağınız kişiler buna dahildir.

Ekim ayında önemli gündem maddeniz ne idiyse, şimdi o konuyu kapatmak ve yeni bir sayfa açmak adına bir dönemeçte gibisiniz.

Aşk var kimi Akreplere hem de büyük aşk, zamanı durduran bir aşk desem yeridir. Sizi etkileyen biri çıkacak karşınıza anlaşılan, ama siz de onun kalbine girmeyi başaracaksınız. Bu karşılıklı bir aşk olacaktır. Evet, hayatınızı yeniden şekillendirecek şey kiminiz için aşk olacaktır. Sanırım şartları karşı taraf belirleyecek, siz sevmezsiniz bunu ama bu sefer böyle olmayacak gibi.

Kiminiz içinse, var olan ilişkisinde ya da evliliğinde, hayatına yenilik getirecek bir ortak karar söz konusu. Belki de eşiniz ya da sevgilinizin işi sizi bir taşınma kararına götürecek.

Kiminizin de bir akrabası ya da yakını yakına taşınabilir, size yakın gelebilir.

Kimi Akrepler bir teklif alacak, önemli bir teklif, hatta bu diğer tüm planlarınızı bir kenara atmayı düşünecek kadar önemli olabilir ancak henüz şartların oluşmaması, sizin belki de hazır olmamanız, bu teklif üzerine sizi bir plan, program yapmaya sevk edecektir. Adım adım ulaşmayı düşünecek ve ona göre hareket edeceksiniz.

Bunun bir kültefi, masrafı var görünüyor. Bunu iyi hesap edin, ona göre kararınızı verin.

Bu ay bazı Akrepleri uyarmak isterim, yanınıza yaklaşan yeni ya da Ekimden sonra tanıdığınız birilerine dikkat edin derim. Niyetini bu ay anlarsınız o kişinin. Temkinli olmanızda fayda vardır ve izleyin, görün nedir niyeti diye. Gerekirse bu kişiyi çıkarın hayatınızdan derim. Kendinizi niyeti bozuk kişilerden koruyun derim. 

Bu ay bazı konularda dost-düşman, samimi-sahte belli olacaktır. Gözünüzü açarsanız rahatlıkla görürsünüz. Ona göre ilişkilerinizi yeniden düzenlersiniz.

Öte yandan, kimi Akrepler de kendini aynada görecek. Biri, özellikle bir yakın kişi size ciddi derecede sitem edebilir, hatta tavır alabilir. Haklı görünüyorsa, durun düşünün ve varsa hatanız gözünüzü kapatmayın derim, yoksa, bir süre sonra yalnızlık hissedersiniz, suçluluk hissedersiniz yaptığınız hareketten dolayı.

Bu ay gerçekten hem kendinizi hem çevrenizdeki insanları iyi tanıyacaksınız, ilişkiler konusunda hayat dersleri ile dolu bir ay olacak.

Çalıştığınız yerden biri çıkabilir, iş yerinde değişiklik söz konusu.

İş yerini, işini değiştirmek isteyen Akrepler ise, hazırlıklı, planlı bir değişimi uygulamaya geçecek görünüyor.

Kiminizde de iş değişimi yok, bilakis, yapılan iş programı çerçevesinde, birileriyle bir ortak çalışma, faaliyet içine gireceksiniz. Ancak, bu konuda sizi rahatsız eden şeyler olabilir, bunları yaşayarak gördükten sonra, yeniden bir sorgulama yaparsınız ve akabinde, istediğiniz, beklentinize uygun koşulları birkaç ay sonra elde etmeniz mümkün olur. Özetle, bir konuda önce gözlem ve deneyim ve ardından sabırla ulaşmak eylemi lazım. 

Kiminizin de evinde değişiklik var, bir taşınma söz konusu olabilir.

Ayın ilk yarısında yapın derim taşınma işini, 8’inden önce olsa daha iyi. Yoksa, bırakın, ilerleyen birkaç ay sonra gerçekleştirin derim.

Bu ay sosyalsiniz özellikle ayın ilk yarısında. Kiminiz aile ile birlikte olacak, kalabalık olarak bir araya geleceksiniz, bir konuda dayanışma söz konusu. Bir kişinin, bu sizin olabilir ya da bir yakınınızın, önemli bir sorundan kurtulması ve bu konuda ona destek vermeniz ve dayanışma içinde olmanız mümkün.

Ayın ikinci yarısında parasal işlerle meşgulsünüz. Parasal işlerde acele etmeyin, dikkati olun derim ayın ikinci yarısında. Para gelecek ama gelen parayı organize etmek konusunda dikkatli olun derim. Kredi vs çekmeyin bu ay derim. Gelen parayı tutmaya çalışın, gelecek ay ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Kiminiz için sağlık konusunda küçük bir uyarı yapmak isterim. Ayın ikinci yarısında, nefes, sinirler, tansiyon gibi konularda dikkat edin, sağlığına iyi gelen şeyler yapın derim.

Bu ay dur gözle bekle ona göre hareket etme ayı. Bu size kazandırır. Enteresan bir ay hem çok iyi, önemli güzel olaylar hayatınızı değiştirecek türden hem tavrınız ya da kararınız işleri bozabilir. Acele etmeyin, görün, izleyin, dinleyin ve ona göre kararınızı verin derim. 

 

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Bakalım Yaylar için Mayıs ayı neler getirecek?..

Boğa burcundaki yıldız yığılması ve 10 Mayısta Boğa burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması iş, çalışma ve sağlık alanınızı etkileyecektir.

Geçen Ekim ayından beri uğraş verdiğiniz önemli bir konuda ya da konularda bir sona gelmişsiniz. Bu bir resmi işlemlerin son bulması ve artık size yeni bir dönemin kapılarını açması demek olabilir. Belki de 6 ay öncesinde istediğiniz ama bir şekilde sürüncemede kalan işin nihayet sonuçlanması olabilir. Size para getiren bir süreç bu.

Kiminiz de, iş yerinizde ya da çalışma yönteminiz, çalışma mekanınızda bir takım değişikliklere gidebilirsiniz. Hatta bu bir taşınmayı da beraberinde getirebilir.

Resmi işlerle meşgulsunuz. Sigorta, banka işleri, işyeriyle ilgili resmi işler. Belki bir haber de bekliyor olabilirsiniz. Haber ayın ikinci yarısından sonra geliyor.

Kiminiz de önemli bir işe, bir projeye adım atacak görünüyor.

Sağlık konusuyla ilgilenen Yaylar olacaktır, bu ay bu konuda resmi işlemlerle bağlantılı olsa gerek, ha bire prosedür var ay boyunca. Ancak meselerin halollaması ve iyi bir şekilde sonuçlanması ve akabinde, bu meselelerin geride kalması mümkün olacak.

Tabii kiminiz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü bir küsur sene Boğa-Akrep aksında gerçekleşecek olan tutulmalar sizi bu konularda etkileyecek, ve uzun bir emek, çabanın ardından tamamlanacak bir süreç yaşayacaktır. Kiminiz için evet, bu ay bir konuda sonlanma ve o konunun artık miyadının dolması ve geride kalması ve maddi getirisi söz konusu, kiminiz içinse, daha uzun sürecek bir mesele var.

Yeni bir çalışma dönemi, yeni bir işi ele almanız size yeni bir kapı açacaktır. Zaten kafanızda hazırlıklarını yaptığınız, detayları üzerinde çalıştığınız bir şey bu. Ama kısa vadeli bir iş değil, önemli ve uzun vadeli bir iş. Onunla ilgilenmenin, onun için harekete geçmenin zamanı geliyor bu ay.

Akraba, aile ile ortak bir maddi konu var kiminiz için, bu ay bu konu açılacaktır, ve buradan size pay düşmesi söz konusu, yakında bu iş olumlu bir şekilde sonuçlanabilir. Konu çözüm yoluna girmek üzere, az kalmış.

Borçları ödemek, para kazanmak için iyi bir aydasınız. Beklediğiniz paralar gelecektir.

Aile, ev ortamındaki dağınıklık, karışıklık veya evle ilgilenememek sizi rahatsız ediyor ama yakında gelişen şartlar ev düzeninize olumlu katkılar sunacaktır.

Bu ay sağlık konusunda bir şikayetiniz üzerine doktora başvurabilirsiniz. Ancak merak etmeyin ciddi bir şey gibi görünmüyor. Şeker, tansiyon, genital sorunlar, ülser gibi sorunları olanlar, boğaz, boyun sorunu yaşayanlar ilgilensin derim sorunuyla, sağlıklı olmak adına ilginin gerekli olduğu ve akabinde iyileşmenin de geleceği zamanlar.

Ay sonunda, sakarlıklara, başkalarından gelen sakarlıklara vs dikkat edin derim, trafikte başkalarının hatalarının size zarar vermemesi için dikkat edin derim. Ayrıca bayat ürünlere dikkat edin, ilaçlara dikkat edin.

Aşka baktığımda, enteresan durumlar görüyorum. Kalbi boş olanların aklına takılacak, dikkatini çekecek birileri olacaktır ayın ikinci yarısından itibaren. Aşk geliyorum diyor kıpırdanmalar eşliğinde.. Gelecek ay daha belirginleşecektir durumlar.

İlişkisi olanlar, sizin için de çok enteresan, bu ay aranızda evlilik kararı verecekler olacaktır, özellikle ayın ikinci yarısı bu konuda çok hareketli, sürprizli. Bir evlilik teklifi alan veya evlilik teklifi yapan olacaktır.

Bu ay çıkma teklifi de söz konusu yıldızlarınız da uygunsa, hani ne derler, tam size göre bir aşk kapıda.

Bu ayın ikinci yarısında özellikle, sosyal ortamlarda gözdesiniz, girdiğiniz yerlerde dikkat çekeceksiniz, beğenileceksiniz, ilginç ve sizi etkileyen kişilerle tanışacak ve çabucak kaynaşacaksınız. Bu ayki yaşananlar size yeni dönemin kapılarını ardına kadar açacak görünüyor. Bir aşk bu. Ama bunu anlamanız gelecek ayı bulabilir. Kiminiz için de, işiyle ilgili bir başarıdır. Ödül bekleyen, bir konuda onay, beğeni bekleyen varsa, zaman yakındır. Arkadaşlarınız, yakınlarınızla bir başarıyı kutlayacaksınız.

Ayın ikinci yarısından itibaren sizi tutana aşk olsun. Çok canlı, sosyal, başarılı, popüler, faalsiniz, beğeni ve takdir alıyorsunuz. Arkasından parasal başarı da geliyor.

Şimdiden söyleyim, bu sene gelecek aydan itibaren, senenin ilk yarısından çok başka geçecek ve hiç aklınızda yokken, büyük bir yatırım bile yapacaksınız, kiminiz araba, kiminiz ev almayı düşüneceksiniz, şartlar ona göre gelişecek zaten.

İlişkisi olup hızla evlilik kararı verenler ise, eşiyle birlikte bir yatırım planına yönelecek hızla. Haydi hayırlısı.

 

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Sevgili Oğlaklar bu ay sizin için bir konuda zaman duracaktır. Ama hangi konuda acaba?..

10 Mayısta dost Boğa burcunda gerçekleşecek halkalı güneş tutulması sizin 5.evinizde, yani aşk, çocuklar, para, şans oyunları, borsa ve girişimler evinde. Ayrıca sosyal ve sanatsal, sportif faaliyetler evinde. Bireysel doğum haritanıza bağlı olarak bu konulardan biri sizin için ayın konusu olacaktır.

Tutulma biraz sancılıdır, telaşlarla meşgul eder insanı ama dost burçta gerçekleşmesi demek, sizin lehinize bir gelişme, önemli bir gelişme var.

Bir konuda eski perdeyi kapatıp yenisini açmanız söz konusu.

Sizin istediklerinizi getirecektir bu tutulma. Bence sizi mutlu eden önemli bir gelişmeye damga vuracak.

Kiminiz aşkta mutlusunuz, kiminiz girişimlerle ilgili bir konuda iyi bir noktaya geleceksiniz ve akabinde bu sizi yeni bir yola ya da daha önce başlattığınız bir girişimde bir gelişme, ilerlemeye götürecektir. Ayrıca sesinizi daha geniş çevreye duyurmak istiyorsanız, tam da zamanı, duyaracaksınız, dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Bir de, dost kişilerle dayanışma ve birlik halinde hareket etmeniz söz konusu. Birlikten güç doğacak adeta.

Aşk konusunda önemli gelişme arefesinde olan Oğlaklar, sevdikleriyle birlikte, mutluluklarını paylaşacaklardır.

Bu arada, bir tanıdıkla, yakınla küskünlük gibi durumlar varsa, henüz daha erken olmakla beraber, barışma sağlamanız yakındır. Sanırım bir karşılaşma söz konusu olacak o kişiyle.

Evet, dönem kapanıyor, yeni dönemin açılmasıyla birlikte. Bir sayfa kapanacak görünüyor. Sizi sıkan, uğraştıran bir sayfa kiminiz için de. Ve sizi memnun eden, sizin lehinize sonuç geliyor. Siz de olanı olmayanı geçmişte bırakırsanız, sorun artık geride kalacaktır. İntikam ya da kırgınlıkla hareket etmeyin derim, sayfayı kapatmak, sözünüze gelinmesi yeterli olsa gerek.

Belki de siz uğraşmadan bazılarının kirli çamaşırı dökülecek ortaya.. Garip bir ay kiminiz için gerçekten.. Yani, unutulmaz bir ay yaşayama hazır olun. Enteresan.. Neydi ne oldu dedirten bir zaman.. Biri hakkında bunu diyeceksiniz.. Neydi ne oldu.. Yani siz sabırla tavrınızı korudunuzsa, ne derler, hak yerini kendiliğinden bulacak..

Kimi Oğlaklar bu ay kendilerini keşfedecekler. İçlerinde var olan yetenekleri neyse o gelişen olayların akışı içinde ortaya çıkacak. İşte, bu yeteneğiniz sizin yeni hayat rotanızı oluşturacak görünüyor. Dönüşüm gezegeni Plüton burcunuzdayken, siz özellikle de bu ay adeta kendinizi keşfedeceksiniz. Kafanızda şimşekler çakacak, bir dostla konuşurken, bir sosyal ortamda sohbet esnasında, TV’de bir şey izlerken vs.

Kimi Oğlaklar ise, bu ay çocuğunun mutluluğunu yaşayabilir. Biraz hüzün-mutluluk karışık duygular içinde olabilirsiniz.

Girişim yapmaya niyetli Oğlaklar ise, bu ayki gelişmeleri ve yaşadıklarınızı iyi gözleyin derim. Kafanızdaki planların hangisi gerçekçi ve halihazırda uygulanacak şeyler hangisi değil ya da en azından zamanı değil, anlayacaksınız. 

Ayın ikinci yarısından sonra para konusunda maceraya atlamayın derim, durumları görün. Girişim yapın, ama hızlı değil, zaten girişim uzun vadeli ve hayatınızı değiştirecek bir şey olacaktır, yaşam tarzınızı değiştirecek adeta adım adım, ama başlangıcı acele yapmayın derim. Büyük girişimler özen ve sabır ister bilirsiniz.

Bu güzel etkilere rağmen, Boğa yıldızlarının para ve yatırım konusunda riskli olduğunu belirtmek isterim. Bu ay bu konu macera kaldırmaz. Garanti önemlidir.

Bir de sağlık konusuna dikkat edin derim, kalbe, stres kökenli tansiyon olayına, boğazla ilgili sıkıntılara karşı önlem alın derim. Özellikle 5-15 Mayıs arasında.

Kiminizin ise, çocuğunun sağlık sorunu olabilir, ilgilenmek gerekir aynı tarihler arasında özellikle.

Ayın ikinci yarısı, kiminiz biraz sağlıkla ilgilenirken, kiminizde girişimler, işler konusunda detaylarla ilgilenecek, hatta kiminiz yurt dışı planı için işlemlerle meşgul olabilir.

Yeni bir teknolojik alet almak isteyen olur aranızda, tutulmadan sonraki günlerde almanız daha iyi olur, bir de ayın 25’inde ay tutulması var Yay burcunda, ondan önce veya sonra alın derim yoksa uğraştırır sizi. Yani 15-20 arası alabilirsiniz. Yeni bir teknik aleti kullanmayı öğreneceksiniz sanki.

Kiminiz de bozulan teknik aletini tamirle uğraşmak durumunda kalabilir.

Aşka gelirsek, aşk aşk aşk. Aşk var size, kadersel ve önemli bir aşk bekleyin derim.   

 

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

10 Mayısta Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması ev yaşantınızda değişiklikler getirecektir. Tabii kiminde bu değişim işte gerçekleşebilir, ev yaşantısı da bundan nasibini alır.

Belki de bir iş ortaklığı teklif edilecek sizi. Ancak bu size uygun mu değil mi, ay sonuna kadar bekleyip görmekte fayda vardır derim, fakat yıldızlar da sizi kesin kararı belli bir sürede vermeye itebilir.

Geçen ay iş değişimi, işteki şartların aniden farklılaşması bu ay iyice belirginleşir ve sizi iş konusunda yeni ve daha sağlam bir eylem planı ve akabinde karar almaya götürür.

Geçen ay yine yazmışımdır, bir taşınma söz konusu diye, bu ay bakıyorum, Mars yuva evinize yerleşmiş durumda, evle meşgulsunuz, ev için masraflar yapacaksınızdır. Yine de masraflar için gerekli parayı temin etmeniz için öncelikli ödemelerinizi halletmeniz lazım. Gönlünüze göre eşya almak isterseniz gelecek aydan sonra yapın derim.

Evle ilgili uzun vadeli planlarla meşgul kafanız özetle bu ay.

Bu ay misafirleriniz olacaktır, tanıdık, yakın kişiler olsa gerek bu kişiler. Kiminiz de önemli kişileri evinde ağırlayacak. Ve önemli iş vs konuşmalar, evde, sohbet ortamlarında yapılacak gibi. Hatta iş yeri bir konuya ev sahipliği yapanlar olacaktır, sizi de ilgilendiren bir şey olunca, siz de kolları sıvayacak, gelenlerle ilgileneceksiniz.

Parasal konuda bir darboğaz yaşayanlar ise, bu ay gelişmelerin ardından bunu aşacaktır.

Ay sonunda, Mars İkizlere geçtikten sonra, sosyal hayatınız canlanacak, yeni insanlarla tanışacaksınız, kendinizi dışarı atacak, eğlenmek isteyeceksiniz, gezeceksiniz. Kalbi boş Kovalar için flört gibi başlayan bir ilişki mümkün görünüyor. Aşk tohumlarının atılması gelecek aya kalabilir yine de. Ancak kıpırdanmalar ayın ikinci yarısından sonra başlıyor.

Bir arkadaş ya da sevgilisiyle kıskançlık konusu yaşayan olabilir ama dedikodulara itibar etmeyin derim. Siz de dedikoduya mahal vermeyin.

İlişkisi olanlar için enteresan, aile, sevdikleriyle birlikte bir kutlama yapabilirler.

Sağlık konusunda sorun yaşayanlar, gündelik yaşantısını sağlığı düzelten şekilde düzenlemek durumunda, bir takım düzenlemeler sağlığınıza iyi gelecektir.

İşinde başarı yakalayan, onurlandırılan Kovalar olacaktır bu ay. Gözdesiniz!

Ay sonunda bir müjde var.

Bir becerisini işe çevirmek, para kazanmak isteyenler için tam zamanıdır derim, ayın ikinci yarısı. Ayın ikinci yarısında gözleri üzerinize çekeceksiniz.

Para müjdesi var kiminize.

 

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 

10 Mayıstaki Boğa burcundaki Güneş tutulması sizin 3.evinizde gerçekleşecek. Düşünceler, planlar, kardeşler, reklam, tanıtım işleri, müşteri hizmetleri, iletişim ve yol konuları ve eğitim konuları gündemde.

Tabii aile, kardeşlerle bir araya gelmeniz söz konusu bol bol. Aile büyükleri ile keza.

Ayın ikinci yarısında yatırım, para işleriyle ilgili güzel gelişmeler var, bu konu ya çalıştığınız işle ilgili ya da aileyle beraber yürüttüğünüz bir yatırım planı ile ilgili. Size de anlaşılan ay sonundan itibaren bir taşınma, bir yerden gitme, başka yere yerleşme, bir konuda dönemi kapatma, yeni döneme girme söz konusu.

Bu kiminiz için bir sorumluluktan kurtulup eve dönmek şeklinde de gerçekleşebilecek. Evinden uzakta olanların dönme zamanı, özellikle egitim konusunda ya da askerlik veya bir süreliğine gittiğiniz görev yerinden dönme vs.

Ancak kiminiz için de gerçekten bir ev taşınması, eve lüks eşya alma, evi baştan aşağı yenileme söz konusu.

Yine de sabırsızlık etmeyin derim, ay sonunda sizi yıldızlar iyice kıpırdatacak, o zamana kadar hazırlıklarınızı yapın derim.

Size tavsiyem, hala şartlarınız oluşmadıysa, Temmuza bırakın, temmuzda taşlar tıkır tıkır yerine oturacaktır.

Aile bu ay kalabalık görünüyor, misafirler, gelen giden bol olacak anlaşılan. Kiminiz de dediğim gibi evde hazırlıklar yapacaksınız.

Bu ay yeni bir iş düşünenler varsa, aslında bu mümkün gibi görünmekle beraber 25 mayıstaki Yay burcundaki ay tutulması işe taş koyabilir. Kiminiz belki bir başka meselesi yüzünden iş işi kabul etmeyebilir. Ya da işi engelleyen bir dış koşul gelişebilir ama merak etmeyin daha iyisi arkasından gelecektir.

İş yerinde önemli toplantılar, önemli eylem kararları alan olacaktır. İş yerinde sanki gelişmeleri etkileyecek önemli bir takım düzenlemeler olacaktır. Hatta kiminizin işinde yönetim takımından önemli değişiklikler olacaktır, birileri gidip yerine başkaları gelecektir.

İşinde yeni mütşteri, yeni strateji planı, düşüncesi içinde olanlar de bu ay aktif, sağlam, yavaş ama emin adımlarla gitmek düşüncesindesiniz. Boğa burcunun etkisinde dogru tavır olur bu. zaten planlarınızı alıp eyleme geçtikten birkaç ay sonra yeniden eylem planları gerekecek, en azından aldığınız kararları organize etmeniz gerecek ve şartlar değişecek en başta, bundan dolayı evet kararlar alın ama gözleyerek ilerleyin derim.

İşinde tanıtım vs gerektiren, yetenekleriyle para kazanan kişiler bu ay bir başarıya imza atacaktır.

Aşk konusuna gelirsek, bu ay durgun, ayın ikinci yarısında karışık görünen aşk meseleleri gelecek ay değişmeye başlayan şartlarla beraber değişecek ve belki de gelecek ay en büyük aşk sürprizini siz yapacaksınız. Haydi hayırlısı

semavi derki

 

 

Sahip olamayacğın şeylere ikinci defa bakma... Ya da bak ve kıskançlık krizlerine gir...Seçim senin...



Sahip olamayacğın şeylere ikinci defa bakma... Ya da bak ve kıskançlık krizlerine gir...Seçim senin...

— Behey sersem avcı, sen verdiğim ilk iki öğüdü tuttun mu ki üçüncüsünü istiyorsun?






 

1.ÖĞÜT;"Olmayacak bir söz duyarsan, asla inanma!"
2.ÖĞÜT;"geçip gitmiş şeyler için asla üzülme".
3.ÖĞÜT; sen verdiğim ilk iki öğüdü tuttun mu ki üçüncüsünü istiyorsun?
Avcının yakaladığı küçük kuş birden konuşmaya başladı:

— Ben minicik bi...r kuşum dedi, etim, dişinin kovuğunu bile doldurmaz. Eğer serbest bırakırsan işine yarayacak üç öğüt veririm. Dinle, birinci öğüdüm şu: "Olmayacak bir söz duyarsan, asla inanma!"
Avcı şaşırmıştı. İkinci öğüdü isteyince küçük kuş:

— Beni bırak, ikinci öğüdümü şu damın üstünde vereceğim dedi.

Avcı kuşu bıraktı. Bir lahzada dama konan kuş:

— Dinle dedi, "geçip gitmiş şeyler için asla üzülme". Olan olmuş, biten bitmiştir çünkü. Bak, benim karnımda on dirhem ağırlığında bir inci vardı. Çok kıymetli bir inciydi bu. Ne yazık ki elinden kaçırdın...
Avcı daha çok şaşırmış, kuşu serbest bıraktığına pişman olmuştu. Ah vah etmeye, saçını başını yolmaya başladı.

Kuş:

— Ne oldu? Diye sordu. Niçin dövünüp duruyorsun? Ben sana olmayacak söze asla inanma dememiş miydim? Sen karnımda inci olduğunu duyunca bu öğüdü hemen unuttun. Kendisi üç dirhem gelmeyen kuşun karnında on dirhemlik inci olur mu hiç? Üstelik ikinci öğüdümü de unutmuşa benziyorsun. Hani elden kaçırdığın şeyler için asla üzülmeyecektin!
Avcı utanmış başını yere eğmişti.

— Üçüncü öğüdünü ver bari diye inledi.

Küçük kuş damdan kalkıp yüksekçe bir ağacın dalına kondu ve oradan gökyüzünün boşluğuna doğru süzülürken şöyle bağırdı:

— Behey sersem avcı, sen verdiğim ilk iki öğüdü tuttun mu ki üçüncüsünü istiyorsun?




”Kelimeler, insanlığın kullanmış olduğu en güçlü zehirdir.”


”Kelimeler, insanlığın kullanmış olduğu en güçlü zehirdir.”


Rudyard Kipling

Dr.Mehmet Öz;den Öğütler...


1. Sigara içeni ameliyat etmem. Sigarayı bırakmayan hastayı kesinlikle tedavi etmem. Sigaranın belki de en büyük düşmanlarından biriyim. Çünkü insani öldüren bir şey. Hasta kendini öldürmeye karar verdiyse ben ne diye onun için uğraşayım ki..., şifa bekleyen onca hasta var, enerjimi onlara harcarım.
2. Sevgisiz insanin kalp riski yüksek. İnsanlara severek kızarım. Herkesin de böyle yapmasını tavsiye ederim. Çünkü sevgisiz, kötülük düşünen, beddua ve küfür eden insanın kalp krizi riski ve ölüm oranı çok daha yüksek.
3. Dua etmek insanı iyileştirir. Ben inançlı biriyim. Her ameliyatımda mutlaka dua ederim. Bence duanın, meditasyon, şifa gibi, iyileştirici özelliği var. Ameliyat sonrası hastalarıma da mutlaka dua ettiriyorum. Bunun sağlıklarına çabuk kavuşmalarında müthiş bir etkisi var.
4. Doğu tıbbı çok gerekli. Ben de "klasik" tip adamıyım ama alternatif yani tamamlayıcı tıp yöntemlerini reddetmiyorum. Akupunktura yüzde 100 inanıyorum. Çinliler bu minnacık iğnelerin sırrını çözmüş. Ama bu tür tamamlayıcı tedavilerde insanın istemesi çok önemli. Doğu tıbbında özgür irade ön planda.
5. İdeal sağlık göstergesi olarak, kadınlar için ideal bel ölçüsü 82 santimdir. Eğer 93 santimi geçerseniz, sağlık riskiniz artar. Erkekler için ideal ölçü ise 88.5 santimdir. 101 santimden yukarısı sağlık riski demektir.
6. Hipnoz etmeden ameliyat etmem. Ben ve ekibim ameliyatlarım öncesinde hipnoz kullanıyoruz. Çünkü hasta heyecanlanıp kalp krizi geçirebiliyor. Sakinleştirici verdiğimde de sorunu geçici olarak çözmüş gibi oluyorum ama kökenine inmediğim için problem devam ediyor. O nedenle hipnoz yapıp sorunun kaynağına iniyorum. Hasta daha çabuk sağlığına kavuşuyor.
7. Her gün aspirin içmeli. Hayatımda ilaç kullanmadım. Zorda kalmadıkça kimseye de tavsiye etmem. Ama herkese her gün mutlaka bir aspirin içmesini salık veriyorum. Ben de içiyorum. Aspirinin kanı sulandırdığını biliyorduk ama simdi yeni faydalarını da öğreniyoruz. Örneğin, vücuttaki birçok doku tahrişini önlediğini yeni öğrendik. Aspirin ömrü uzatıyor.
Sağlıklı Beslenme Dikkat Edilecek Önemli Konular
Çay yerine ıhlamur içilmeli. Günde en fazla iki çay ya da kahve içebilirsiniz. Fazlası zararlı. Ancak ıhlamur kesinlikle zararlı değil, dilediğiniz kadar için.
Sarımsak müthiş bir bitki... Vücudu koruyan hücreleri destekliyor,tansiyonu düşürüyor. Sarımsaktan çıkan maddeyi yüksek tansiyonlu kişiye kullandığımızda, tansiyonu hemen düşüyor. Her gün birkaç diş sarımsak yenmeli.
Başka bir mucize sebze de ayşekadın fasulye. Türkiye`de bol üretilen bu sebze bence her öğün, özellikle de çiğ olarak mutlaka sofrada bulunmalı. Vücuda müthiş yararlı bir bitki.
Semizotu da içindeki Omega 3 nedeniyle son derece faydalı. Çiğ yenirse, daha da yararlı. Biz her gün ailecek öbek öbek çiğ semizotu yiyoruz.
Et yiyecekseniz, yanında mutlaka çiğ domates de olmalı. Çünkü domatesin içindeki Lcyopin adli antioksidan, etteki zararlı Omega 6`ları yararlı hale dönüştürüyor.
Kayısı çok yararlı ancak günde bir avuçtan fazla yenmemesi gerekiyor. Karpuz ve kavunda ise ince bir dilim tercih edilmeli.
Üzüm ve muz, çok yüksek dozda şeker içerdiği için daha az tüketilmeli.
Her sabah aç karnına içilen bir bardak ılık suyun ardından bir avuç ceviz çok iyi gelir. Ben her sabah alıyorum.
Artık sütün de `Sağlıklı olanı" çok zor bulunuyor. Hayvanlara verilen hormon ve antibiyotikler süte karışıyor ve saflığını yok ediyor.
Çocuklara soya sütü içirilmeli. 35 yaşın üzerindekilere sütün içindeki laktoz pek iyi gelmiyor. Laktozu alınmış süt yerine ise de bol bol su içilmeli.
Balık hariç, kırmızı etle beyaz et aynı. Çünkü hem danaya, hem de tavuğa yüksek dozda hormon ve antibiyotik veriliyor. Et yenecekse, hepsi yenebilir. Fark etmez!
Beyaz pirinç ve beyaz un son derece zararlı. Çünkü her ikisi de yanınca şekere dönüşüyor. Yani ha avuç avuç toz şeker yemişsiniz ya da pilav ya da beyaz undan yapılan ekmek... Arada fark yok. Pilav ve ekmek için esmer un ya da esmer pirinci tercih edin.
Lahana zayıflamak için çok ideal. Hazmı zor olduğu için tıkar ve kalorisi çok düşük.
Şişmanlık en az sigara kadar tehlikeli. Hatta sigaradan da çok. İdeal kilodan daha düşük kilolu olan insanlar uzun ömürlü oluyor. İdeal rejimler haftada 1 kilo verdiren rejimlerdir. Diğerlerine aldanmamak lazım. Eğer haftada 1 kilodan fazla kaybediliyorsa, vücuttan sadece su kaybediliyordur, dikkat!.

 

MİGRENİNİZ İÇİN BAZI BASKI NOKTALARI


Beynin belirli bölgesindeki şiddetli baş ağrıları, damarların daralmasından dolayı azalan kan dolaşımıyla, atardamarlara giren bir krampla başlar. Bir basınç oluşur ve sonunda kan zorla içeri akar, dolayısıyla damarlaı sancıyla genişletir. Migren nöbetleri, mide bulantısı,aşırı ışık ve ses duyarlılığı ve de genel olarak kendini kötü hissetme durumuyla başlar. Ardından dayanılmayacak derecede baş ağrıları eklenir ve bunlar dalga şeklinde, nabız atışları ritmiyle ortaya çıkar. İlk migren nöbetleri ergenlik çağında ortaya çıkar, bu nöbetler kadınlarda adet dönemi öncesi sıklaşır. Heyecan, stres ve mevsim değişikliğiyle nöbetler başlayabilir. Migren ağrılarınızı başınızın resimde olduğu bölgeye baskılar uygulayabilirsiniz, baskıları uygularken burnunuzdan derin nefesler alıp uzun uzun ağızınızdan verin. Zamanla azaldığını fark edeceksiniz. Migren ağrıları Safra Kesesi sorunlarından kaynaklanır, sakinleşmesi için de açık yeşil veya fıstık yeşil rengi kullanabilirsiniz.
Migrenin psikolojik nedenleri ise:

1-Kusursuz olma isteğiyle kendi üzerinde aşırı baskı yaratma;

2-Epey bastırılmış öfke;

3-Hayatın akışına direnme;

4-Cinsel korkular (ağrı çoğunlukla masturbasyonla giderilebilir);

5-Her şeyi doğal akışına bırakamamak;

6-Mükemmeliyetçi kişilik;

7-Köşede sıkışıp kalma duyugusu;

8-Zorlanmaktan hoşlanmamak ama başkalarını zorlamak;

9-Uzun süren stresle başa çıkamamak;

10-Kontrol bağımlılığı "Her şey benim denetimimde olmalı".
AFİRMASYONU: HAYATIN DOĞAL AKIŞIYLA UYUM İÇİNDEYİM

 

ASPİRİN YERİNE AHUDUDU

  
Ahududu asetilsalisilik asit içerir. Bir başka deyişle, herhangi bir yan etkisi olmayan, doğal, organik aspirindir. Aspirin bağırsak mukozasına zarar verir, pek çok hasta bu yüzden aspirin kullanamaz. Ama onun yerine ahududu kullanabilirler. Başka yararlarının yanı sıra midelerini de rahatlatacaktır. Aspirin hapları bir yandan bize hastalıkla mücadele etmekte yardımcı olurken, öte yandan bir başka hastalığa yol açmaktadır.

Doğa ahududu ile bizlere yalnızca aspirin vermekle kalmaz A, B, C, K ve E vitaminleri de içerir.

İçeriğindeki Demir, Kalsiyum ve Potasyum mineral tuzları gibi pek çok yararlı bileşen kan dolaşımını hızlandırır, kanı temizler, şişliklere iyi gelir ve baş ağrılarını hafifletir. Antiseptik, ağrı kesici ve idrar söktürücü özelliği vardır.

Bağışıklık Sistemini güçlendirir.

Kanseri önleyici maddeler içerir.

En önemlisi de hiç bir yan etkisi olmayışıdır.

Bütün bu tedavi edici özellikler ahududunun yalnızca meyvesinde değil, yaprak ve dallarından da bulunur.

Ahududu yemenin yararı büyüktür, her şeyde olduğu gibi bunu da kararında yemek ve içmek çok önemlidir.

Tazesini günde 4-5 yemek kaşığından fazla yemeyin. İyi olan şeylerin bile çok fazlasına ihtiyacımız yok

HAZIRLANIŞI: Bir yemek kaşığı taze veya kurutulmuş ahududu, doğranmış ahududu veya dalları bir bardak kaynar suyu üzerine dökün ve 20 dka beklemeye bırakın. Daha sonra içine bal ekleyin. Günde 1-2 bardak için, daha fazlasının geçirmeyin.

 

Benliğin yalnızca diğerlerinin görüşlerinden oluşur; kırk yama gibidiro. A bir şey demiştir, B başka bir şey söylemiştir ve C başka bir şeyder, bu böyle sürüp gider.


Gerçek benliğin icat edilmesi değil, keşfedilmesi gerekir. İcat edilmiş benlik egomuza dönüşür. Gerçek benlik hiçbir şekilde ego değildir. Gerçek benlik aslında benlik olmaktan uzaktır, o mutlak boşluk, boşluğun sessizliği, boşluğun coşkusudur.


Kendine bir benlik uydurmak istiyorsan diğerlerine sorman gerekir; benliği icat etmenin tek yolu budur, insanların senin hakkındaki düşüncelerini toplamak. Tüm hayatımız boyunca bunu yapıp dururuz. Bu yüzden insanların bize saygı duymamasından bu kadar korkarız. Bu bizim esaretimize dönüşür. Saygın biri olmak isteriz çünkü saygın olduğumuzda diğerleri hakkımızda güzel şeyler düşünür.


Bizi överler ve o zaman daha iyi bir benliğe sahip oluruz. Saygın değilsek, insanlar bizi kınar ve o zaman asla güzel bir benliğe sahip olamayız, çirkin bir benliğimiz olur. Benliğin yalnızca diğerlerinin görüşlerinden oluşur; kırk yama gibidir o. A bir şey demiştir, B başka bir şey söylemiştir ve C başka bir şey der, bu böyle sürüp gider. Sonra bunlardan bir imge yaratırsın-onları bir araya getirir yapıştırırsın. Çocuk, en başından beri bu çöpü biriktirmeye başlar. Anne bir şey der, baba, ağabey, komşular hep bir şeyler söylerler: Bunlar memnun edici sözlerse çocuk gururlanır, değillerse morali bozulmaya başlar.


Bu moral bozukluğunu önlemek için önüne gelen herkesi pohpohlayıp durur. Bu pohpohlama bir anlaşmadan başka bir şey değildir: "Seni pohpohlayayım ki beni onayla. Daha çok onaylayacaksan, seni daha çok pohpohlamaya hazırım." Ama tüm bunlar dışarıdan gelmiştir, hiç kimse seni tanımaz, kim olduğunu bilmez-sen kendin bile bunu bilmezsin." Osho

Umut. İnsanın vazgeçemediği illüzyon. Aynı anda en büyük güç ve enbüyük zayıflık kaynağınız. .





Umut. İnsanın vazgeçemediği illüzyon. Aynı anda en büyük güç ve en büyük zayıflık kaynağınız. . - The Matrix Reloaded

Karanlık dönemlerin bizi her an yenik düşürebileceğini öğrendim. Am aaynı zamanda bu dönemlere katlanabileceğimi, git gide güçlenebileceğimi,





Karanlık dönemlerin bizi her an yenik düşürebileceğini öğrendim. Ama aynı zamanda bu dönemlere katlanabileceğimi, git gide güçlenebileceğimi,
akıllanabileceğimi ve iyileşebileceğimi de gördüm. (Peder Sam) - Dexter

İki şey sizi anlatır: hiçbir şeyiniz olmadığındaki sabrınız, ve herşeyiniz olduğundaki tavrınız!



İki şey sizi anlatır: hiçbir şeyiniz olmadığındaki sabrınız, ve herşeyiniz olduğundaki tavrınız!