27 Nisan 2013

Yumruğunuzu Sıkın Öğrenin





Plos One dergisinde yayımlanan bir araştırma, yumruk sıkma yoluyla hafızanın güçlendirilebileceğini ortaya koydu.

50 yetişkin ile yapılan deneyde, kişilerin bu yolla uzun bir kelime listesini hatırlamaya çalışırken daha iyi performans sergilediği görüldü.

Araştırmacılar, yumruk sıkmanın beyinde hafıza ile ilgili bazı özel bölgeleri harekete geçirdiğine inanıyor.

New Jersey'deki Montclair Üniversitesi'nden Ruth Propper'a göre bu araştırma, bazı basit vücut hareketlerinin beynin işleyişini geçici olarak değiştirip hafızayı geliştirebileceğini gösterdi.

Dr. Propper BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bir şey öğrenmeden hemen önce sağ yumruğun, hatırlamaya çalışırken de sol yumruğun sıkılması hafızayı geliştiriyor" dedi.

Daha önceki araştırmalarda, sağ yumruğun sıkılması ile beynin sol yarısının, sol elin sıkılması ile de sağ yarısının harekete geçtiği gözlenmişti.

Bu eylemin duygularla bağlantısı kurulmuş, örneğin sağ yumruğun mutluluk ve öfke ile, sol yumruğun ise üzüntü ve endişe ile bağlantısına dikkat çekilmişti.

Hafıza ile ilgili süreçlerde beynin iki yarısının da kullanıldığı, sol yarısının hafıza kaydında, sağ yarısının ise hatırlamada etkili olduğu düşünülüyor.

Yapılacak yeni araştırmalarla yumruk sıkmanın sözel ya da uzamsal, kelimelerin yanı sıra resim ve yerlerin de hatırlanması ile ilgili diğer zihinsel işlevleri de etkileyip etkilemediği incelenecek.

Ancak araştırma sonuçlarını kesin bir dille ifade etmek için daha fazla konu üzerinde daha fazla çalışma yürütülmesi gerektiği belirtiliyor.

Londra Üniversitesi Bilişsel Sinirbilim Enstitüsü'nden Profesör Neil Burgess, hafıza üzerindeki özel etkinin kesin olarak belirtilmesi için daha geniş bir araştırma gerektiğini, örneğin taram yoluyla beynin sol ve sağ yarısına kan akışının incelenmesi gerektiğini ifade etti.

haberdesin

Sol El Ve Bağlı Bulunduğu Çakra...



Sol El: Duygulu varlıkların (insanlık) dünyasını temsil eder. Aktif zihnin kontrol edilmesi, niyetin düşünülmesi, kutsanma, prensip, geçici realite, izlemek, içsel hatırlama ve sevgi sembolüdür. Feminin-dişi ve polaritede negatiftir. Ayı temsil eder.

2. Baş Parmak: Bedenimizden şuuraltı kalıplarından ve karmik eğilimlerden bağımsız olarak akan İlahi enerjinin sembolüdür. İrade gücünü, boşluğu ve sonsuzluğu temsil eder.

3. İşaret Parmağı: Jupiter Parmağı olarak da bilinir. Kişiliğimizin Ego yönünü temsil eder. Şuuraltı kalıpları tarafından kontrol edilen enerjilerin sembolüdür. Enerjisi geliştiricidir, hava ve rüzgârı temsil eder.

4. Orta Parmak: Satürn Parmağı. Enerjilerin en karmik ve en şartlı olanı. Bu parmak ağır, güçlü, dengeleyici enerjiler getirir. Arzu ve disiplin sembolüdür. Ateşi temsil eder.

5. Yüzük Parmağı: Güneş parmağı olarak bilinir. Kişiyi güçlendiren enerjilerle ilişkilidir. Kozmik, sonsuz, solar ışık ile karıştırılmamalıdır. İlişkilerin, şifanın ve enerjinin sembolüdür. Suyu temsil eder. Sol elin yüzük parmağında vurulduğu takdirde bir yarayı iyileştirecek Sol elin yüzük parmağında vurulduğu takdirde bir yarayı iyileştirecek güç olduğu ve bu parmağın direk olarak kalple bağlantılı olduğu söylenir.

6. Küçük Parmak: Merkür parmağı olarak bilinir. Entelektüel zihin ve enerjinin açılmasına yardımcı enerjileri yayar. İletişimin sembolüdür. Dünyayı temsil eder.

Kaynak: Aysun Zorlubilek

Hindistan'da işçilerin kurulacak tesis için arazideki ağaçları kesmek yerine kökü ile kaydırma işlemi çalışmaları..



 

Hindistan'da işçilerin kurulacak tesis için arazideki ağaçları kesmek yerine kökü ile kaydırma işlemi çalışmaları..

Belki imkanları yok ama merhametleri var! Helal olsun

Bir ankete göre insanları en çok rahatlatan üç koku;



Bir ankete göre insanları en çok rahatlatan üç koku;

1. Taze pişmiş ekmek kokusu

2. Temiz çarşaf kokusu

3. Yeni biçilmiş çimen kokusu...

Evde Bunaldım...Dışarı Çıkayım Da İki İnsan Göreyim...

Siz Hangi Burçsunuz? Size Uyuyor Mu?

DUYGUSAL ZEKAMIZI GELİŞTİRMENİN 5 PRATİK YOLU


Duygusal zeka kavramı; anlama, yönetme, kendi duygularını etkili ifade edebilme, diğerleriyle olumlu bağlar kurabilme becerisi olarak ifade ediliyor.
Duygusal zeka, insanlarla ilişkilerimizin... sürdürülmesinde ve sağlamlaştırılmasında önemli rol oynuyor. O halde, duygusal zekamızı (emotional intelligence – EQ) nasıl geliştirebiliriz? Bunun için 5 pratik yol var:
1. Olumsuz duygularımızla baş edebilme becerisi kazanma: Gelişmiş bir duygusal zeka, yapabilirliklerimizi kısıtlayan belli duygularla baş etmemize yarar sağlar. Herhangi bir olay karşısındaki düşüncelerimiz, o olay karşısında hissettiklerimizi büyük ölçüde etkilemektedir. Bu yüzünden duygularımızı yönetmeden bir adım önce durumlar hakkındaki düşüncelerimizi, yorumlarımızı irdelememiz yerinde olacaktır.
2. Baskı altında sakin kalabilmeyi başarma: Hepimiz belli ölçüde stres altındayız. Stresle başa çıkabildiğimiz ölçüde de başarılı kalırız. Nasıl mı? Baskı altındayken, birine kızdığınızda veya üzüldüğünüzde vereceğiniz tepkilerden önce derin bir nefes alıp belli bir süre düşünmek olaylara farklı açılardan  bakmanıza yardımcı olacaktır. Sizi zorlayan ortamlardan bir süre uzaklaşmak, yüzünüze su çarpmak, temiz havada belli bir süre vakit geçirmek kaygınızı azaltacaktır. Kendinizi korkmuş, depresif,umutsuz hissettiğiniz anlarda egzersiz yapmak oldukça iyi gelecektir. Kendinizi yeniden şarj olmuş gibi hissedeceksiniz.
3. Sosyal mesajları (ipuçlarını) yakalayabilme becerisi kazanma: Duygusal zekası gelişmiş olan insanlar, diğerlerinin duygusal, fiziksel veya sözel ifadelerini daha kolay algılayabilirler. Sözlü ve sözsüz ipuçlarını daha kolay fark edebilirler. Örneğin, aramamıza geri dönmeyen bir arkadaşımız için “artık beni sevmiyor,istemiyor” demeden önce meşgul olabilme ihtimalini aklımıza getirmemiz gerekir.
4.Gerekli olduğunda zor duyguların arkasında durabilme ve bunları ifade edebilme becerisi kazanma: Herkesin kendine ait sınırları bulunur ve bu sınırlar ilişkilerimize yön verir. Her zaman bu sınırları ifade edebilmek kolay olmamaktadır. Burada da bir formül işimizi kolaylaştırabilir. “Böyle bir durumda, sen şöyle yaptığında ben bunu hissediyorum/hissettim.”   “Dün gece yemekte sen benimle dalga geçtiğinde çok incindim.” Oldukça net bir ifade oluyor, öyle değil mi?
5. Yakın, kişisel ilişkilerimizde duygularımızı açıkça ifade edebilme becerisi kazanma: “İnsan kalbi, başka bir kalbe cevap vermediğinde çürür.” -Pearl Buck Uygun ve yakın ilişkilerde romantik duyguların ifade edilmesi oldukça önemlidir. Herkesin bildiği ama söylemeyi unuttuğu bir kaç cümle. “Nasılsın?”, “Nasıl hissediyorsun?”, “Seni seviyorum.”, “Seni önemsiyorum.”, “Benimle zaman geçirdiğin için çok mutlu oldum.”, “Özür dilerim.” ve daha milyonlarcası… Sadece sözle söylemek de gerekmez. Göz kontağı kurmak, gülümsemek, kolunu omzuna koymak, kolunu sıvazlamak da yakın ilişkilerde oldukça etkili olmaktadır. Bunları da çeşitlendirebilmek elinizde.
Kaynak: Psychology Today

İnsanların negatif duygu ve düşünceleri kendi bedenlerinin 15 metreetrafına dek yayılıyormuş.

 
İnsanların negatif duygu ve düşünceleri kendi bedenlerinin 15 metre etrafına dek yayılıyormuş. Düşünün kalabalık ve mutsuz şehirlerdeki negatif enerji bulutlarının kuvvetini...
O yüzden belki de insanlardan uzak tenha ve doğa içinde daha kolay şifalanıp arınıyoruz demek ki...
Alıntı:
Messages From God and the Ascended Masters
Judith A. Beals

Evde Tüp Bitince Sucuklar Nasıl PİŞİRİLİR?

İşler kötü gittiğinde, ki bazen gidecektir,



İşler kötü gittiğinde, ki bazen gidecektir,
Tırmandığınız yol size çok dik geldiğinde,
Elinizdeki para az, borçlarınız çok olduğunda,

Gülümsemek isteyip, iç çektiğinizde,
Biraz daha endişe, sizi daha da kötü yaptığında,
Gerekirse dinlenin, ama vazgeçmeyin.
Hayatın dönemeçleri olduğunu
Öğreniriz hepimizin zamanla,
Ve birçok başarısızlık tersine döner,
Sonuna kadar dayanıp, kazandığınızda;
Vazgeçmeyin adımlarınız ne kadar ağırlaşsa da,
Esecek bir rüzgarla başarıya ulaşabilirsiniz.
Tersine döndürülmüş başarısızlıktır, başarı,
Gümüşe çalan şüphe bulutlarının altında,
Anlayamazsınız hedefinize ne kadar yakın olduğunuzu,
Çok uzak gibi görünürken, hemen yanı başınızda olabilir;
Öyleyse, devam edin mücadeleye, en kötü anınızda,
İşler kötü gidiyor gibi göründüğünde,
Vazgeçmemelisiniz...!
____ C. W. Longeneck

Düşünen Adam...

Kimsenin Hayatı Mükemmel Değil...Sadece Bazıları Sorunlarla Nasıl Başedeceğini Çok İyi Biliyor...