10 Şubat 2013

YAŞADIĞIMIZ HER AN, KENDİ HAKKINI İSTER...




YAŞADIĞIMIZ HER AN, KENDİ HAKKINI İSTER

Dilek Çerçi

Bakmasana Öyle Allam Yareppim.... Tükürrüüüümmm Bak!...

OLUMSUZ GEÇMİŞİMİZLE BAĞ KURMAYIN...




Şimdi olumsuz geçmişinizi kafanızdan silin atın.
Geçmişle duygusal bağımızı bırakmalıyız.Bırakın bunlar  sizde sadece anı olarak kalsın.İlk okulda ne giydiğinizi düşündüğünüzde, genellikle duygusal bağ yoktur.
O an, sadece bir anıdır.Geçmiş tüm olaylar için de böyle olabilir.Duygusal bağımlılıklarımızdan kurtulduğumuzda,tüm zihinsel gücümüzü, bu andan zevk almak ve harika bir gelecek için kullanabiliriz

Leyla Hun

İllaki birini eleştireceksen lütfen aynaya bak...

Bu 15 bitkiyi sofranızdan eksik etmeyin !


1-ADAÇAYI: Kalp krizi riskini azaltır. Aşırı terlemeye neden olan hastalıkları giderir. Kramp, omurilik rahatsızlığı, beze ve sinirsel titremelerde mucize etkileri vardır. Böcek sokmalarına karşı ısırılan bölgeye adaçayı yaptığını toz olarak uygulamanız önerilir.


2-CEVİZ: Damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, mantar hastalıklarında etkili, tümör engelleyici ve bağışıklık sistemini koruyucu özellikleri bulunmaktadır. Ceviz kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını düzenler… Karaciğer için de çok faydalıdır.


3-IHLAMUR: Gribal enfeksiyonların yanı sıra güzellik ve ciltteki lekelere karşı da mucize etkileri vardır. Cilt lekeleri için iyice kaynatılıp, leke olan kısma sürülmesi öneriliyor. Bunun yanında strese karşı da ıhlamuru mutfağınızdan eksik etmeyin...


4-HİNDİBA: Safra kesesi ve karaciğer hastalıklarında mucizeler yaratır. Kronik karaciğer iltihaplanmalarına karşı tedavi edici özelliği vardır. Şeker hastalığına da iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra deri kaşıntıları ve sivilcelere karşı da şaşırtıcı derecede etkilidir.


5-KARABAŞ OTU:   Ağrıları dindirir, kalbe kuvvet verir… Özellikle sigara kullananlar için belirtelim, balgam sökücü özelliği vardır. Uyuşukluk gideren bu bitki zindelik kaynağıdır. Sara ve beyin hastalıklarının tedavisinde de kullanılır.


6-KEREVİZ: Huysuz ve asabi biri misiniz? Kereviz tüketin. Sakinleştirici özelliği var. Böbrek için çok yararlı, kanı temizliyor, kilo almayı önlüyor ve cinsel gücü artırıyor.


7-KUŞBURNU:   Hangi vitamini ararsanız var. Grip ve soğuk algınlığı için bire bir. Kabızlık için de çare... Yorgunluk ve halsizlik için öneriliyor. Kan yapıcı ve tansiyon düzenleyici özelliği ile mutfaktan eksik edilmemeli.


8-MAYDANOZ: Bir tutam maydanoz vücudun günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor. Toksinleri vücuttan atıyor, kanı temizliyor, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi geliyor...


9-MEYAN KÖKÜ: Balgam söktürücü özelliği olan bu bitki mide ülseri tedavisinde kullanılır. Böbreküstü bezlerini çalıştırdığı gibi kramp girmelerinde de çözücü etkisi vardır. Ayrıca iyi bir kabızlık gidericidir.


10-NAR: Narda bol miktarda antioksidan, C vitamini, demir ve potasyum var. Bir bardak nar suyunun antioksidan özelliği, iki kadeh kırmızı şarap ve 10 bardak yeşil çay ile aynı seviyede. Üstelik, bu özellikleri sayesinde kalbi ilaç gibi koruyor.


11-SEMİZ OTU: Uzmanlar, Parkinson tedavisinde hastalarına mutlaka semiz otu salatası yemelerini öneriyor. Zihin yorgunluğu, sinirlilik ve uykusuzluğa iyi gelir. Kanı temizleyici özelliği vardır...


12-PELİN OTU:   Mideniz ile sorun yaşıyorsanız, gastrit derdiniz varsa pelin otu birebir... Bu bitki sindirim zor besinlerin hazmını kolaylaştırıyor. Tonik etkisiyle de kan dolaşımını artırarak, vücuda zindelik veriyor. Bir önemli özelliği ise vücuda sürüldüğünde haşereleri uzaklaştırması...


13-SOĞAN: Mümkün olduğu kadar çiğ tüketin. Zira çiğ tüketildiğinde mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır. Grip, nezle, gırtlak iltihabı ve öksürüğü önleyici olarak kullanılır.


14-ZERDEÇAL: Zerdeçal en etkin ve en yaygın kullanılan antioksidanlardan biridir. üst solunum yolu enfeksiyonu, astım, bronşit ve sinüzit tedavisinde kullanılır. Kansere karşı etkilidir. Beyni güçlü tutarak, alzheimerı önler.


15-ZEYTİN: Özellikle zeytinin yağı mucize kaynağı olarak görülür. Vücudun ihtiyaç duyduğu omega 6 yağ asidine sahiptir. Hücre yenileyici özelliği ile cildi besleyip, güçlendirir... Zeytin ve zeytinyağı asla mutfaktan eksik edilmemeli, bolca tüketilmeli. OKUDUYSAN BEĞEN ,BAŞKALARI DA OKUSUN DİYE PAYLAŞ

Hayat Güzeldir...

HASTALIKLAR VE İYİLEŞTİRİCİ RENKLERİ

 


 MİDE KRAMPLARI- SARI, LİMON SARISI;

İLTİHAPLANMALAR- MAVİ, MAVİ-MOR;

AĞRI(KULAK)- TURKUAZ;

AĞRI(BAŞ)- MAVİ, YEŞİL;

AĞRI(KAS)- PASTEL TURUNCU;

AĞRI(DİŞ)- MAVİ, MAVİ-MOR; ...

SİVİLCE- PEMBE, KIRMIZI- MOR;

AİDS- KIRMIZI, LACİVERT, MOR sonra PEMBE ve ALTIN;

ALKOLİZM- LACİVERT, SARI;

ALERJİLER- LACİVERT, ACIK TURUNCU;

ANEMİ- KIRMIZI;

HEYEZAN- AÇIK MAVİ ve YEŞİL;

İŞTAH- LACİVERT;

İŞTAH(KAYBI)- SARI, LİMON SARISI;

ARTİRİT- MENEKŞE, MAVİ-MOR;

ASTIM- MAVİ, TURUNCU;

BULANTI- SARI, LİMON SARISI;

MESANE- SARI- TURUNCU;

KANAMA- MAVİ-YEŞİL;

SU TOPLAMASI- PUDRA ya da BUZ MAVİSİ;

TANSİYON(YÜKSEK)- MAVİ, YEŞİL;

TANSİYON(DÜŞÜK)- KIRMIZI, KIRMIZI-TURUNCU;

KEMİKLER- MOR, LİMON SARISI;

BAĞIRSAKLAR- SARI, TURUNCU;

GÖĞÜS- PEMBE, KIRMIZI- MOR;

BRONŞİT- MAVİ, MAVİ-YEŞİL, TURKUAZ;

YANIK- MAVİ, MAVİ-YEŞİL;

KANSER- MAVİ, MAVİ- MOR, ardından PEMBE;

SOĞUK ALGINLIĞI- KIRMIZI;

ŞEKER- MOR;

EGZEMA- LİMON SARISI;

EPİLEPSİ- TURKUAZ, KOYU LACİVERT;

GÖZLER- LACİVERT, KOYU LACİVERT;

ATEŞLENME- MAVİ;

BÜYÜME- MOR, MAVİ- MOR;

ŞAMAN NEZLESİ- KIRMIZI- TURUNCU;

KALP SORUNLARI- YEŞİL ve PEMBE; HEMEROİD- KOYU MAVİ;

HAZIMSIZLIK- SARI, LİMON SARISI;

ENFEKSİYON- MOR;

GRİP- KOYU MAVİ,

TURKUAZ, MOR;

BÖBREKLER- SARI, SARI-TURUNCU;

LÖSEMİ- MOR; KARACİĞER- MAVİ ve SARI kombinasyonları;

REGL- AÇIK KIRMIZI ve MAVİ- YEŞİL kombinasyonları;

BAYGINLIK- BUZ MAVİSİ;

SİNİRLER- YEŞİL, MAVİ-YEŞİL;

PARKİNSON- LACİVERT;

VEREM- KIRMIZI ve KIRMIZI- TURUNCU, LACİVERTLE karışık olarak;

KAŞINTI- LİMON SARISI ve TURKUAZ;

CİLT SORUNLARI- PEMBE, MAVİ-MOR,

TURKUAZ; ŞİŞLİK- AÇIK ve BUZ MAVİSİ;

ÜLSER- YEŞİL.


BÜTÜNSEL SAĞLIK KOÇU- Nermin DOGRUOGLU 3 Ocak

Muz Kabuğunun 5 Bilmediğiniz Faydası...





Muz kabuğunun bilmediğiniz 5 faydası


1- Muz kabuğunun içini sivrisinek ısırıklarına sürdüğünüzde, kaşıntısını ve şişkinliğini alır.


2- Ayaklardaki nasırların yumuşaması için, muz kabuğunun içini sıyırın, bir kaşık kadar olduğunda nasırın  üzerine koyun, üstünü sarın. Birkaç saat sonra açıp temiz su ile yıkayın. Ya da direk muz kabuğunu sarabilirsiniz nasırınıza.


3- Muzun kabuğunu akneleri geçirmek üzere, üstüne sürebilirsiniz.


4- Diz ağrılarının geçmesine yardımcı olmak için muz kabuğuyla dizleri ovun.


5- İçindeki potasyum ve yağlarla çok iyi bir ayakkabı cilasıdır. Muz kabuğunun içiyle ayakkabınızı ovun sonra bez ile temizleyin. En sağlıklı dondurmayı da muzdan yapabilirsiniz. Birkaç tane muzu soyup, parçalara ayırıp, 30 dakikalığına buzluğa atın, donmaya yakın alın, blenderdan geçirin, isterseniz süt de ekleyebilirsiniz. Sonra sevdiğiniz tat ile tatlandırın, kakao, keçi boynuzu tozu, vanilya, frambuaz, herşeyi deneyebilirsiniz.

Öğretmen

ŞUBAT 2013 Aylık Burç Yorumları

ŞUBAT 2013 Aylık Burç Yorumları


Yılın ilk ayı sert astrolojik etkiler ile başladı. İlişkiler, denge ve huzur arayışı için mücadele temasını geride bırakıyoruz. Şubat ile beraber daha ılıman bir enerjinin oluşması ile rahatlayacağız.

Uzuuuun ve detaylı yorumlarım 2013 Benim Yılım kitabımda, mini özetler ise burada…

Aşk ile özdeşleşen bu güzel ayda, yüzünüz çokça gülsün, aşkın ve sevginin sıcaklığı kalbinizi ısıtsın diliyorum.

Keyifli okumalar!

KOÇ/ Yükselen KOÇ Şubat 2013 Yorumu:

Her türlü girişiminiz için destek görebileceğiniz bu ayda, ihtiyaçlarınızı ifade edebilmek temel sorumluluğunuz olmalı. Bu ay kalabalıklarda olma, yaptıklarınızı anlatma, sahneleme, icra etme, kalabalıklarla buluşturma konularına odaklanın. Yaptıklarınızın ve kişisel prestijinizin kalıcı ve etkileyici olmasınız istiyorsanız bu dönemi kullanmalısınız. Yaptıklarınızı insanlara duyurmak için her türlü iletişim kanalını cömertçe kullanmaya gayret edin. İletişim, medya, haberleşme ve ulaşım gibi konularda şanslısınız. Tüm kanallarınızı açık tutun. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

BOĞA/ Yükselen BOĞA Şubat 2013 Yorumu:

Bu ay odağınızı profesyonel hayat ve kişisel prestijinizi ilgilendiren konulara çevirmenizde fayda var. Çünkü gözlerin size çevrileceği bir aya giriyoruz. Bu ay oluşacak etkileşimler pek çok Boğa’ya yeni işler, teklifler, işbirlikleri veya profesyonel fırsatlar taşıyabilir. Değişime direnmemek, esnek olmak ve yeniyi savunmak size güç kazandıracaktır. Gelirlerinizi hareketlendirmek için önemli bir dönem başlıyor, kullanın. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

İKİZLER/ Yükselen İKİZLER Şubat 2013 Yorumu:

Yeniye yer açma zamanı geldi. Yeni bir şehirde yaşamak, yeni seyahatler, radikal kararlar ve değişimler için isteğiniz yükselebilir. Bu iç sesleri dinlemelisiniz. Zihnen genişlemek, daha çok kişi tanımak, daha çok bilmek için yapacağınız girişimler destekleniyor. Bu etkileri bir eğitim programı, seyahat, yoga, astroloji, veya felsefe gibi alanlara yönelerek tatmin etmeniz mümkün. Ayın ikinci yarısından itibaren gündeminiz ciddileşebilir. Profesyonel hayat ve hiyerarşik konularda sorumluluklarınızı arka plana atmamalısınız. İletişiminizin her zamankinden canlı ve parlak olmasında fayda var. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

YENGEÇ/ Yükselen YENGEÇ Şubat 2013 Yorumu:

Çevrenizden aradığınız her türlü desteği görebileceğiniz bir aya giriyoruz. İhtiyaçlarınızı paylaşmayı ve talep etmeyi öğrenmelisiniz. Bu ay, geçmişten gelen müşterileriniz veya iş partnerleriniz ile tekrar görüşmeye başlayabilirsiniz. Daha önce başlattığınız konuları hızla olgunlaştırabilir ve daha rahat ilerleyebilirsiniz. Medya, iletişim, sözleşmeler, ticaret, ulaşım, elektronik gibi temalarda, geçmişte başlattıklarınızı bitirmek ve meyvelerini toplamak için odaklanın. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

ASLAN/ Yükselen ASLAN Şubat 2013 Yorumu:

Partnerlik etkileşimleri vurgusu olan bir aya giriyoruz.  Bu partnerliklerin yönü daha çok ortaklık ilişkisi şeklinde şekillenebilir. Tabi bir diğer olasılık da iş ortamında ortaya çıkacak olan aşklara dair. İçiniz rahat olsun, etkileşimler olumlu. Her ne kadar içiniz kıpır  kıpır olsa da gülümsemenizi gizlemeye çalışmanız boşa olacaktır. Gülümseyin ve o güzel enerjinizi dünyaya yayın. Halihazırda partneriniz ile olan sorunlarınızı çözmek için de güzel bir ay. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

BAŞAK/ Yükselen BAŞAK Şubat 2013 Yorumu:

Bu ay ilişkiler gündeminizde daha fazla yer tutabilir. Bekar Başaklara güzel bir haber olarak verebileceğim bu gelişme, aslında  tüm Başakların ilişkilere dair gelişmeler yaşayacağına işaret ediyor. Pek çok Başak ilişkisinde istediği derinleşmeyi yakalayabilir. Eski sevgililerin de ortaya çıkabileceği bir ay sizleri bekliyor, şaşırmayın. Bu ay sağlığınızla ilgili dikkatli olmanızda fayda var. Son dönemde kendinizi ihmal etmiş ve çok yorulmuş olabilirsiniz. Bedeninizi arındıracak ve tazeleyecek yeni bir egzersiz düzeni ve beslenme rutinine başlamak için ayın ikinci haftasını değerlendirmenizi tavsiye ederim. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

TERAZİ/ Yükselen TERAZİ Şubat 2013 Yorumu:

Bu ay sahneler ve yaratıcılık konularında temalar ile ilgileniyor ve başlamak için zaman arıyorsanız bu ayın güzel etkileşimlerini kullanmalısınız. Bu ay hem çok iş hem aşk hem de eğlence var. Bol bol kalabalıklarda olun, kendinizi gösterin. Yeni kişiler ile tanışmaya hevesli olun. Zira önümüzdeki dönemde bu kişilerin çok faydasını görebilirsiniz. Diğer yandan seyahatlerin gündeminizde olabileceği bu ayda, gelirlerinizin etkilenmesi endişesi sizi yorabilir. Hayat her daim mücadele ile geçmemeli sevgili Teraziler! Yeni yerler ve insanlar keşfetmenin tadını çıkarın. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

AKREP/ Yükselen AKREP Şubat 2013 Yorumu:

Bu ay evinizi düzenlemekle meşgul olmak  sizlere iyi gelecektir. Bir yandan da ailenizin sıcaklığını, huzurunu ve güven ortamının verdiği rahatlığı tatmak istiyor ve ailenizle vakit geçiriyor olabilirsiniz. Sınırsız olasılıklar arasında aile ve ev ile ilgili ne yapıyor olursanız olun pek çok şeyi çözüp kendinizi daha iyi hissedeceğinizi söylemeliyim.  Bekar Akrepler içinse aşk zamanı gelmiş görünüyor. Bu ayın bu güzel etkileşimini kaçırmayın. Bazen, her şey üzerinize geliyor gibi hissedebilirsiniz. Zaman yetmiyormuş gibi gelebilir. Aslında çarklar sizin mutluluğunuz için dönüyor. Her şeye iyi tarafından bakmaya ne dersiniz? Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

YAY/ Yükselen YAY Şubat 2013 Yorumu:

İletişim, haberleşme, yayıncılık, ulaşım, seyahat, elektronik konularında girişimlerinizin desteklendiği bir aya giriyoruz. Bu konularda uğraşlarınız var ise girişimlerinizi başlatmak ve radikal yollar denemek için bu ayı kullanmalısınız. Ayın ortasından itibaren gündeminiz ev, aile ve profesyonel hayat arasında bölünebilir. Kendinizi sıkışmış ve hangisine yetişeceğinizi şaşırmış bir halde bulmanız olası. Her ikisine de yetişebilirsiniz. Önünüzde her ne kadar yılın en kısa ayı uzanıyor olsa da her şeyi halletmek için yeterli zamanınız olacak. Neyi yaptığınızdan çok, nasıl yaptığınıza odaklanmak size daha pratik çözümleri getirebilir. Yeni yolları denemeye açık olun. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

OĞLAK/ Yükselen OĞLAK Şubat 2013 Yorumu:

Yılın en kısa ayına girdiğimize bakmayın. Sizin için belki de en bereketli ay olacak. Bu ay neleri başlattığınıza dikkat edin. Önemliler, çünkü kazançlarınızı arttırmanıza dair fırsatlar taşıyorlar. Bu ay, öğrenmek, keşfetmek, zihninizi genişletmek ve hayatı keşfetmek için aktivitelere katılın.  Belki iş ortamınızda yapılan aktiviteler belki de bir sosyal sorumluluk kuruluşunun toplantısı bu aktivitenin somutlaşmış hali olabilir. Sonsuz olasılıklar arasında, somutlaştırdığınız her ne olursa olsun, hayata dair içinizde bazı ışıkları yakacaktır. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.



KOVA/ Yükselen KOVA Şubat 2013 Yorumu:

Doğum gününüz kutlu olsun!

Yeni yaşınız bol bol kahkaha, sıcacık sevgi, günlerce sürecek eğlenceler ve ayaklarınızı yerden kesici aşk getirsin diliyorum. Yılın bu en kısa ayı, sizlere kazançlarınız ile ilgili fırsatlar sunmaya hazırlanıyor. Yeni bir iş, yeni müşteriler veya yeteneklerinizi maddiyata dönüştürebileceğiniz fırsatlar… Bir yandan da hayatınızdaki her türlü yeni başlangıcın desteklendiği önemli bir aydayız. Tohumları atmak temel hedefiniz olmalı. Belki de hayatınızın gidişatını tamamen değiştirecek güçte tohumlar atıyor olabilirsiniz. Radikal olmaktan korkmayın. Mantığınıza uyan her türlü konuda önünüz açık. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın.

BALIK/ Yükselen BALIK Şubat 2013 Yorumu:

Bu ay bir takım gelişmeleri gizlilik içerisinde ilerletmeniz gerekebilir. Her şeyi açıklamak ve kutlama yapmak için bir süre daha beklemenizde fayda olacaktır. Özellikle kişisel bazı projelerinizi duyurmak için ayın üçüncü haftasını tercih edebilir ve belki de Mart ayını bekleyebilirsiniz. Bir yandan da ay sonunda oluşacak dolunay ilişkiler konularına göndermeler yapıyor. Merkür gerilemesinin de etkisi ile birleşince eski sevgililerle, eski dostlarla yeniden karşılaşmanız muhtemel. Eskiden beridir tanıdığınız kişiler ile ortaklaşa işbirlikleri ve çalışmalara girmek için de uygun bir dönem. Daha fazla detay için 2013 Benim Yılım kitabımda Şubat ayına göz atmayı unutmayın
burcu vurkaç

Çaktırmadan Baksana, Sedat Aralarında Mı?

Çok Yakışıklısın Çok...