16 Haziran 2012

Astrolojide çakra karşılıkları..! Yukarıda ne varsa,aşağıdaki de odur”

1.Kök çakra(muladhara)SATÜRN.Pratik,azim,disiplin.
2.Sakral çakra(svadisthana)JÜPİTER.Coşku,heyecan.

3.Ateş mide çakra(manipura)MARS.Güç,enerji.

4.Kalp çakra(anahata)…VENÜS.Aşk,uyum,eda.

5.Boğaz çakra(vişuddha)MERKÜR.Akılcılık,öz-ifade.

6.Üçüncü göz(chandra)AY.Derin farkındalık,hafıza.

7.Taç tepe çakra(ajna)GÜNEŞ.Kişisel ilahi,irade,bilinç.

8.Sahasrara (lotus)kişi ötedi ilahiliğin ya da tanrı bilincini temsil eder.

Zamanın ötesindeki güneş(çerçevenin ötesi) i temsil eder.Enerjisi kisi ötesidir.

Bir lik,bütünü görüşü ifade eder.Suptil bedenlerden ruhsal bedenle ilintilidir.


GÜNÜN MENÜSÜ

Photo: GÜNÜN MENÜSÜKullanılacak Malzemeler;1 ölçü candan sevgi2 ölçü iyi niyetBirazcık ilgiBir tutam anlayışKararınca nezaket1 kaşık hoşgörüHazırlanışı: Malzemeyi iç dünyanızdan alın. Yıkamaya gerek yok, zaten tertemizdir. Kalbinizde yavaşça karıştırın. Kokusu her yanınıza sinecektir. İçine duygu şerbetini ekleyip, karışımı hayat tabağının üstüne yavaşça boşaltın. Üzerine sevgi marmelatı ile süsleyin. Birkaç parça gökkuşağı renklerinden serpiştirin . Hayat boyu afiyetle yiyin. Sadece kendiniz yemeyin, herkese verin.Kullanılacak Malzemeler;

1 ölçü candan sevgi

2 ölçü iyi niyet

Birazcık ilgi ...

Bir tutam anlayış

 Kararınca nezaket

 1 kaşık hoşgörü


Hazırlanışı: Malzemeyi iç dünyanızdan alın. Yıkamaya gerek yok, zaten tertemizdir. Kalbinizde yavaşça karıştırın. Kokusu her yanınıza sinecektir. İçine duygu şerbetini ekleyip, karışımı hayat tabağının üstüne yavaşça boşaltın. Üzerine sevgi marmelatı ile süsleyin. Birkaç parça gökkuşağı renklerinden serpiştirin . Hayat boyu afiyetle yiyin. Sadece kendiniz yemeyin, herkese verin.

Kimseden Utanacak Bir Yüz Taşımıyorum...

Astrolojik Sıcaklık Artıyor…

Gezegenler sizi yönetmez, kozmik saatin tik-taklarıyla zamanı hatırlatır. Astroloji aynı meteoroloji gibi “potansiyelleri” gösterir.Havanın değil, zamanın değişimini anlatır. 2012’yi fenomen haline getiren de, içinden geçtiğimiz zamanın rutin olmayan değişimidir.

Haziran ayında birden fazla göksel olay meydana gelecek ve etkisi bu ayla sınırlı kalmayan önemli gelişmele,r şimdilerde başlayacaktır. Önemli tarihleri sıralarsak; 4 Haziran’da gerçekleşecek dolunaya eşlik eden ay tutulması, içinde bilgi, iletişim, hukuk, kanun, din, inanç, maneviyat olan konularda bazı kırılımlar yaşayacağımızı göstermektedir. İlk etapta ortaya çıkan, bizi zorlayan şartlar, bu konular üstünde düşünmemizi gerektirecektir. Halkı, kadınları, aileyi, çocukları ilgilendiren tartışmaların ortaya çıkması, duygusal sancılar yaşamamış olasıdır. Mayıs sonunda gündeme gelen kürtaj konusu buna örnek olabilir.

6 Haziran’da ilişkilerin sembolizmi Venüs gezegeni geri hareketi sırasında Güneş diskinin önünden geçecektir. Ay yerine Venüs’ün sebep olduğu, bir çeşit Güneş tutulması yaşayacağız. Tabii ki Venüs, Güneş’in önünde ancak bir leke gibi duracaktır. Mayaların çok önem verdiği bu geçiş, her zaman değil, 122 ila 105 yılda bir 8 yıl arayla ikili döngü olarak ortaya çıkmaktadır. Bu geçişin anlamı, ilişkileri, aşkı, değerleri yeniden gözden geçirmemiz, önem verdiğimiz değerleri tekrar sorgulamamızdır. Özellikle ekonomik, finansal göstergelerde önemli oynamalar olabilir. 2004 yılındaki ilk geçişte TL’den sıfırların atılması önemli bir vurgudur. Kişisel olarak da sevgiye, anlayışa, aşka, barışa, esenliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçtiğimizi bilmeliyiz.

11 Haziran’dan itibaren bolluk, bereketin sembolü Jüpiter gezegeni, İkizler burcuna geçecektir. Jüpiter şansın gezegeni olarak bilinse de, ikizler burcundaki yerleşimi olumlu görülmez. Beklentilerin karşılıksız kalabileceği durum yaklaşık bir sene boyunca sürecektir. Şansı yakalamak için mantığın değil, maneviyatın gerekli olduğunu anlamamalıyız.

19 Haziran’da doğacak yeni ay, enerjimizi yenileyecektir. Bu tarih öncesi birkaç gün motivasyon sorunu yaşayabilir, kolayca dağılabilir, yanlış anlamalarla karşılaşabiliriz. Yeniayla bizimle birlikte ortaya çıkan konular da yenilenecektir. O yüzden sağduyulu olmaya özen göstermeliyiz.

24 Haziran tarihinde sürprizlerin gezegeni Uranüs ile dönüşümlerin gezegeni Pluto birbiriyle sert kontak kuracaklardır. 2015’e kadar 7 kere, birbirlerini zorlayacak bu etkileşim, Eylül ayında da tekrarlanarak, bu sene 2 kere yaşanacaktır. Geçmiş yıllara baktığımızda, Obama’nın seçilmesi, mortgage skandalı, Arap baharı gibi birçok önemli değişim zamanlarında bu gezegenler ayrı ayrı ön plandadır. Bu aydan itibaren aralarında sert açı gerçekleşecektir. Dünyanın yeni bir toplumsal sürece hazırlandığını anlatan bu durum, ani değişimleri, köklü yenilenmeleri getirecektir. Kitleleri, ulusları ilgilendiren olaylar ortaya çıkabilir.

25 Haziran’dan itibaren sorumlulukların gezegeni Satürn geri hareketine son verip düzelmektedir. 2010 yaz aylarından Satürn etkisiyle beri zorlandığımız konularda, Ekim ayında kadar etkili olacak, son bir test sürecinden geçeceğiz. Özellikle ilişkiler, değerler alanında daha fazla sorumluluk almalı, partnerimizin yükünü taşımaya gönüllü olmalıyız. İkili ilişkilerde kırıcı diyalogların sadece bize zarar vereceğini görmeliyiz.

27 Haziran’da ilişkiler adına rahatlamamız sağlayacak olaylar da gündeme gelecektir. 15 Mayıs’tan beri geri harekette olan ilişkiler gezegeni Venüs düzelecektir. Gündelik hayatımızı renklendiren ilişkilerimizi yoluna koyacağımız, maddi konulardaki sorunları çözebileceğimiz fırsatlar ortaya çıkacaktır. Bu zaman aralığında kime, neye, nasıl değer verdiğimizi gözden geçirmeliyiz. Özellikle evlilik, ortalık gibi yakın ilişkilerde sorunları çözmeliyiz. Bu tarihler yeni ilişkilere başlamak için uygun olmayabilir.

Görüldüğü gibi Haziran ayında burada kısaca listelediğim pek çok önemli olayın tohumları atılacağa benzer. Tarihler kişisel horoskobunuz etkisiyle ileri geri oynayabilir. Toplumsal olayların, bilgi ağlarının, iletişim kaynaklarının yozlaşma ihtimaline karşı kendi kişisel değerlerimize dönmeli, bozulmamış manevi kaynaklara yönelmeliyiz.

Zorlu durumlardan çıkış kapısının kendi içimizde olduğunu görmeliyiz. Unutmayalım ki, yıldızlar sadece karanlık geceleri aydınlatmıyor!

KOÇ ve yükselen KOÇ 21 Mart – 19 Nisan

Oldukça hızlı ve hareketli bir ay içindesiniz. Yakınlarınızla kuracağınız iletişim sayesinde yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Ancak ticari faaliyetler için acele karar vermemelisiniz. Kardeş, komşu ve akranlarınızla ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. İletişim kapasitenizi artırmalı, ancak beklentilerinizi düşürmelisiniz.

BOĞA ve yükselen BOĞA 20 Nisan – 20 Mayıs

Çalışma kapasitenizi iyi değerlendirip yeni kazançlar elde etmeye çalışmalısınız. Kazançlarınızı doğru biçimde değerlendirmek ve bütçenizi yeniden oluşturmak size çok şey kazandıracaktır. Gereksiz alışverişlerden uzak durmalısınız. Maddi ve manevi değerlerinizin farkına varmalı, daha korumacı davranmalısınız.

İKİZLER ve yükselen İKİZLER 21 Mayıs – 21 Haziran

Hayatınıza kişisel değişiklik katacak gelişmeler ortaya çıkabilir. Başta sağlığınız olmak üzere kendinize çeki düzen vermeli, yenilenmelisiniz. İkili ilişkilerde daha yapıcı hareket etmeli, karşınızdakilerle iletişim kurmalısınız. Eşiniz, partneriniz ya da ortağınızla ilgili konularda daha duyarlı olmalısınız.

YENGEÇve yükselen YENGEÇ 22 Haziran – 22 Temmuz

Sizi zorlayan koşullar, elde olmayan nedenlerden ötürü bazı endişeleriniz öne çıkabilir. Her şeyi akışına bırakmalı ve kendinizi toparlamalısınız. Elinizdeki işleri  tamamlamaya çalışarak zamanı doğru kullanmalı, enerjinizi boşuna harcamamalısınız. Maddi konulardan çok manevi dünyaya yönelmelisiniz.

ASLAN ve yükselen ASLAN 23 Temmuz – 22 Ağustos

Sosyal konular, sorumluluk içeren projeler ve grup çalışmaları önem kazanacaktır. Çeşitli aktivitelere katılacağınız ve arkadaşlık ilişkilerinizin artacağı bir aydan geçmektesiniz. Yeni planlar sizi hareketli kılarken sorumluluklarınız artabilir. İçinde bulunduğunuz sosyal çevrenin sorumluluğunu almalısınız.

BAŞAK ve yükselen BAŞAK 23 Ağustos – 22 kasım

İş hayatınıza, kariyerinize ait  konular öne çıkabilir. Kendinizi daha fazla ortaya koymalı, idealleriniz, hedefleriniz için gereken çabayı göstermelisiniz. Amaçlarınıza odaklanmanız sayesinde olayları lehinize çevirmelisiniz. Ay boyunca ön planda olduğunuzu bilerek, saygınlığınızı artırmak için hareket etmelisiniz.

TERAZİ ve yükselen TERAZİ 23 kasım – 22 kasım

Yurtdışı, yabancılar, eğitim, hukuk, turizm ya da basın yayın konularında gelişmelerle gündeminiz dolacaktır. İyimserliğinizi koruyarak, kendinizi geliştirmeye çalışmalısınız. Her şeye rağmen fırsatları fark edip, akıllıca kullanmalısınız. Şansınızı iyi değerlendirmeli, ancak beklentilerinizi düşük tutmalısınız.

AKREP ve yükselen AKREP 23 kasım – 21 Kasım

Ortaklaşa gelir ve giderlerinize dikkat etmelisiniz. Zira eşinizin ya da kendinizin borç, alacak durumu göze batacaktır. Parasal konularda ani kararlar almaktan kaçınmalı ve beklenmedik giderlere karşı dikkatli olmalısınız. Borç, alacak, vergi, prim, nafaka gibi hisseli ödemeleri göz önünde bulundurmalısınız.

YAY ve yükselen YAY 22 Kasım – 21 Aralık

Evlilik hayatınız, partnerinizle ilişkiniz ön planda olacaktır. İş hayatında ise teklifler, anlaşmalar önem kazanabilir. Her alanda ortaklıktan ve işbirliği geliştirmekten yana olmalı, karşınızdaki kişiye göre hareket etmelisiniz. Ancak kişisel bakımınızı, sağlığınızı ihmal etmemeli, kendinize de yatırım yapmalısınız.

OĞLAK ve yükselen OĞLAK 22 Aralık – 19 Ocak

Gündelik işlerinizin yoğunluğu sebebiyle çok çalışmak durumunda kalabilirsiniz. Detayları ihmal etmeden, hünerlerinizi ortaya koymalı, gereken hizmeti aksatmamalısınız. Ancak sağlığınıza, diyetinize ve hijyeninize özen göstermeyi unutmamalısınız. Çalışma şartlarınızı düzenlerken kendinize de zaman ayırmalısınız.

KOVA ve yükselen KOVA 20 Ocak – 18 Şubat

Kendinizi ortaya koymak, bireyselliğinizi sergilemek için istekli olacaksınız. Özel ilişkilerinizde, aşk hayatınızda ya da sanatsal konularda hevesiniz artacaktır. Çocuklarla ilgilenmeniz de gerekebilir. Risk almadan hareket etmelisiniz. Maddi ya da duygusal olarak kendinize aşırı güvenerek yola çıkmamalısınız.

BALIK ve yükselen BALIK 19 Şubat – 20 Mart

İş ve ev arasındaki denge kurmanız gereken bu dönem sorumluluklarınızı ve isteklerinizi gözden geçirmelisiniz. Ev içindeki gelişmeler, değişiklikler oldukça etkileyici olabilir. Fırsatınız varsa doğayla ilgilenmek ruhunuzu dinlendirecektir. Hem evdeki sorumluluklarınızı, hem işteki hedeflerinizi dengede tutmalısınız

Yazar Asude Argun

http://www.martidergisi.com/astrolojik-sicaklik-artiyor/

İnsan kendi kabuğuna çekilmişse içinde fırtınalar kopuyor demektir...

Fotoğraf

Sana bir iyi bir de kötü haberim var...

Şeklin ortası dansediyor mu?



Eğer dans ediyorsa ee hadi ne duruyorsun sen de kalk oyna işte...:)

 

30 olmadan okunması gereken 30 kitap...

30 olmadan okunması gereken 30 kitap...

“Genç olmak için çok yaşlı, yaşlı olmak için çok genç” olacağınız bir dönemdir 30’lu yaşlar. Bu yüzden 30’lu yaşlara çok iyi hazırlanmak, tecrübe ve bilgi yığınağı yapmak gerekir. Okumanın verdiği keyfi, eyleme döktüğünüzde sadece size değil etrafınıza da fayda verecek kitapları listeledik sizin için. Mutlaka birkaçını okumuşsunuzdur. Ama listenin tamamını merak etmiyor musunuz? İşte 30 olmadan okunması gereken 30 kitap…  Divinecaroline.com adlı site 30 yaşından önce okunması gerken 30 kitabı seçti.

’Bin Dokuz Yüz Seksen Dört’ – George Orwell Kitapta devlet-vatandaş ilişkisi ve uygulanan taktiklerin ele alındığı distopik bir dünya düzeni anlatılıyor. 1984, öngörüsüyle de edebiyat tarihinin en önemli kitapları arasında yer alıyor.

’Yüzüklerin Efendisi’ – J.R.R. Tolkien 20’nci yüzyılda yazılmış en iyi ve etkileyici kurgusal edebiyat örneklerinden biri olan ’Yüzüklerin Efendisi’ Tolkien’ın en ünlü eseri… Sinemaya da görkemli bir şekilde uyarlanan eser en büyük başyapıtlardan biri.

’Bülbülü Öldürmek’- Harper Lee Kitapta mahkeme tarafından ırza geçme suçuyla yargılanan siyah bir insanın savunmasını ve küçük bir kentte inanç ve vicdanla ilgili hükümlerin nasıl verildiği ele alınıyor.

’Çanlar Kimin İçin Çalıyor’ – Ernest Hemingway Kitapta, İspanya’daki iç savaç sırasında gerillalar arasında yer alan ABD’li bir profesörün savaşa bakışı ele alınıyor.

’Savaş ve Barış’ – Lev Tolstoy Napolyon döneminde Rusya ve Fransa arasındaki savaş, saraydaki yaşam ve yaşadıkları değişimleri anlatıyor. tolstoy2un en bilinen eserlerinden.

’İnsan Hakları’ – Thomas Paine Paine,

Edmunt Burke’ün ’Fransız Devrimi’ne Karşı Tepkiler’ kitabına tepki olarak yazdığı kitap ’İnsan Hakları’ teriminin muhtemelen ilk kez kullanıldığı eser olarak biliniyor.

’Toplum Sözleşmesi’ – Jean Jacques Rousseau Rousseau, kitabında bireyin özgürlüğünü zedelemeden ahlaksal erdemini yükseltecek bir toplum modelini öneriyor. ’Yüzyıllık Yalnızlık’ – Gabriel Garcia Marquez Nobel Ödülü alan kitapta Marquez, çocukluğunda kendisini etkileyen hayata dair herşeyi kültürel tarihle bir araya getirerek aktarmıştır. Yazıldığı günden şu ana kadar tartışılmaya devam eden

’Türlerin Kökeni’, doğal hayata toplumun bakışını değiştirmesinde belirleyici bir faktör oldu.

’Siddhartha’ – Hermann Hesse Kitap, hayatta elde edilen tecrübelerinin önemini vurguluyor.

’The Wisdom of the Desert’ ’Kıvılcım Anı’ – Malcolm Gladwell Gladwell, kitabında küçük bir düşüncenin, ya da üretim kavramının nasıl gelişerek büyük global-sosyal değişikliklere yol açtığını inceliyor.

’Söğüt Ağaçlarındaki Rüzgar’ – Kenneth Graham En başarılı çocuk kitaplarından birisi sayılan kitap hayatta küçük şeylerle memnun olmanın önemini serüvenli ve mistik öğelerle anlatıyor. Askeri strateji konusundan yazılmış en eski kitaplardan biri olan eser aynı zamanda ekonomik ve genel strateji konusunda en iyi yazılmış kitaplardan birisi…

’David Copperfield’ – Charles Dickens Dickens, romanda 1800’lü yıllarda İngiltere’nin ekonomik ve sosyal durumunu samimi bir dille anlatmış…

’Four Quartets’ – T.S. Eliot ’Madde 22’ – Joseph Heller Heller’in başyapıtı olan kitap, bir savaş romanı ancak savaşın gereksizliği, savaş döneminde acımasızlaşan iktidarları gözler önüne seriyor.

’Muhteşem Gatsby’ – F.Scott Fitzgerald İlk basımı 1925’te yapılan kitapta yazar 1920’lerdeki ekonomik durumu ve Birinci Dünya Savaşı’nı konu almıştır.

’Çavdar Tarlasında Çocuklar’ – J.D. Salinger Basıldığı dönemde müstehcen içeriğiyle dikkat çeken ve ABD’de yasaklanan kitapta bir çocuğun okuldan atılmasıyla yaşadığı olaylar anlatılıyor.

’Suç ve Ceza’ – Fyodor Mihayloviç Dostoyevski Dostoyevski’nin yazdığı ikinci uzun roman olan kitap, çağdaşlaşma sürecindeki Rusya’yı ve öğrenci Raskalnikov’un yaşadıklarını anlatıyor. Sadece edebiyat tarihini değil, sinemayı, felsefeyi, popüler kültürü en fazla etkileyen eserlerden.

’Prens’ – Niccolo Machiavelli Rönesans dönemini etkileyen yapıt, yazarın politika hakkındaki incelemelerini içeriyor.

’Doğal Yaşam ve Başkaldırı’ – Henry David Thoreau Yazar, Walden Gölü kıyısına bir kulübe yaparak doğayı gözlemleyerek yaptığı incelemeleri, günlüğü kitaplaştırdı.

’Devlet’ – Platon Platon, eserinde ideal devletin nasıl olması gerektiği üzerine görüşlerini belirtiyor.

’Lolita’ – Vladimir Nabokov Romanda bir profesörün, ergenlik dönemindeki üvey kızına olan tutkusunu anlatıyor. Zamanında büyük tepki toplayan ve sansürlenen eser, Stanley Kubrick tarafından beyazperdeye de uyarlandı

’İş Bitirici’ David Allen İşletme danışmanı olan Allen, stressiz bir çalışma hayatının yolunu ve iş hayatında kişisel yaşamda verimliliğin artması için önerilerde bulunuyor.

’Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı’ – Dale Carneige İlk basımı 1937’de yapılan kitap, insanların kendilerini diğer insanlara sevdirebilmesi, fikir birliğine varma gibi konularda yol gösteriyor.

’Sineklerin Tanrısı’ – William Golding Nobel ödüllü William Golding’in romanında, insanın kökeninde olan vahşiliğe dikkat çekerek, ıssız bir adaya düşen gençlerin hikayesini anlatıyor.

’Gazap Üzümleri’ – John Steinbeck Eseriyle Pulitzer ödülü kazanan, Steinbeck romanında ABD’de yaşanan büyük bunalım dönemini anlatıyor. Kitap, sinemaya da John ford tarafından uyarlandı.

’Usta ile Margarita’ – Mihail Bulgakov Roman için 10 sene çalışmalarını sürdüren Bulgakov, fantastik bir kurguyla toplumsal eleştirilerini belirtmiş…

Kaynak : ntvmsnbc.com

Ortalama 5 saniye içinde mavi çember yok oluyorsa odaklanma (konsantrasyon) gücünüz yüksek demektir.

Ortadaki kırmızı noktaya odaklanın, yalnızca kırmızıyı inceleyip ona bakın.

Ortalama 5 saniye içinde mavi çember yok oluyorsa odaklanma (konsantrasyon) gücünüz yüksek demektir.

Olmuyorsa pratik yapın

Dikkatlimisiniz Oyunu?

Ortadaki kırmızı noktaya odaklanın, yalnızca kırmızıyı inceleyip ona bakın.

Ortalama 5 saniye içinde mavi çember yok oluyorsa odaklanma (konsantrasyon) gücünüz yüksek demektir.

Olmuyorsa pratik yapın.

Dostun dosta ettiği dua kabul olurmuş...

OIA - Ben kimim? (vers.2)

http://youtu.be/JY1iekqFxKs

Who am i What conceals the past? Is life a game that we present for others? What is my role? What is yours? Where and how are you now? What is in your heart? Do we really know each other? Do we know how to love Tell me, who am i? Who am i? Who am i? I looked but there was nothing I listened but didn't understand I searched for it and couldn't find I discovered it in myself I am the one, I am the one I am the one one one one ..

''Evde kalma''nın hikayesi...

Ne mi öğrendim hayattan...

‎''Asalet doğuştan değil davranıştan doğar.''

''Asalet doğuştan değil davranıştan doğar.''

(Platon - Devlet

Hayat, kısa gelen bir battaniye gibidir...

Dışarda Hava Sıcak Mı?

Eğilirsen basamak, dik durursan sığınak olursun...

İnsan kainatın küçük bir versiyonudur...

Eşeğe Altın Semer Vurduk...

QUETZAL'İN HİKÂYESİ ***



 

Uzak bir diyarda, özel yetenekleri olan insanların yaşadığı bir kabile varmış. Bu kabile, “selam” anlamına gelen "HU" adıyla bilinirmiş. Kabiledeki herkesin özel bir yeteneği varmış. Uçabilenler, kurt adamlar, telepatlar, astral seyahat yapanlar, aynı anda iki farklı yerde olabilenler, rüzgâr çıkartanlar, geleceği görenler, ışık hızından hızlı koşanlar.... Ve daha bi...rçoğu... Günlerden bir gün kabilede yaşayan ailelerden birinin kız çocuğu olmuş.

Her yeni doğan çocuğa yapıldığı gibi onu da Bilge Adama götürmüşler. Küçük bebeğin isminin belirlenebilmesi için Bilge Adamın, kabilenin ataları ile bağlantıya geçmesi gerekiyormuş. Bu sefer ki isim koyma ritüeli her zamankinden biraz daha uzun sürmüş. Bilge adam ritüeli tamamladığında Ataların bu minik kıza "kutsal" anlamına gelen Quetzal adını verdiklerini söylemiş. Kabiledekiler bu yeni bebeğin bembeyaz teni, masmavi gözleri, ince telli sarı bukleli saçları ve huzur dolu bakışı ile Quetzal ismini hak ettiğini düşünmüşler. Hepsi bu güzel bebeğin alışılmışın dışında bir yeteneği olduğuna inanıyormuş. Yıllar geçmiş, Quetzal, okulunu başarıyla bitirmiş ama yeteneğini hala öğrenememiş olması nedeniyle çok üzgünmüş. Kendisinde bir gariplik olduğuna iyice inanmaya başlamış.

Yeteneğinin olmadığına dair üzüldüğü günlerden birinde, ormanda oturup uçuşan kelebekleri izlerken Bilge Adam’ın kendisine doğru yürüdüğünü fark etmiş. Bilge Adam, gülümseyerek Quetzal’e yaklaşmış ve ona nasıl olduğunu sormuş. Quetzal de Bilge Adam’a; — Çok mutsuzum. Artık çok iyi biliyorum ki benim diğerleri gibi bir yeteneğim yok. Bilge adam hafifçe gülümseyerek; — Sevgili Quetzal, anladığım kadarıyla diğerlerinden farklı olmak seni çok üzüyor. Unutma ki evrende, olan biten her şeyin bir nedeni var. Biliyorum uçabilen, rüzgâr çıkaran, biçim değiştiren, hislerini okuyan içgüdüleri kuvvetli arkadaşların var.

Hiç düşündün mü ki tüm bu yetenekler çevrende gördüğün hayvan dostlarının özellikleri. Önemli olan; hayvanları taklit etmek değil, kendimizi ne oranda geliştirip etrafımızdakilere faydalı olduğumuzdur. — Doğru haklısınız. Uzun zamandır yeteneğimin ne olabileceğine o kadar çok odaklandım ki ailemle bile yemekten yemeğe konuşuyorum. Sanki hiç yaşamıyor gibiyim. Yetenek konusu beni her şeyden uzaklaştırıyor. En iyisi bu konuyu tamamen unutmak olacak. Çünkü tanrı beni terk etti, diye yanıtlamış Quetzal. Bilge adam Quetzal'in son söylediklerine anlamayarak; — Sevgili Quetzal, tanrı seni nasıl terk etmiş olabilir ki? — Uzun zamandır tanrıya dua ediyorum ve ondan yeteneklerim konusunda yol göstermesini istiyorum  Şimdiye kadar yanıt alamadım. Belli ki beni terk etti, demiş Quetzal. Bunun üzerine Bilge adam gülümseyerek; — Tanrı, bizlerle birbirimizle konuştuğumuz gibi konuşmaz.

Ondan bir şey istediğinde durup olmasını beklemek yerine isteğine uygun hareketlerde bulunmalısın. Eğer attığın her adımda arzuna gittikçe yaklaştığına dair işaretler alıyorsan, işte o zaman tanrı seninle konuşuyor demektir. İlerlemezsen onu duyamazsın. Eğer pasta yemek istiyorsan un, şeker, yumurta, kakao satın alıp mutfağa getirmelisin ki senin için pasta yapılsın. Pasta yemeyi arzularken patates, soğan satın alırsan hiç bir zaman çok istediğin o pastayı yiyemezsin. — Hımm, anladım galiba. Ben yeteneğimin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Bu durumda ne yapmalıyım?

Diye sormuş Quetzal. — Hepimizin yeteneklerini tanrı belirler öncelikle olmasını arzuladığımız yeteneğin yerine sana ait olanı keşfetmeye ihtiyacın var. Düşün bir bakalım, çaba göstermeden kolayca yaptığın şeyler neler? Quetzal, çaba harcamadan kolayca yaptığı şeylerle yeteneği arasında bağlantı kuramamış olsa da Bilge Adamın sözünü dinleyerek çaba sarf etmeden kolayca yaptığı şeyleri düşünmeye başlamış. Quetzal’in yavaş yavaş zihni açılmaya başlamış. Ve — Galiba buldum. Benimle birlikteyken insanlar sakinleşiyor ve gözlerinin içi gülmeye başlıyor. Aynı şekilde çevremde sürekli kuşlar, böcekler geziniyor.

Geçenlerde çok ilginç bir şey oldu. Kardeşim ile birlikte ormanda dolaşıyorduk. Birden karşımıza   kızgın bir aslan çıkıverdi. Kardeşim henüz farklı bir yere ışınlanma gücünü kontrol edemediğinden aslanın korkusundan gücünü aktive edemedi. Ve çaresiz arkamızdaki ağaca yaslanıp tanrıya dua etmeye başladık.

Kızgın aslanın gözlerine baktığımda bir de fark ettim ki o da beni izliyor. Bir müddet sonra aslan birden sakinleşerek kedi gibi mırıldanmaya başladı. Önce bizi kokladı sonra arkasını döndü ve yürüyerek yanımızdan uzaklaştı. Bu olay olduğunda ona zarar vermeyeceğimizi anladığı için bizi rahat bıraktığını düşünmüştüm. Kardeşim ise aslana ne yaptığımı sormuştu. Ben ise şaşırarak hiç bir şey yapmadığımı söylemiştim. Kardeşim bana inanmasa da gülerek eve dönmemiz gerektiğini söylemişti. Bundan bir şey çıkar mı acaba? Diye Bilge adam’a soru sormuş. Bilge adam; enteresan, istersen bu konu üzerinde biraz daha düşün sonra tekrar konuşuruz demiş ama o an Quetzal’in kendisini dinlemediğini ve öylece dalıp gittiğini fark etmiş. Quetzal, bir müddet sonra gözlerinde gittikçe parlayan bir gülümsemeyle tekrar Bilge Adam ile konuşmaya başlamış. — Sanırım bende ne olduğunu buldum.

Geçenlerde annem ben dünyaya geldikten sonra kurt adam olan babamın daha da sakinleştiğini söylemişti. Okulda da benzer şeyler olmuştu, herhangi birilerini kavga ederken gördüğümde onların yanına yaklaşır yaklaşmaz kavga aniden bitiveriyordu. Bunun tek bir anlamı olabilir. Galiba ben sakinleştiriciyim. Tüm olanların normal olduğunu düşünmüştüm. Sanırım yanılmışım. Hâlbuki bu benim yeteneğimmiş. Pek rastlanmayan bir yetenek ama olsun bu yeteneğimi çok sevdim. Hemen annemlerle paylaşmalıyım,  çok teşekkür ederim demiş ve koşarak Bilge adamın yanında ayrılmış. Bilge adam Quetzal'in gidişini izlerken kendi çocukluğu aklına gelmiş. Annesi, sakinleştirici olduğunu ona ilk kez söylediğinde, önceleri diğer arkadaşları gibi uçamadığı ve ışınlanamadığı için üzülse de sonradan sakinleştirici olmanın büyük bir sorumluluk gerektirdiğini anlamış. Bilge adam olduğunda sakinleştirici olmanın faydasını çok görmüş. Sakinleştirici olması, yıllarca insanların kendi içlerindeki gerçeği yani sevgiyi görmeye aynalık yapmasına yardımcı olmuş.

Bilge adam, Quetzal bebekken isminin belirlenmesi için ilk defa kendisine getirildiğinde onun içindeki sevginin çok güçlü olduğunu ve ileride kendisi gibi kabilenin Bilgesi olacağını hemen anlamış. Artık bu dünyada pek zamanı kalmadığından eminmiş. Kalan zamanını Quetzal’in kabilenin yeni Bilgesi olarak yetiştirmeye harcaması gerektiğini düşünüyormuş. Ertesi gün Quetzal’in ailesi ile buluşmaya niyetlenerek evinin yolunu tutmuş.

Evet, Quetzal gibi yeteneğinizin ne olduğunu keşfetmek isterseniz hiç çaba harcamadan kolayca yaptığınız şeylerin ne olduğunu belirleyin. Ve bunlarla etrafınızdakilere ne kadar faydalı olabileceğinizi düşünün. Yeteneğiniz uzun zamandır orada sabırla sizi bekliyor. Onunla buluşmanın zamanı artık geldi...

Kibirliyle Dost Olma...

Yeryüzünde senden başka hiç kimse ne sana o anahtarı verebilir ne de o kapıyı açabilir...!

insanın içinde bütün dünya vardır ve eğer nasıl bakman ve öğrenmen gerektiğini bilirsen,kapı orada ve anahtar elindedir...

Yeryüzünde senden başka hiç kimse ne sana o anahtarı verebilir ne de o kapıyı açabilir...!

J.Krishnamurti

Burcunuza göre hangi müzik notasısınız...

Müziği neden bıraktınız?